G4Media.ro

Premierul Rishi Sunak îl demite pe preşedintele Partidului Conservator, Nadim Zahawi, din…

Sursa Foto: Facebook / Nadhim Zahawi

Premierul Rishi Sunak îl demite pe preşedintele Partidului Conservator, Nadim Zahawi, din guvernul britanic

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak l-a concediat duminică din guvern pe ministrul fără portofoliu şi preşedintele Partidului Conservator Nadhim Zahawi după ce o investigaţie independentă a descoperit o încălcare gravă a Codului ministerial, relatează Reuters, DPA şi AFP, citate de Agerpres.

„După încheierea unei investigaţii a consilierului independent – ale cărei concluzii le-a împărtăşit cu noi – este clar că a existat o încălcare gravă a Codului ministerial”, a scris Sunak într-o scrisoare adresată lui Zahawi.

„Drept rezultat, v-am informat despre decizia mea de a vă înlătura din poziţia în Guvernul Maiestăţii Sale”, a adăugat premierul britanic.

Prim-ministrul britanic a dispus o investigaţie asupra lui Zahawi din partea lui Sir Laurie Magnus, consilierul său independent în materie de interese ale miniştrilor, după apariţia unor informaţii potrivit cărora preşedintele partidului la putere a plătit o amendă în cadrul unei dispute cu autoritatea fiscală, notează DPA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Briti au vreun nativ in guvern?

  • Rishi Sunak s-a nascut in Southhampton, deci e nativ…

  • Fosta Federație Rusă are un guvern alb ca laptele și totuși este o hazna de țară. Ai vrea tu să fii la nivelul UK, șobolan rusnac ce ești.

  • Băi Trollacule, vezi că GB este într-un mare 💩. Întrebare: ai fost abuzat de vreun cetățean rus în tinerețea ta? Las-o mai moale că o să-i visezi la noapte, o sa-i vezi și în ciorbă.

  • Ai spus ceva rasist și ai luat-o peste bot, cum o luați peste bot și în Ucraina. Rusia e o glumă patetică.

  • Întrebare ptr proas.ta de eugenia: ai fost abuzata de vreun userist în tinerețea ta? Rusii știu ca te-au abuzat și ți-a plăcut… De asta ii lingi constant
   Apropo, vezi ca mai sunt comentarii la articolul cu badalau și încă nu l-ai satisfăcut suficient pe stăpânul tău….vezi poate nu-ți mai arunca colturile de paine…

  • Mai deschide si tu o carte de istorie, sau macar un tab cu Wikipedia despre fostul imperiu britanic si implicatiile sale

 2. E plin de Jonny si William in guvernul ala 🤣

 3. Ce tara. Auzi sa-l dai afara pe seful partidului din guvern. La noi doar puscaria te scoate din Guvern sau blaturile lu Iohannis cu „cea mai toxica guvernare”. Bla. Niste ageamii britanicii astia. Poate exportam niste know-how mioritic.

 4. isi da afara din guvern propriul sef de partid, apoi se va pune sef de partid

  • Neah, ‘redactia’ nu s-a obosit sa inteleaga ce raporteaza si nu pare sa foloseasca conceptul de adaptare a traducerii. Sunak este liderul partidului (din octombrie anul trecut), deci seful lui Zahawi (rolul de chairman la laburisti e mai apropiat de cel de presedinte executiv).

  • *la conservatori ar fi trebuit sa scriu, ca despre ei e vorba, nu laburisti (desi se aplica si la ei)

 5. Atentie la traducere, daca Chairman inseamna presedintele partidului, atunci the Leader of the Conservative Party ce mai inseamna?
  Avand in vedere atributiile executive si administrative ale pozitiei de chairman, adaptarea ar fi mai degraba ‘presedinte executiv’… sau includeti un paragraf care sa clarifice cine e seful cui.