G4Media.ro

Premiile Societății Timișoara pe anul 2020: istoricul regimurilor comuniste, Thierry Wolton, alături…

Premiile Societății Timișoara pe anul 2020: istoricul regimurilor comuniste, Thierry Wolton, alături de Recorder și jurnalistele Ramona Ursu și Daniela Rațiu

La împlinirea a 31 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara anunță premiile acordate pentru anul 2020.

Premiul „Speranța” – Thierry Wolton (istoric specializat în istoria regimurilor criminale comuniste. Autor al recentei trilogii publicate la Editura Humanitas: „O istorie mondială a comunismului. Călăii. Victimele. Complicii”).

Premiul „Speranţa“ se acordă „pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei”.

Premiul „Secera și Ciocanul” – Renate Weber (pentru susținerea în Parlamentul european a încercărilor de subminare a statului de drept în România, proces inițiat și promovat de Liviu Dragnea, fost președinte al PSD).

Premiul „Secera şi ciocanul“ se acordă „pentru efortul depus întru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România“.

Premiul “Ion Monoran” – Traian Orban (rănit în revoluție, fost președinte al Asociaței Memorialul Revoluției).

Premiul „Ion Monoran“ se acordă „pentru stăruinţa în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească“ (Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului „Timişoara“ -la care a scris până la moartea sa, în 1993-, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa „Maria“, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei de la Timișoara.)

Premiul „Alexandra Indrieş” – Grupul de investigații “Recorder”

Premiul „Alexandra Indrieş“ se acordă „pentru contribuţia avută, prin intermediul cuvântului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România“ (Alexandra Indrieş, fost deţinut politic, scriitoare, membru fondator al Societăţii „Timişoara“, editorialist al ziarulului „Timişoara“, a murit în 1993.)

Premiul “Oscar Berger” – Ramona Ursu și Daniela Rațiu (jurnaliste la “ziare.com”.)

Premiul “Oscar Berger” este decernat pentru înalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj şi responsabilitate a unor teme majore din societatea românească şi pentru promovarea unui spirit de eleganţă şi bună credinţă jurnalistică (Oscar Berger a fost redactor șef și director al Ziarului TIMIȘOARA până în anul morții sale, 2013.)

Festivitatea de premiere va avea loc la Timişoara, la 15 iunie 2021, la împlinirea a 31 de ani de la intervenţia minerilor în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Cu aceeași ocazie se vor decerna și premiile Societății Timișoara pe anul 2019. Festivitatea care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. (Foto: Thierry Wolton – sursa Memorialul Sighet)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Premiul nu are nicio valoare atata timp cat militienii ceausisti, securistii ceausisti si cei care au tras in popor la revolutie, primesc pensii speciale si onorurile statului român

 2. Păcat ca premiul pentru Recorder a fost umbrit de acordarea premiului cel mare către Renate Weber. De ce mai are persoana asta o funcție publica?

 3. Recorder.ro ala creeat pe scheletul echipei de la Antena3 a pesedistei Carmen Avram. Ala a lu Razvan Ionescu, prietenul lui Burci? Despre chestia aia vorbim care inainte de alegeri rostogoleste punctajul „toti sunt la fel”? Aia care-si mint sustinatorii si despre care nu stim de unde sunt finantati?

  • Exact, Recorder a primit premiu că au ajutat, prin intermediul cuvântului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România.
   Că au plecat de sub jugul A3 mi se pare și mai tare!

  • Malin Bot merita premiul dat mercenarilor de presa de la Recorder, cei care au contribuit la intrarea anomaliei AUR in parlament. Trist.

 4. Premii pentru publicatii securiste si atac la Renate Weber. Ce-i cu societatea asta?

 5. Vom avea ce citi in timpul pauzelor de mucru la abatorul german. Seara, la baraca, viata in lagar imi va parea mai usoara.