G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, beneficiar al unor decizii judecătorești controversate, mesaj de Ziua…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, beneficiar al unor decizii judecătorești controversate, mesaj de Ziua Justiției: Să demonstrăm că justiția română funcționează sută la sută pe principiile spațiului de justiție al Uniunii Europene

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Justiției, în care arată că provocarea este ”să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și să demonstrăm că justiția română funcționează sută la sută pe principiile spațiului de justiție al Uniunii Europene”. Premierul Ciucă este în centrul atenției din cauza dosarului de plagiat, fiind beneficiarul unor decizii controversate. Într-un dosar, o judecătoare a suspendat cauza, invocând nevoie de stabilitate. În alt dosar, în care au fost anulate toate sesizările, G4Media.ro a arătat cum cauza a ajuns prin metoda coperta la un judecător apropiat de liberali.

Redăm mai jos mesajul premierului Nicolae Ciucă:

”Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii iulie, Ziua Justiției subliniază rolul actului de justiție, al partenerilor instanțelor de judecată și al tuturor oamenilor legii în consolidarea statului de drept.

Discuțiile purtate recent cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, care au vizat și progresele înregistrate de România în implementarea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, ne încurajează să continuăm demersurile pe care le facem pentru reformarea sistemului de justiție.

Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și să demonstrăm că justiția română funcționează sută la sută pe principiile spațiului de justiție al Uniunii Europene.

Justiția în slujba cetățeanului și un sistem modern, eficient, accesibil și de calitate, adaptat nevoilor societății și mediului de afaceri – sunt obiective în care cred și pe care echipa guvernamentală și le-a asumat prin Programul de Guvernare.

Avem posibilitatea să le susținem acum inclusiv prin proiecte care vor primi finanțare de la bugetul Uniunii Europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Respectul față de lege, adevărul, apărarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățeanului, imparțialitatea, integritatea și independența corpului judecătoresc și a tuturor celor aflați în slujba legii sunt valori care trebuie să primeze într-un sistem de justiție adaptat transformărilor profunde petrecute în ultimele trei decenii în societatea românească.
La mulți ani Justiției române și tuturor care își desfășoară activitatea în acest domeniu!”

Context

14 ONG-uri membre în grupul „ONG-uri pentru cetățean” au transmis vineri o sesizare către CSM și Inspecția Judiciară, în care cer analizarea celor două sentințe controversate din dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă.

Primul dosar vizat de sesizare este cel în care o judecătoare a Curții de Apel București a suspendat analizarea sesizărilor de plagiat, invocând nevoia de stabilitate politică, dar și potențiale daune de imagine pentru premierul Ciucă.

Al doilea dosar vizat este respingerea cererilor de analizare a suspiciunilor de plagiat de către un judecător numit de PNL în mai multe funcții publice, dosar în care G4Media a relatat că există indicii despre o posibilă manipulare a sistemului de repartizare a cauzei.

Citește și

Stupefiant: Unul dintre motivele pentru care un judecător a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă a fost ”nevoia de stabilitate în conducerea executivă a statului.” Unele fragmente din sentință sunt plagiate din alte sentințe

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. UN PRIM MINISTRU SI UN GENERAL NE SIM TIT! dovedeste frate ditamai PRESEDINTE PNL ca esti nevinovat si inchide povestea! daca nu…cere-te afara de peste tot din varful vrejului! sfatuieste-te si cu RARES BOGDAN CA EL INTOTDEAUNA E IN ECHIPA CASTIGATOARE…

 2. Acest ” sa demonstram ” ridica multe semne de intrebare . De ce trebuie sa spuna premierul „sa demonstram” ? Sa intelegem ca justitia este controlata de politic ?

 3. face de rusine onoarea armatei,prin plagiatul sau spalat de justitia politica

 4. Ce să mai comentezi despre”justiția în slujba cetățeanului”…Ciucă ?
  Văd că ați rămas”muți” aproape toți.
  E de plâns,aveți dreptate . Dar strigător la cer !

 5. „Au de patrie,virtute, nu vorbeste liberalul
  De ai crede că viața-i e curată ca cristalul ?”
  Mihai Eminescu- Scrisoarea a treia

  • Retoricã pro europeanã .. practicã mafiotzeascã în stil FSNisto oligarh 🧛👹

 6. generalul are dreptate este momentul in care justitia trebuie sa reintre in normalitate si asa va fi . mcvul va fi acceptat iar toate dorintele in materie de justitie ale ue vor fi implementate .

 7. Ce circ de om. Mi-e clar acum ca personalitatea lui l-a recomandat sa faca parte din sistemul minunat. Genu asta de om e mana cereasca pt servicii. Fix dancila cu un plus de narcisism. Nici rudele defuncte nu merita sa ti le lasi in urma in tara asta. &^#$%%@!$%@!

 8. Noi suntem vinovați că toți hoții și plagiatorii au ajuns să ne conducă (scuzați pleonasmul „hoț vs plagiator”). Concluzie amara: sa stăm la căldurică că ” nu avem cu cine vota”sau ” toți sunt la fel”etc

 9. Culmea penibilului și a ipocriziei! Mai bine se abținea. Tăcerea era cea care se impunea în condițiile date, dar ce-i lipsea chelului,…tichia de mărgăritar. Grețos!

 10. Pai nu dădea bine , adică cum numai PSD poate ? .
  Nu ,de fapt și PNL poate .

 11. Sa face si sa dregem r…..l praf!
  S….r!!!!

  1 Iulie 2022, Theodor Paleologu dă sentința: „Ciucă e depășit de funcția asta!”
  „Pentru Ciucă am un anumit respect pentru cariera lui. E totuși un general important al Armatei Române. Dar asta nu înseamnă că se potrivește în funcția de prim ministru.
  E într-adevăr un simbol al decăderii PNL, dar nu pentru că e el un personaj demn de dispreț, dimpotrivă, e un om pe care îl respect. Promovarea lui în funcția asta este un semn al crizei profunde a acestui partid, un partid fără busolă, deci simptomul e grav. Deci domnul Ciucă e un om respectabil, dar care e într-o funcție care-l depășește. E depășit de funcția asta.”, este convins Theodor Paleologu.

 12. Am cautat, inclusiv pe site-ul Administratiei prezidentialle si NU exista: dl prezident Haos Werner Iohannis NU a transmis nici un mesaj de Ziua Justitiei in 3 Iulie 2022!
  Nici in 3 Iulie 2021!!!

  Dar, ia cautati si gasiti cum curgeau mesajele prezidentuilui Haos Werner Iohannis in 2019 si in 2020 si in anii anteriori, pana sa vina la osul de ros acolitii lui!!!!
  Cred ca i-a fost jena sa transmita azi un mesaj de Ziua Justitiei!!
  Si anul trecut, la fel!!!

 13. Păi haideți să demonstrăm domnule prim ministru!

 14. Mie imi este mila de Ciuca. SIMT ca nu si-a dorit se fie nici seful PNL si nici premier, ca a fost obligat si nu a putut sa refuze.
  De cine, de ce, nu stiu, pot face ipoteze.
  Poate i-a cerut Iohannis caruia ii era obligat, sau l-a convins ca are datoria sa o faca pentru patrie.
  Nu e exclus sa fi fost un ordin dinspre cine stie ce structura – cred ca generalii nu raman chiar liberi cand se pensioneaza.
  Cat despre doctorat, a fost dus de val. A fost un val, o moda a doctoratelor. Cred ce erau si rugati, iar tezele le erau livrate, confectionate prin plagiat, prin grija conducatorilor de doctorate.
  Beneficiarii, au acceptat si profitat de fals, dar adevaratii vinovati sunt escrocii universitari, care au facut din invatamantul superior o afacere.

 15. Daca in celelalte privinte generalul Ciuca poate fi tratat cu oarecare indulgenta, uratul compromis de a accepta si profita de malversatiunile pe care justitia i le-a oferit, este de neiertat. Acceptand cadoul otravit, el trece din tabara credulilor in cea a infractorilor.
  Mai are timp sa se trezeasca, sa-si asume infractiunile de plagiat si de beneficiar al unui doctorat fals, si sa condamne vehement manevrele ilegale ce i s-au facut cadou.
  Mafiotizarea justitiei, in special a institutiilor precum CSM, CCR etc…,este o cangrena in trupul acstei tari. Un conducator de tara este dator sa o stopeze.
  Ciuca e mai nou si mai efemer. Dar Iohannis cum admite?!!

 16. Mergi mă Ciucă și te ascunde în ceva buncăr, preferabil pentru totdeauna.

 17. Sunt un general slinos ieșit de la popotă și iubesc justiţia mea personală pe persoană fizică de nu mai pot! Am iubit-o și am tăvălit-o! Am făcut instrucţie cu ea la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel București, pentru că fostul președinte al secţiei este judecătorul Gabriel Silviu Barbu, adică angajatul meu la Corpul de Control! Mișto, nu? 😉