G4Media.ro

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta”…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

O scăpare a unui funcționar din cadrul Curții de Apel București constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat ar fi fost ”direcționat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif, după cum au explicat pentru G4Media.ro surse din sistemul judiciar.

Pentru ca judecata să ajungă pe masa lui Iosif și să fie trucat procesul de repartizare aleatorie a dosarului, a fost folosită metoda ”coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar, au mai explicat sursele citate.

În final, magistratul Iosif a luat decizia pe care Ciucă și-a dorit-o, o premieră în jurisprudență. G4Media.ro a dezvăluit, săptămâna trecută, că, în trecut, Iosif a fost promovat în mai multe funcții guvernamentale de PNL, formațiunea al cărei presedinte este, în prezent, chiar Nicolae Ciucă.

La scurt timp după dezvăluirea G4Media.ro, Iosif a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de pensionare care i-a fost aprobată. Între magistrat și actualul Guvern al premierului Ciucă mai există o legătură, descoperită de G4Media.ro: până anul trecut, Marius Iosif și Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, numit în funcție de același Ciucă, au fost membri ai aceleiași Loje Masonice.

După ce G4Media.ro a solicitat un punct de vedere de la Curtea de Apel București despre indiciul manipulării repartizării aleatorii din dosarul Ciucă, de pe portalul instanțelor a fost ștearsă dovada în acest sens, iar acest lucru a avut loc sâmbătă, 25 iunie, într-o zi nelucrătoare.

Teoretic, pentru a pune la punct un mecanism de fentare a repartizării aleatorii este nevoie de participarea mai multor persoane ceea ce, dacă s-ar proba, ar reprezenta o fraudă instituțională la una dintre cele mai prestigioase instanțe din România.

G4Media.ro prezintă – cronologic și arătând dovezi/capturi, precum și declarația unei surse din sistem – faptul că în cazul dosarului 2826/2/2022 al Curții de Apel București ar fi fost utilizată metoda ”coperta” de manipulare a repartizării aleatorii, scopul fiind ca acțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru a anula sesizările de plagiat din teza sa de doctorat să ajungă la completul 21F contencios administrativ condus de judecătorul Marius Iosif.

Pasul 1. Pe data de 29 aprilie 2022, o tănără algeriană pe nume Melissa Abdel Moumene a depus, la Curtea de Apel București, o acțiune în care pârâtă era Direcția de Imigrări. Pe 13 aprilie, Moumene, care se află la studii în România, primise decizie de returnare în țara natală și a considerat că acea decizie era nelegală, prin urmare a contestat-o la instanță.

Inițial, dosarul lui Moumene ar fi ajuns, prin repartizare aleatorie, la completul 21F al lui Marius Iosif. La scurt timp, pe biroul funcționarului/judecătorului de serviciu de la Curtea de Apel București care repartizează dosarele a ajuns acțiunea prin care Nicolae Ionel Ciucă a chemat la bară Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, solicitând anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat, sesizări depuse, în luna ianuarie 2022, la instituția din urmă (subordonată Ministerului).

În acest moment intervine prima etapă din aplicarea metodei ”coperta”: părțile Nicolae Ionel Ciucă, Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării au fost incluse imediat sub cele ale Melissei Abdel Moumene și Direcției Generale pentru Imigări, dosar deja repartizat lui Iosif. De precizat că atât obiectul dosarului lui Moumene, cât și al lui Ciucă, era același: ”anulare act administrativ” – foto jos.

Sursa: Captură portalul instanțelor din 23 iunie 2022

Pasul 2. Pentru că, totuși, speța lui Moumene trebuia să reprezinte un dosar separat, funcționarul de la Curtea de Apel București l-a re-repartizat ulterior, dându-i numărul 2836/2/2022. Acest dosar a fost soluționat pe 24 mai 2022, de alt complet – 22 Fond.

Sursa: Captură portalul instanțelor

Pentru ca totul să pară normal și orice urmă a acestor manipulări să fie exclusă, din sistem, la dosarul 2826/2/2022 ar fi trebuit șterse părțile Melissa Abdel Moumene și Direcția pentru Imigrări. Acest lucru nu a avut loc: cele două au figurat ca părți inclusiv la data de 21 iunie 2022, atunci când a avut loc pronunțarea.

În mod normal, într-un dosar, în minuta pronunțării, ar trebui să se facă referiri la toate părțile din acțiune: nu a fost cazul la 2826/2/2022: nici o mențiune despre Moumene și Direcția pentru Imigrări.

Ulterior pronunțării și publicării de către G4Media.ro a unui material în care, printre altele, ridicam întrebări și despre prezența ciudată a celor două părți în dosarul lui Ciucă, o sursă de la Curtea de Apel București ne-a sesizat despre faptul că acest lucru trădează utilizarea metodei ”coperta” în procesul de repartizare aleatorie a dosarului, scopul fiind ca acesta să ajungă ”la cine trebuie”.

Sursa G4Media.ro a declarat: ”Deci aveau nevoie de o «coajă» (copertă) de dosar repartizat cui trebuie (în cazul de față Iosif). În 29.04 lui Iosif i-a fost repartizat dosarul lui Moumene cu nr. 2826. La registratură se trece inițial pe copertă numele reclamantului (primul dacă sunt mai mulți), tocmai pentru a evita mânărelile, iar restul datelor se completează ulterior (să nu țină în loc înregistrarea dosarelor). Având nevoie de o «copertă»/dosar cu număr care să figureze repartizat lui Iosif, ulterior nu au completat celelalte date ale dosarului lui Moumene (pârât, obiect) ci l-au lipit pe Ciucă. Iar pe Moumene au înregistrat-o ulterior cu dosarul ei cu Imigrarile, la nr. 2836, în aceeași zi desigur. Și cred că nu au șters numele tipei pentru că, atunci când se fac verificări periodice privind repartizarea aleatorie, un criteriu de verificare este verificarea listei dosarelor cu părți șterse.” Așadar, în sistem rămân urme ale părților șterse.

Pasul 3. Pe 23 iunie, G4Media.ro a trimis Curții de Apel București întrebări legate de suspiciunile din dosarul 2826/2/2022, iar pe 24 iunie am sunat la Biroul de Presă anunțând că vom publica un articol despre această situație în ziua de luni, 27 iunie și am dori să primim un punct de vedere până la acest moment.

Conform portalului instanțelor, sâmbătă, 25 iunie, zi nelucrătoare, cineva de la Curtea de Apel București a intrat în sistem și a eliminat de pe lista părților numele Melissei Abdel Moumene și cel al Direcției pentru Imigrări. Atât evenimentele din 29 aprilie, de la înregistrarea dosarelor 2826/2/2022 și 2836/2/2022, cât și ștergerea din 25 iunie arată o posibilă implicare a mai multor persoane în aplicarea metodei ”coperta”- judecător de serviciu, grefieri sau persoane care operează sistemul informatic.

Sursa: Captură portalul instanțelor din 27 iunie 2022

De precizat că, înainte de începerea judecății, G4Media.ro a adresat o cerere către Curtea de Apel București solicitând o copie în format electronic după acțiunea depusă de Ciucă în dosarul 2826/2/2022. Totul indica faptul că solicitarea trebuia admisă: Ciucă este persoană publică și contesta acte publice – sesizările de plagiat accesibile oricui, în format pdf, pe site-ul CNATDCU. Este de maximum interes public ca românii să afle argumentele lui Ciucă în sprijinul tezei că sesizările de plagiat nu sunt corect întocmite, acest subiect fiind pe larg dezbătut în spațiul public.

Sursa Foto: Explicație Foto: Sesizările înregistrate de Unitatea Executivă au fost postate pe site-ul CNATDCU

De asemenea, pârâte erau două instituții publice: Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Conform prevederilor, acordul pentru transmiterea unei copii după acțiune îl dă judecătorul de caz, aici Marius Iosif. În mod neașteptat, acesta a refuzat accesul la acțiune, fără a oferi nici o motivare.

Am solicitat Curții de Apel și lui Iosif, într-un mesaj pe Whatsapp, explicații despre refuz, fără rezultat. După primul termen al dosarului, din 7 iunie, am reiterat solicitarea de a primi o copie după acțiune: nu am primit răspuns nici acum. I-am transmis lui Ciucă, prin purtătorul de cuvânt, o solicitare similară – fără răspuns.

Nici la Unitatea Executivă sau Ministerul Educației nu am avut mai mult succes. Este primul caz în care o persoană acuzată de plagiat contestă legalitatea sesizărilor de plagiat depuse la Unitatea Executivă/CNATDCU și obține anularea lor.

Curtea de Apel București este condusă din 2019 de Luminița Criștiu Ninu, judecător apropiat de Lia Savonea, membru influent în Consiliul Superior al Magistraturii, despre care presa centrală a scris, în mod repetat, că este lider al unei tabere anti-reformiste din sistemul judiciar.

Despre metoda ”coperta”, de fentare a repartizării aleatorii, se vorbește de mai mult timp în justiția din România, existând cazuri în care a ajuns în atenția Inspecției Judiciare – instituția menită să cerceteze astfel de abateri.

În 2013, Inspecția a trimis Consiliului Superior al Magistraturii rezultatele unui control pe această temă, una dintre concluziile Raportului fiind că ”Nu au fost identificate, de către conducerile instanţelor, situaţii de viciere a procesului de repartizare aleatorie a cauzelor, însă au fost semnalate anumite vulnerabilităţi ale sistemului de repartizare aleatorie, aspectele prezentate având o importanţă deosebită dat fiind că provin de la persoanele responsabile sau care efectuează concret activitatea de repartizare aleatorie.”

Ulterior acestui Raport, procurorii DNA au descoperit faptul că o judecătoare de la Tribunalul București a manipulat repartizarea aleatorie în cazul a două dosare, în unul dintre acestea fiind ajutată de un grefier. Infracțiunile au avut loc în 2011 și 2012.

G4Media.ro a dezvăluit, săptămâna trecută, faptul că, în perioada 2007-2008, judecătorul Marius Iosif, care la acea vreme activa în cadrul Judecătoriei Brașov, a fost impus în mai multe funcții guvernamentale de Tudor Chiuariu, ministrul PNL al Justiției: director al Direcției de Analiză și Avizare Acte Normative din minister, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, președinte al Comisiei de inventariere a arhivei SIPA.

În articol ridicam, în acest context, problema unei potențiale lipse de obiectivitate a lui Iosif în judecarea dosarului lui Ciucă, în prezent președinte al aceleiași formațiuni – PNL. Ulterior, am mai descoperit o posibilă legătură între Ciucă și Iosif: purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a fost numit în această funcție de Ciucă și a fost, până anul trecut, coleg cu Iosif în Marea Lojă Națională din România. În cadrul Lojei, Cărbunaru a fost circa 10 ani tot purtător de cuvânt.

Loja.jpg

Sursa: Declarația de interese a lui Iosif din iunie 2021

”(…) Nu am luat nici o legătură, nu am avut vreo discuție despre tema la care faceți referire și nici nu îmi amintesc să fi cunoscut persoana respectivă”, a declarat Cărbunaru pentru G4Media.ro, în timp ce Iosif, la fel ca în situații anterioare, nu a răspuns întrebărilor trimise pe Whatsapp și nici unui apel telefonic.

De precizat că ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, este și el membru al aceleiași Loje Masonice. În dosarul 2826/2/2022, instituția sa a încercat să se debaraseze de orice implicare și a invocat lipsa calității procesuale, lucru respins de judecător.

G4Media.ro a mai descoperit, săptămâna trecută, că, la puțin timp după ce am arătat legăturile sale cu PNL, Iosif a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de pensionare care i-a fost aprobată începând cu 1 august 2022.

Referitor la cazul acestui dosar, Inspecția Judiciară a transmis G4Media.ro că acest organism ”nu poate emite puncte de vedere în afara cadrului legal”, reprezentat de sesizările oficiale și motivate. Inspecția are, însă, posibilitatea de a se autosesiza, dar adresa Inspecției nu conține informația dacă inspectorul-șef a luat o astfel de decizie.

Consiliul Superior al Magistraturii a declarat că obiectul cererii G4Media.ro ”excede competențelor” acestei instituții. Curtea de Apel București nu a răspuns întrebărilor legate de posibila manipulare a sistemului de repartizare aleatorie din dosarul 2826/2/2022.

Controversele din jurul tezei de doctorat a premierului Ciucă au început în luna ianuarie 2022, după ce jurnalista Emilia Șercan a prezentat pe site-ul pressone.ro, multiple dovezi care arătau că o mare parte din lucrare, susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, a fost plagiată.

După acest moment, au avut loc mai multe momente suspecte care conturează existența unei intenții de a tergiversa/mușamaliza analiza lucrării, inclusiv cu sprijinul unor instituții ale Statului:

 • Ciucă a declarat public că dorește ca teza să fie verificată de Comisia de Etică a Universității de Apărare, deși aceasta nu poate retrage titluri de doctor
 • Parchetul General a demarat o anchetă penală cu obiectul încălcării drepturilor de autor în teza lui Ciucă și a ridicat toate actele aflate în această speță la CNATDCU – singura instituție abilitată, la acel moment, să propună retragerea unui titlu de doctor. CNATDCU primise sesizările de plagiat de la Unitatea Executivă, conform procedurii
 • Jurnalista Emilia Șercan a acuzat faptul că a fost ținta unei campanii de discreditare, la care părtașe au fost Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne;
 • Două completuri ale Curții de Apel București au suspendat și, apoi, anulat efectele înregistrării sesizărilor de plagiat, în condițiile în care acestea reprezintă formulare cu rubrici fixe, în care petenții trebuiau să-și menționeze numele, alte date personale, dovezile/link-urile în sprijinul acuzațiilor. În cazul Ciucă, Unitatea Executivă, care are rol de registratură (analiza punctuală revenind CNATDCU), a primit, după dezvăluirile lui Șercan, nouă sesizări, admițând doar trei – cele anulate pe 21 iunie 2022 de Iosif. Dacă decizia lui Iosif va rămâne definitivă, CNATDCU nu va mai avea pe rol un caz Ciucă. Chiar dacă, în variantă ipotetică, Înalta Curte de Casație și Justiție va admite posibilul recurs al Ministerului și al Unității Executive, acest lucru va avea loc cu mult după ce premierul va respecta înțelegerea cu PSD
  și, în mai 2023, va preda acest portofoliu PSD. Astfel, în cazul în care Iosif va motiva decizia din 21 iunie până la data la care va ieși la pensie, Ministerul și Unitatea vor avea termen de a depune recurs în august 2022. Conform portalului Înaltei Curți, pentru un dosar ajuns la secția responsabilă de spețe gen Ciucă, primul termen se acordă peste minimum un an; în cazul 2826/2/2022 – august 2023;
 • În situația dosarului în care Ciucă a obținut, inițial, pe 1 martie 2022, suspendarea efectelor înregistrării sesizărilor, motivarea nu este redactată nici în prezent, la aproape 4 luni de la pronunțare. Un fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii observa, pe 4 aprilie, că acesta era singurul dosar nemotivat din lista celor aflate la judecată în completul în care s-a aflat pe masă dosarul lui Ciucă. Judecata a avut loc tot la Curtea de Apel București, magistrat fiind Ionela Tudor. Lipsa motivării împiedică Unitatea Executivă și Ministerul Educației să depună recurs.

De-abia astăzi, 27 iunie, la ora 14.06, Curtea de Apel București a transmis reporterului G4Media.ro că decizia din dosarul pronunțat pe 1 martie este redactată și ne va fi trimisă marți, 28 iunie, pe mail și că reiterarea solicitării de a studia dosarul 2826/2/2022 a fost aprobată, urmând să fim contactați pentru a veni, în acest scop, la arhiva Curții de Apel București.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

95 comentarii

 1. PNL trebuie pur si simplu sa dispara de pe fata pamantului

  • Poate nu va vine sa credeti dar REPER e prergatit sa le ieie locul celor de la PNL.

  • Distrugatorii Romaniei trebuie sa dispara de pe fata pamantului, toti: PSD PNL UDMR AUR…hotii, prostii si incompetentii ii voteaza de 33 de ani dar dau vina pe altii pentru starea in care este acum tara!

  • Stimată redacție, va rog sa clarificați dacă e un articol despre Cosa Nostra sau despre Justiția Română. Este un mod de operare mafiot sută la sută!

  • da masoneria asta ce e….ca am vazut unii cum duc mana la piept poarta talange si sortulete…..ineluse…asta a lu pahontu de ii zic astia ghiul acum….vazusem ghiul din 2000….for your information and attention…e ca un semn de protectie….intelegeti…ghiulul e bodyguard….sincer exista lucruri deocheate cu mai mult bun gust….

  • @Ando22,
   +10 cu felicitări!

  • UE nu trebuie sa mai acorde niciun ban, din cei destinati Romaniei, pana cand toti judecatorii corupti, aflati in solda mafiei psd si pnl, dar si slugile acestora, nu sunt revocati din functie si arestati, pentru atac la siguranta nationala, pentru abuz in serviciu si pentru favorizarea infractorilor.
   Acesti infractori si cu stapanii lor sunt de fapt „Statul paralel”.

  • COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI DIN ISTORIE

  • MASONERIA DE PARTID. VENALA.

  • deci asa functioneaza justitia sub iohanis
   acu intrebarea e daca justitia functioneaza asa din 2021 sau din 2014
   avand in vedere ca si autorii scriu ca „a fost folosită metoda ”coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar” e limpede ca metoda se foloseste de mai multa vreme, nu doar de anul trecut

  • @Scara®/ +1👍

 2. Foarte bun articolul…
  Cei implicati au prezentat un punct de vedere?

  • curtea de apel bucuresti…. UN LUNG SIR…

  • O să iau în considerare imediat ce o sa văd cum a fost spălată de plagiat Kovesi.

  • @Ionuț tot nu te-ai trezit după 32 de ani?!!!! Închide televizorul sau schimba postul, poate poate…

  • Nu ma mira ca si dl Ciuca a dorit un doctorat si ca i s-a confectionat. A fost o moda, un fenomen al DOCTORATELOR de TURMA…
   Toti care aveau sau doreau o pozitie mai importanta in stat isi impodobeau CV-ul cu doctorate si masterate. iar „distinsii” nostri universitari ii serveau.
   Dar, daca tot a cazut inpacat, premierul Ciuca putea sa si-l spele autodenuntandu-se, lovind radacina fenomenului.
   Dar el s-a lasat pe mana serviabilei Justitii si a serviabilului purtator de cuvant, pe care il crezusem ziarist corect…
   Penibil… Revoltator… Trist…
   Nu scriu mai mult, fiindca de la un timp G4Media imi cam cenzureaza comentariile…

  • Daca generalul Ciuca, folosind cadoul pe care Dumnzeu i l-a dat facandu-l premier, ar vrea sa intre in istorie, ar lua urmatoatele masuri imediate:
   1- Si-ar destitui purtatorul de cuvant.
   2- Ar renunta la doctorat si ar recunoaste ca a fost in neregula.
   3 – Ar corecta legile care incurajeaza si musamalizeaza falsele doctorate si ar alcatui o comisie de cercetare condusa de Emilia Sercan.
   4 – Ar infiinta o comisie de cercetare a imprejurarilor in care s-a produs musamalizarea in Justitie a procesului lui sau de plagiat si as cere parchetului sa se sesizeze.
   5 – Ar initia legi pentru raspunderea magistratilor si pentru sistarea pensionarile nesimtite si ale altor privilegii.
   6 – Ar crea onditii ca autorii principali ai sistemului mafiot de privilegii sa fie pedeppsiti.

  • 7. S-ar spânzura.

 3. Mai voi ii mai votati pe PNL?

  • Deci votam PSD, acest PNL dar rosu.

  • CONTEAZA CE VOTEAZA ALEGATORII ?

   CONTEAZA CE NUMARA PARTIDUL. PAI CE MAI NUMARA ? CA E DOAR UNUL !

  • Problema e că nu se iasă la vot atunci când e cazul, din 5 milioane de alegători care ies la alegerile parlamentare, poate jumătate din ei sunt membrii de partid+rude+prieteni. Doar PSD are 1 milion de membrii. Faceți voi calculul. Pai nu e „deștept” romanul care sta acasă? Sa decidă membrii de partid pt noi toți.

 4. ditamai gheneralu!!!!! o caricatura de ofiter. vorbeste de teatre de operatiuni prin afganistan…asta nu e general! E ORICE DAR NU GENERAL! CERE-TE AFARA CIUCA!!!!! AI AJUNS UN RAS!

 5. Nu înțeleg de e va tot străduiți sa dovediți plagiatul prin descoperirea textelor furate. Singura dovada ca ipochimenul nu are cum sa fi scris acele texte este faptul ca Nu are mai mult de 500 de cuvinte în vocabular, e gangav și lipsit de coerenta. Este evident ca un prost nu poate fi doctor!

  • Subscriu, Ink. G4M, mai mult echilibru! O luați pe aratura! Unul e sistemul și alta e ideea fixa, începeți sa atingeți interesele naționale!

 6. Asta-i justitia PSD-PNL-UDMR, in care politrucii sunt „albiti”, orice porcarie ar face.
  De asta i-a reunit Iohannis pe mafiotii care fura tara asta de 32 de ani: sa nu mai raspunda in fata legii.

 7. Asta-i țara! O țară de 50 de bani cu pensionari speciali milionari în Euro!

 8. Povești și închipuiri cu așa zise cocindențe și repartizări. Nu e bă nicio direcționare. Când zicea alții că e direcționate voi nu și nu dimpreună cu tonți #gii Deci a se scuti bă! Nui așa că e nașpa când vi se aplică măsura aia strâmbă și la voi? 🙂

 9. Problema principală nici nu mai este plagiatul – care sa zicem că a fost o alegere de a fi pragmatic, eficient si “descurcăreț” intr-un timp si societate in care erai perceput ca “fraier cinstit” de șmecherii care se descurcau plagiind.

  Problema este cum funcționează sistemul actual, pus pe mușamalizat un incident de integritate, creând o serie de alte noi incidente de integritate care însă de aceasta data aluneca usor înspre trafic de influenta. Nu mai detaliez de ce este dăunător un astfel de fenomen, când el se manifesta la nivel sistemic.

  • Suscriu!……dar cum rezolvam?

  • Am explicat cum intr-un comentariu lung postat la un articol de acum 1 săptămâna.

   In plus, mai adaug faptul ca “metoda coperta” trebuia identificată ca un risc de corupție / integritate si monitorizat de consilierul de integritate din Curtea de Apel București, de MJ prin Secretariatul Tehnic SNA, SGG pe SCIM, etc. Sunt foarte mulți oameni plătiți pe partea Audit si control intern care trebuie responsabilizați.

 10. De ce va mai mirati? Suntem o Romanie in care o masa de oameni aflati in functii vremelnice fac tot ce vor fara a raspunde in fata nimanui.N u exista un domeniu in care caracatita sa nu functioneze.S -au imprietenit si inrudit intr ei numai pentru interesele lor.Asta este Romania!

 11. Jenanți!!! Ăștia-s frați de cruce cu pesedistii. De zeci de ani alternează cu ăia la putere jucandu-se de-a politistu’ bun – politistu’ rău cu noi!!! Erau mai sinceri când au creat USL și au fost pe față!!! Niște țepari!!!!

 12. Felicitări G4Media și autorilor articolului, în special, pentru ceea ce faceți. Nu abandonați acest mod de a face presă . Felicitări și…susținere ! Doar cu voi si alții ca voi se mai poate face Romania bine. Sperăm în continuare

  • 👍🏻

  • Sustin 100% cele scrise mai sus. Felicitari autorilor articolului si curaj incontinuare pentru acest gen de dezvaluiri.
   Speranta ca ne vom vindeca de coruptie si trafic de influenta in tara asta, este din ce in ce mai greu de mentinut fara aceste devoalari ale sistemului mafiot din Romania.

 13. E fff gravă chestiunea din articol dacă așa s-a întâmplat. Sunt curios dacă și când se autosesizează organele competente

  • In Romania condusa de USL nu mai exista „autoritati competente”, ci „autoritati obediente”, care executa doar ordinele politrucilor instalati la conducere.

 14. După aceste fapte, cei implicați în această mișelie, ar trebui să-și acorde o mândră pensie specială dă șmecherie, iar la Ciucă o stea în frunte. O merită din plin gunoaiele! Ce să te aștepți de la PeNaLii lui Iohannis, care ne-au vândut PeSeeDeee-ului, care ne-au vândut ungurilor.

 15. Confirmarea banuielii generalizate a romanilor cum ca SISTEMUL-STATUL PARALEL nu te ridica in vreo functie pana nu te controleaza.
  PAPUSI DE CÂRPĂ !!!

 16. cine ar trebui sa se autosesizeze si sa verifice ?

 17. Va rog sa sesizati forurile europene!

 18. Eu înțelesesem că ăștia sunt ”speciali” pentru că li se restrâng anumite drepturi. Acum aflăm că dl. juecător a făcut parte din masonerie în exercițiul funcțiunii. Dar surpriza vine chiar de pe site-ul oficial al lojei, de unde aflăm cu stupoare că ”Asociația a fost declarată de utilitate publică prin HG nr. 561 din 15 aprilie 2004 privind recunoaşterea Asociaţiei „Marea Lojă Naţională din România” ca fiind de utilitate publică.” Și că vrea numai binele țării și respectă constituția și toate legile ș.a.m.d.

  • PLATITORUL DE TAXE II PLATESTE SI PE masoni. VENALI.

   SI CE PRIMESTE ? MACHETE. MOARTE IN SPITALE.

 19. Aloo, DNA!!! Se aude??? Ce faceți, dormiți? A început vacanța?

  • Nu prea este caz de DNA care are atribuții in descoperirea, investigarea şi aducerea în faţa instanţei a cazurilor de corupţie MEDIE şi MARE.

   DNA ar putea însă solicita implicarea inspecției judiciare, a departamentului de audit din cadrul Curții de Apel București (de fapt a compartimentului de resurse umane, a comisiei de evaluare a judecătorilor si consilierului de etica si integritate) sa își îndeplinească atribuțiile de serviciu, adică sa documenteze cazul si sa îl trimită către DNA. Cu mai multe informații din interior, cazul ar putea fi încadrat in categoria spetelor de care se ocupa DNA.

 20. Practic, algerianca a fost prinsa intamplator in circoteca smenareasca a „doctorului”pensionar special la 50 de ani, a avut si ceva noroc, a scapat astfel si ea cu bine ca sa nu fie scandal ulterior.
  Toata lumea parea fericita : unul, plagiatorul ordinar(acum e foarte clar ca lucrarea e plagiata, cred ca nici subiectul nu il stie Danciuca), crede ca a dat lovitura si va construi in continuare ”meritocratia”’prostilor analfabeti infasurati in steaguri si ii cu nspe masterate si doctorate boschetare, societate in care ii cheama ipocrit pe tinerii romani care studiaza in strainatate(stati, copiilor, acolo, nu va luati dupa danciuci!), altul a scapat de evacuarea din Romanika(intrebarea e: care era motivul pentru care algerianca fusese repatriata?), iar judecatorul s-a ales cu pensioiul special baban.
  Eu totusi am speranta ca, macar pentru acei oameni care si-au facut doctoratul pe bune, aici sau in strainatate si care au muncit din greu, Danciuca sa fie evacuat sa isi pape pensioiul. Ar trebui degradat si lasat fara pensioi, dar in Romanika nu e posibil.

 21. un singur cuvant: mafie

 22. G4 Media felicitări pentru reușită investigatiei! Nu va lăsați călcați in picioare! Bag mâna in foc ca Digi ,antenute și alți Ziariști “integrii “ nu scot o vorba!

 23. Si ne mai suparama cand ne arata pe afara cu degetu! Romania este o tara foarte corupta,la orice nivel. O tara de hoti.

 24. Mafia care a facut arnjamentul asta e fix aceeasi care a exclus-o din magistratura pe Camelia Bogdan cu aceeasi acuzatie , trucata in cazul ei ! Cum e posibil in 2022 ca un sistem informatic creeat cu bani europeni foarte multi in tara cu Programatorii Planetei iar justitia, sa primeasca -de ani de zile- reclamatii, informatii privind modul in care e fentat sistemul si sa nu faca nimic fix in folosul praduitorilor ?! Posibil e numai intr-un stat care nu e nici pe departe de drept ci al Mafiei cu acceptul autoritatilor ai carei conducatori sunt instrumentele, reprezentantii acestei Mafii reunite de cativa ani si atat de puternica incat nici nu se mai straduieste sa se disimuleze pentru ca a penetrat absolut tot ….

 25. FELICITARI PENTRU ARTICOL! Sunteti printre putinii ziaristi onesti din tara asta! Bravo!

 26. „- Nicule, olteanu’ tău o făcu’ de oaie! Ce i-a trebuit, mă, diplomă de doctor, nu-i ajungeau stelele de general ?!
  – Dar ție ce ți-a trebuit, fa, diplomă de academician de renume mondial ?! Nu ți-a fost de ajuns că ai fost nevastă de Secretar General !? Ete, a D r a c u’ ce e pielea pe tine, una-două te legi de oltenii ca mine… ! „

 27. Cum de este posibil sa fii pensionar și angajat la stat în același timp? Mergi în privat dacă vrei, sau pentru unii nu exista lege?

 28. Masoneria pare o problema.

 29. Sa bem cu totii un Ciuc in cinstea curatarii dosarului lui Ciuca. Ne vedem la protest sa ne abuzeze jandarmeria din nou.

 30. George Bacovia (1887-1957)

  Cu voi…
  Mai bine singuratic şi uitat,
  Pierdut să te retragi nepăsător,
  În ţara asta plină de humor,
  Mai bine singuratic şi uitat.

  O, genii întristate care mor
  În cerc barbar şi fără sentiment, –
  Prin asta eşti celebră-n Orient,
  O, ţară tristă, plină de humor…

 31. Mai mai voteaza careva cu PSD?

 32. Bună asta, mulțumim! Și mai penibil mi se pare faptul că site-ul CNATDCU e nesecurizat, cât de incompetent poți fi?

 33. Asta e o mascarada totala. Au transformat justitia in societate pe actiuni/ unitate pt gulerele albe…astia vor sa scape de MCV ?

 34. Pe o insula plina de musulmani și fără mâncare ciuca este în siguranță.

 35. Stat roman nu mai exista demult. E o mafie, caracatita exact ca in Italia de sud …

 36. Trebuie demarată urgent cercetarea disciplinară de către Inspecția Judiciara pentru abaterea disciplinara a nerespectării dispozițiilor legale privind distribuirea aleatorie a cauzelor,capturile de ecran de pe portalul instanțelor fiind mijloace materiale de probă incontestabile.

  • Bună guma! Amuzantă! 👍
   Deci „soluţia” la o problemă de drept 100% penal (abuz în serviciu împotriva intereselor statului, trafic de influenţă, șantaj, grup infracţional organizat) este o cercetare disciplinară 😂😂😂 Bună asta! Haioasă rău! 😂😂😂 Bine că nu ai propus scăderea notei la purtare…

   La cine? La preanetejitorii de dosare de la Infecţia Judiciară? Asta poate dacă scopul este de a mușamaliza sau a face glume amuzante.. 😂😂😂

 37. *de pe portalul instanței Tribunalului București

 38. Inspecției Judiciare,i-ar trebui atașate și dovezile la sesizarea inițial depusă,iar sesizări cu conținut asemănător însoțite de dovezile referite ar trebui transmise și secției pentru judecători a CSM și ministrului justiției,pentru că și aceștia au obligația să sesizeze Inspecția Judiciară,dacă iau cunoștință de astfel de fapte.

 39. Asa ceva doar in filmele cu prosti mai vezi. pai in primul rand sa ii puneti poza lui iosif, sa stim pe cine injuram cand trecem pe langa el. in al 2-lea rand, acest grup infractional trebuie scos la iveala si prezentat cu orice ocazie. sa vada toti ce mojici fara onoare avem in fruntea tarii

 40. Dacă nu a răspuns nimeni la dilemele noastre înseamnă că toţi v-aţi hotărât să votaţi cu USR. 😀😀😀😀😀😀😀

 41. Potrivit Legii 317/2014 privind organizarea si functionarea CSM,acțiunea disciplinară împotriva unui judecător se exercită de Inspecția Judiciară,de ministrul justitiei sau de presedintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.Nu am făcut decât să relev atribuția legală a ministrului și pe aceasta cale afirm ca și Presedintele ICCJ poate fi sesizat cu aspectele învederate însoțite de dovezile referite.

 42. Daca cei care se pricep ar urmari modul de judecare, modul de a da sentinte ar vedea incalcari grave ale actului de justitie, care ar arata nulitatea sentintelor, dar cum tot ei o pun in aplicare nu mai conteaza.Miza e acest furt prin salarii a banilor nostri de catre o institutie care legifereaza alte furturi.Miza si convergenta tuturor actiunilor in romanika e banul.Cand intr o tara aproape toti au diplome nu mai sti cine stie si apare haosul numirilor.Apare ciobania …

  • A aparut ciobania.Cei fara carte le dau cu flit celor cu carte.Dar printre cei fara,sunt presarati escroci cu carte,care,la masonerie,fac cartile masluirii legilor.
   Apropo,Adrian Nastase mai e membru?Ca daca mai este,sigur,liescu nu este.Asta nu inseamna ca …….,ci doar ca se exclud reciproc,iar clanul matusalemicului a inceput sa se dezmembreze .

 43. Puneti tunurile in continuu pe ei, la un moment dat, unul va ceda. Este imposibil sa ascunzi asa ceva. Felicitari!

 44. Cățeii latră și ursul trece mai departe!

 45. La noi intreaga masonerie e o cloaca. Luati-i la puricat si pe mai-marii de la Antifrauda, ANAF, ia vedeti ce au in comun Daniel Tudor (ANAF), Vasile Tibre (fost militian de duzina, actual director ANAF Brasov, hot dovedit, prins cu diamante la Otopeni in urma cu mai multi ani), si altii. Asta asa, doar la suprafata. Se ajuta, se acopera si se numesc unii intre ei.

 46. Pana si cel mai amarat PNList se mandreste ca ei „au toti judecatorii in buzunar”
  Se mai mira cineav?

 47. Prima care ar fi trebuit să sară în sus și să dispună o anchetă internă sau sesizarea Inspectiei Judiciare era chiar dna.presedinte a Curții de Apel București.Nu a reacționat pozitiv,a preferat să păstreze tăcerea și de aici suspiciuni de acoperire a faptelor grave,reprobabile.

 48. Același lucru e valabil și pentru conducerea Tribunalului București.

 49. În plus parcă judecătorii nu aveau voie în masonerie

 50. Un sistem cangrenat peste care domneste PSD&Co.

 51. Voia să iasă cu mă-ciuca curată.

 52. Tara lui Papura Voda…

 53. Dane, articolul e foarte bun
  Dar sa știi ca pierde din valoare pt ca menționezi ca au fost colegi de masonerie. Este irelevant și dacă erau frați de cruce. Sau colegi de grădiniță.
  Tot nu explica FAPTELE menționate, capturile de ecran.
  Eu zic sa te merginesti la alea. Sunt mai bune.

 54. ia gogoasa neamule

 55. ia gogoasa neamule

 56. ,,prestigioasa”

 57. „[…] judecătorul Marius Iosif, […] a fost impus în mai multe funcții guvernamentale […] președinte al Comisiei de inventariere a arhivei SIPA”
  Woah, dacă corupția era radioactivă mi-ar fi explodat detectorul în mână.

 58. !Qiu
  !Mai mai avem o dilema

  din cate stiu domnul Ciuca este presedintele PNL si nu al PSD!

 59. Jumătate din articolul ăsta e plagiat – nu citează sursa așa cum cer regulile plagiatului.

  Nu există lucrare în România care sa nu fie plagiată și jigodiile știu asta. Toți au citat sursele la final, așa cum au fost instruiți de profesori.

 60. G4media, Vera Jourova e în Romania. De ce nu o contactați?!