G4Media.ro

Preşedintele Academiei, Ion Aurel Pop, mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza şi coregraful Israel…

sursa foto: Facebook/ Ioan Aurel Pop

Preşedintele Academiei, Ion Aurel Pop, mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza şi coregraful Israel Galvan – invitaţii conferinţelor speciale din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Constantin Necula şi coregraful şi dansatorul spaniol Israel Galvan sunt invitaţii conferinţelor speciale care vor avea loc, de joi până duminică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), au anunţat organizatorii, miercuri, printr-un comunicat transmis Agerpres.

Cei interesaţi pot urmări dialogurile doar dacă participă fizic la aceste conferinţe speciale, care nu vor fi transmise online de organizatori, potrivit reprezentanţilor FITS.

„Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf şi dansator spaniol care participă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile şi care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11,00”, se precizează în comunicatul organizatorilor FITS.

Prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, preotul Constantin Necula va susţine două conferinţe, sâmbătă şi duminică.

„Sâmbătă, 28 august, la ora 16,00, Părintele profesor Constantin Necula va susţine conferinţa ‘Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exerciţiu de admiraţie a lui Dumnezeu’, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferinţelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediţii a FITS se va încheia în 29 august, ora 12,00, cu un dialog între Constantin Necula şi Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Evenimentul îi are invitaţi speciali pe ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului, şi pe Constantin Chiriac, Preşedintele FITS şi Directorul General al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu. Întâlnirea cu tema ‘Icoană ca speranţă a sufletului’, se va desfăşura la Biserica Sf. Treime şi Muzeul de icoane pe sticlă ‘Pr. Zosim Oancea’ din Sibiel”, se precizează în comunicatul de presă.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică seara. Spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.

(Sursa: Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Aurel Pop nume de presedinte.

  2. Ce festival de teatru? E mai mult unul de circ, dar Chriac e prea exaltat ca sa admita, iar fraierii care nu stiu ce e teatrul accepta! Cu atat mai mult e un festival de circ cu cat include si asa-zisele conferinte ale respectivilor insi.

  3. Aurel Pop, nazistul anului. Va continua propaganda nationalist-crestină, pe care a inceput-o la Putna. Nu știu ce căuta el la FITS, dar după cum merg lucrurile in Romania, era de așteptat.

  4. Regret să vă spulber iluziile, dar fără Dan Puric circul va fi incomplet, fad şi lipsit de strălucire.
    Oricum aştept un serial Urzeala tronurilor cu dl Ion Aurel Pop, un episod de Şefi la cuțite cu PS Streza şi să i se ofere rolul masculin principal din telenovela „Iubirea învinge” de pe National tv pentru pr Necula (care pare să se adapteze bine oricărui scenariu).