G4Media.ro

Preoții și aparținătorii vor putea să intre în spital la pacienții în…

Preoții și aparținătorii vor putea să intre în spital la pacienții în stare gravă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, joi, că preoții și aparținătorii vor putea să intre în spital la pacienții în stare gravă și că toate solicitările cultelor privind protocolul de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu coronavirus vor fi incluse într-un ordin pe care îl va semna cel târziu vineri.

„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările care au fost solicitate de către reprezentanţii cultelor. Va conţine de asemenea câteva modificări, câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le consideră necesare. Vorbim despre măsuri de protecţie”, a spus Voiculescu.

Ministrul a precizat că ordinul va prevedea accesul preotului sau al pastrorului în spital, la pacienţii care au nevoie.

„Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli”, a mai declarat Voiculescu.

Sicriele cu trupurile persoanelor decedate de COVID-19 vor fi sigilate.

„Pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun. În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege”, a precizat ministrul și într-o postare pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E o adaugire binevenita. La un medic CNAS cu rupere de ula sau ocupat si un asistent CNAS, la fel de rupt, se adauga si popa BOR sau BRC, celebri pentru dorinta lor de a vizita muribunzi.

  2. Poti sa intrii, sa te asiguri ca este bine tratat pe moment, dar daca nu faci ce-ti spun ei, risti sa se razbune pe bolnavul tau dupa ce pleci acasa…

    Acuma imi contrazic idealurile libertatriene, care nu mai sunt aplicabile in secolul 21, sa fie filmat bolnavul tot timpul in spital, sau asistentele si infirmierele sa aibe bodycamuri ca politistii. Sa fie cat de cat documentat. Greselile se iarta, crimele mai greu. Asa ne afecteaza pe fiecare dintre noi legile aberante cu excluderea probelor culese de institutii. Nu e vorba numai de capra vecinului…
    Am zis de npse ori, a recunoscut in sfarsit si Arafat, cu jumate de gura, ca sistemul sanitar este subfinantat, si tratat ca o linie de productie din china; ”Rebuturile” merg la cimitir…

    • Sursa din spitalul Sibiu chiar a zis că la ei nu e filmat nimic, spre deosebire de Alba unde totul e filmat și se poate verifica. Ar trebui să fie o practică unitară.

  3. Este un lucru foarte urat, ce a facut Antena 3 si Voiculescu, sa exernalizeze si sa politizeze conflictele cu rudele sale, care nu impartasesc acelasi marca de socialism. Iar preotii ce-au pazit pe banii nostrii pana acuma? Sau se inchina multi dinte ei, in secret la Marele Arhitect al Universului, sau la un alt „dumnezeu” cunoscut de noi, ceilatlți sub numele de Satana?