G4Media.ro

EXCLUSIV Un judecător promovat de liberali în funcții guvernamentale a anulat toate…

sursa foto: Facebook/ Guvernul României

EXCLUSIV Un judecător promovat de liberali în funcții guvernamentale a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă / Dacă decizia va fi menținută, nu mai există un caz Ciucă pe masa instituției care verifică plagiatele

Încă un scut în analiza suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL: la cererea acestuia, un complet al Curții de Apel București a anulat toate sesizările depuse, la începutul anului, în atenția Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Judecătorul Marius Iosif, cel care a luat decizia anulării sesizărilor, a fost numit, în 2007, de către ministrul liberal de atunci al Justiției, într-o funcție în minister și, ulterior, în cea de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Fără a oferi vreun motiv, Iosif a refuzat accesul reporterului G4Media.ro la studierea acțiunii din dosarul intentat de Ciucă și nu a răspuns la întrebările legate de potențiala sa lipsă de obiectivitate în judecata speței.

 • Printr-o decizie anunțată în urmă cu câteva ore, într-un dosar al cărui ultim termen a fost ieri, completul condus de Marius Iosif a decis: ”Admite acţiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Educaţiei şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi în consecinţă: Anulează Adresa nr. 122/21.01.2022 de admitere a sesizării nr. 111/20.01.2022, Adresa nr. 137/25.01.2022 de admitere a sesizării nr. 123/21.01.2022 şi Adresa nr. 160/27.01.2022 de admitere a sesizării nr. 143/25.01.2022, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.”

După primirea unei copii motivate a deciziei, Ministerul și Unitatea Executivă pot depune recurs.  Unitatea Executivă este organismul din Ministerul Educației unde sunt înregistrate sesizările de plagiat, din punctul de vedere al formei (nume persoană care a făcut sesizarea, date personale, existența argumentelor, valabilitatea link-urilor din formular) înainte de fi înaintate Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza dacă suspiciunile se verifică sau nu.

În acest sistem, Unitatea Executivă joacă rol de registratură. Din cele nouă sesizări depuse pentru verificarea tezei lui Ciucă urmare a unor dezvăluiri din Pressone.ro făcute de jurnalista Emilia Șercan, Unitatea a respins șase invocând lipsa unor elemente de formă din formularul de sesizare și le-a admis pe cele trei a căror anulare a obținut-o acum Ciucă în instanță.

Nici Biroul de Presă al premierului și nici reprezentanții Unității Executive nu au trimis G4Media.ro un răspuns sau nu au comentat aspectele legate de dosarul de la Curtea de Apel București.

Printr-o altă decizie, din data de 1 martie 2022, un alt complet de la această instanță suspendase efectele înregistrării celor trei sesizări – cu alte cuvinte, CNATDCU oricum nu mai putea analiza teza lui Ciucă, iar acesta nu era singurul motiv: Parchetul General a demarat o anchetă penală, justificată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor, și a luat toate documentele aflate la Consiliu despre acest caz.

Acest lucru a ridicat întrebarea dacă nu există, la nivelul unor autorități publice, o tentativă de a tergiversa/anula verificarea tezei, un alt eveniment alimentând această teorie: acuzațiile Emiliei Șercan referitoare la existența unei intenții de a o compromite, în contextul scandalului tezei premierului.

G4Media.ro a descoperit alte elemente inedite din această speță, toate desfășurându-se la Curtea de Apel București, instituție condusă de judecătorul Luminița Criștiu Ninu, despre care presa centrală a scris, în mod repetat, că este o apropiată a Liei Savonea, membru influent în Consiliul Superior al Magistraturii și exponentă a unei tabere anti-reformiste din acest organism.

Judecătorul care a decis, pe 1 martie 2022, să suspende efectele înregistrării celor trei sesizări la CNATDCU, se numește Ionela Tudor, detașată de la Tribunalul București. În mod bizar, deși sentința din acest dosar este de mică întindere (o arată și obiectul procesului – suspendare provizorie, precum și faptul că decizia s-a luat de la primul termen, la opti zile după depunerea acțiunii la instanță), nici în acest moment, la aproape patru luni de la pronunțare, nu este redactată/motivată, ceea ce împiedică Ministerul și Unitatea Executivă să depună apel.

La circa o lună după decizia lui Tudor, un avocat, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, observa că ”Din acea ședință din 1 martie 2022 această hotărâre (cea a lui Ciucă n.r.) este singura care nu este motivată și publicată pe site-ul rejust.ro, în condițiile în care potrivit legii motivarea trebuie să se facă în 48 de ore.” De atunci au mai trecut două luni și jumătate, fără să se schimbe ceva.

Sursa Foto: Antena3.ro

Și mai multe semne de întrebare apar în jurul magistratului care a judecat dosarul lui Ciucă și a cărui pronunțare a avut loc astăzi. În 2007, pe vremea când era judecător la Brașov, Marius Iosif a fost numit de ministrul Justiției din acea vreme, liberalul Tudor Chiuariu, ca director al Direcției de Analiză și Avizare Acte Normative din minister.

La puțin timp, Chiuariu l-a detașat pe Iosif ca director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, post pe care l-a ocupat până în 2008. El a mai fost numit de Chiuariu și ca președinte al Comisiei de inventariere a arhivei SIPA, în perioada iunie 2007 – decembrie 2008.

După plecarea liberalilor de la Putere, Iosif s-a întors în magistratură, apoi a demisionat și a devenit avocat, pentru ca, recent, să devină din nou judecător, la Tribunalul București, de unde, la fel ca Tudor, a fost detașat la Curtea de Apel București. El nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro referitoare la potențiala lipsă de obiectivitate în judecarea dosarului în care reclamantul Nicolae Ionel Ciucă este și președinte al partidului care i-a oferit cele trei funcții de mai sus.

De asemenea, Iosif nu a răspuns nici întrebării de ce a refuzat accesul G4Media.ro la studierea acțiunii din dosarul intentat de Ciucă – un lucru rar și curios, de vreme ce miza o constituie documente publice, postate de pe site-ul CNATDCU, în timp ce reclamantul este persoană publică, iar alte două părți – Unitatea Executivă și Ministerul Educației – sunt instituții publice.

Un alt fapt inedit din dosarul pronunțat astăzi și intentat de Ciucă este acela că, alături de acesta, ca reclamant mai apare o tânără din Algeria pe nume Melissa Abdel Moumene. Un cont de Facebook cu acest nume indică faptul că aceasta a studiat la ASE București.

În aceeași zi în care s-a raliat demersului lui Ciucă de a cere anularea sesizărilor de la CNATDCU, femeia a mai depus o acțiune în care a cerut judecătorilor să anuleze o decizie a Direcției de Imigrări care această instituție dispusese, pe 13 aprilie 2022, returnarea sa în țara natală.

La fel ca în dosarele lui Ciucă, și în acest dosar Curtea de Apel București a admis cererea: a anulat decizia de returnare și a stabilit că Moumene îndeplineşte condiţiile necesare obţinerii permisului de şedere pentru studii în România. Moumene nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro trimise ca mesaje private pe contul de Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

96 comentarii

 1. Rromânia lucrului bine făcut. Votaț USL!

  • Analfabeții la putere. Oglinda societății

  • TOVARASUL GENERAL PROFESOR DOCTOR INGINER.
   MII ARE romania !

  • Mafia psd si pnl a acaparat integral justitia.
   UE trebuie sa fie informata.
   Doar UE ne mai poate ajuta.
   UE nu trebuie sa mai acorde niciun ban Romaniei, pana cand toate likelele infiltrate de mafie la CCR, la ICCJ, in CSM si in celelalte structuri nu vor fi inlaturate si arestate pentru atac la siguranta nationala, pentru abuz in serviciu, pentru favorizarea infractorilor.
   Premierul, presedintele, ministrii nu trebuie sa mai fie primiti in nicio tara UE.
   Nimeni nu trebuie sa mai discute cu oamenii mafiei.

  • „justitia” E DOAR O SCULA A PARTIDULUI.

  • Mafia psd si pnl a pus stapanire integral pe justitie, a pus stapanire integral pe tara.
   UE trebuie sa fie informata.
   Doar UE ne mai poate ajuta.
   UE nu trebuie sa mai acorde niciun ban Romaniei, pana cand likelele infiltrate de mafie la CCR, la ICCJ, in CSM, in toate structurile din justitie nu vor fi inlaturate si arestate pentru atac la siguranta nationala, pentru abuz in serviciu, pentru favorizarea infractorilor.
   Presedintele, premierul ministrii nu trebuie sa mai fie primiti in nicio tara UE.

  • La noi votează și cei – cu clase, cât degetele la o mână! Sau îmbibații, de alcool sanitar. Cum să nu iasă tot aceeași?!

  • Pai generalul oprea i-a fost coordonator, de ce va vaitati, oprea nu-i al usr???

  • I-am văzut pe usr-istii tăi, au fost la guvernare și au făcut un c…t mare, de fapt ei n-au fost niciodată de dreapta, numai gura a fost de ei, când au vrut să dea propriul guvern jos la extremistul Simeon au apelat și să mai ai încredere în ei???

  • la multi ani romania.40 ANI CU EXECUTARE

  • @ Pataki
   „un c…t” e ceea ce scrii tu acum… e singurul raspuns pe care il meriti

 2. Trotinetiști, ați luat-o în mână.

  • Sa mor daca inteleg de ce te bucuri.

  • Iti spun eu de ce se bucura. E un lipitor de afise pe la partid, un linge coouri sa primeasca si el o firimitura de la masa alora.
   Altceva nu stie/nu poate sa faca

 3. pentru ce sa mai platesti taxe?

  • PENTRU PARTID SI SECURITATE

  • Cum pentru ce? Dar nu te gândești că toți acești hoți trebuie să ia salariul luna de lună? Apoi, trebuie să plătești taxe în continuare pentru pensiile de mii de euro ale lor…..deci, mai ușor cu timpul pierdut pe net, la muncă că au nevoie de bani mulți sărăcuții…..

 4. Statul de drept mincinos și eșuat se etalează peste țară!

 5. Speculatii ieftine. S-a facut dreptate!

  • @ Druloi
   Bine, bine ,,s-a făcut dreptate” da’ dreptatea mea, a noastră, a poporului român unde este ?! Că tot în curu’ gol suntem și f—ți până peste poate.
   Parol, mon cher.

 6. Bravo, mă, plagiatorule, bravo, esti tare in șmecherii de-astea.
  Ce nu inteleg eu e cum ai tupeul să le mai zici tinerilor plecați în străinătate la studii să se întoarcă în țară condusă de tine, de specialii, epoleții si securiciosii tai.
  Unde, mă, Danciuca, să se întoarcă când doctoratul tău plagiat echivalează cu doctoratul lor muncit?
  Vai de capul tău de pensionar special la 50 de ani, crezi că te scapă ăștia de pedeapsă, dar tu, cu cât bagi mai multe manevre de-astea, cu atât ne convingi că e ceva dubios rău în lucrarea aia de doctorat

  • Statul de drept e atunci când zice justiția ca e „plagiat”, nu când latră trotinetiștii.

  • @Andrei: mai bine trotinetist cinstit decât epolet plagiator special scăpat de securiciosii din sistem.
   Vezi că stai peste program si tot noi trebuie să îți plătim orele suplimentare de lins șefii.
   Du-te la șeful de acțiune si spune-i să vă bage alt narativ, că râd si curcile de voi.

  • Andrei,
   Ești un gunoi.

  • @Andrei
   constat ca iti place teribil sa arati tuturor cat de natarau poti fi !

   PS. Exerseaza in continuare ! :))

  • De obicei violenta nu e raspunsul dar astia merita trasi in teapa si plantati in curtea parlamentului ca o sperietoare pentru ceilalti

 7. Asta era șansa lui Ciucă să-si ceara scuze, sa renunțe la doctoratul plagiat și sa rămână prim-ministru mai curat ca înainte, mai fără griji.
  Ăștia nu sunt conștienți ca ii judecam și noi, nu doar actorii vânduți puși de ei sa pună batista pe țambal. Vă vedem!

 8. Establishmentul nu intelege ca Nicolae Ciuca NU e un candidat credibil la prezidentiale.

  • Cred că este cazul să incepem cu proteste in stradă și să le spunem „guvernanților” că nu pot să facă tot ce își doresc ei și pt. interesul lor.
   Această situație a premierului și încercarea de mușamalizare seamănă a dictatură!
   Prețul combustibililor s-a dublat, prețul alimentelor o să crească și el, dobânzile cresc, inflația este printre cele maiari din EU iar statul se împrumută din ce în ce mai mult și la costuri și mai mari.
   Costul traiului de zi cu zi este din ce în ce mai mare și poate mulți nu vor să ințeleagă dar o să ajungem sclavi cu acte în regulă, în țara noastră, precum rușii.
   PSD, PNL, UDMR au pus țara pe butuci și dacă în și după pandemie, țara a mers din inerția creșterii economice din înaintea pandemiei, nu avem oameni pricepuți la conducere pe care să ne bazăm și să ne dea încredere că vor lua decizii corecte și oneste pt. a ne crea un viitor mai bun.
   Ciucă, DEMISIA!

 9. Pe mine ma intereseaza altceva : Daca maine lui Iohannis nu mai ii face trebuinta Ciuca pt ca, de exemplu, a gasit pe un altul care il poate inlocui mai cu succes pe generalul in rezerva si, prin urmare, il debarca din postul de prim ministru iar liberalii il schimba din functia de presedinte al PNL, sunt sanse sa ii fie anulat titlul de doctor sau nedreptatea se perpetueaza ?

  PS. Mai pe scurt : Dupa ce nu va mai fi nimic dpdv politic, exista sanse sa se faca dreptate si dpdv academic ?

 10. Nu vad nicio reactie din partea academicienilor din tari democratice unde obții pe bune un doctorat.Dar diplomatii americani? Asa se formeaza Putineii, cu judecatorii de mână

  • Acum înțelegeți toți de ce nu se umblă la Statutul magistratului pentru a îndrepta cea mai mare anomalie din Europa: pensia mai mare ca salariul, nu cu puțin și pensionarea la 50 de ani!

  • La ce sa reacționeze? La o acuzație fără susținere, neconfirmata de nimeni?

  • NU S-A DUS dorneanu IN RUSIA SA IA LUMINA IN MATERIE DE „justitie” ?

  • De ce nu cereti ca intelectualii si diplomatii Romani sa aiba o reactie?
   De ce coruptia noastra sa fie problema altor tari?
   Noi nu suntem in stare sa facem nimic?

  • @ Matei,
   Acuzația a fost susținută cu dovezi. La CNATDCU (dacă știi ce e aia) se depun sesizări DOAR cu dovezi, altfel nu sunt înregistrate. Or, după apariția publică a dovezilor a început scandalul.

 11. Ați votat PSDNL 55%. Luați dictatură.

 12. Acum înțelegeți toți de ce nu se umblă la Statutul magistratului pentru a îndrepta cea mai mare anomalie din Europa: pensia mai mare ca salariul, nu cu puțin și pensionarea la 50 de ani!

  • Sunt singurii care ar trebui sa aibă salariul asta, nu armata care a tras in noi, nu SEcuritatea și nici poliția. Și nu uita ca magistrații aplica legea, nu o fac ei. Urmăriți cine scrie legile așa cum le scrie, nu cine le aplica.

 13. Butoiul ăsta laș cică e gheneral care a participat la nuș ce bătălie NATO. Probabil se uita la TV…

 14. E interesant cum îsi va motiva prima instanță hotărarea,caci eu înțeleg din contextul articolului că prima instanța a anulat adrsele pârâtei de sesizare a CNATDCU pentru lipsa unor condiții de formă,aceasta fiind competența paratei,de a verifica intrunirea condițiilor de formă ale sesizării(numai sa nu vrea sa scoata CNATDCU din competenta de efectuare a verificarilor pe aceasta procedura legala).Daca e asa se poate transa in calea de atac eventuala sau se poate merge pe un alt principiu:o sesizare respinsă pentru lipsa unor condiții de formă poate să fie reformulată cu completarea acelor condiții lipsă,dacă astfel de activități nu sunt supuse unui termen legal de exercitare dar pentru aceasta este bine sa asteptam hotararea definitiva,pentru a vedea despre ce e vorba

 15. Cum de încape atâta nesimțire în acest om! Murdărește acest neam prin poziția care o acuză de prim-ministru.

  • Dar are inaintasi celebrii care au facut la fel ba chiar mai rau: ponta, nastase, grindeanu, tariceanu. Unii condamnati pentru furt, altii scapati de o justitie strimba.

 16. Sunt curios cât va înțelege alegătorul din tot ceea ce se întâmplă în România acum. Pariez că….NIMIC!!!

 17. In ritmul acesta, diplomele românești de studii superioare vor avea pe plan internațional același statut precum rubla igienică.
  Felicitări USL 2.0= FSN reloaded!
  Țara te vrea prost, un cântecel celebru spunea….

 18. În raport cu cele relevate în articol ,prima instanța nu se putea pronunța pe fond(adică daca există sau nu plagiat).Dar organismele legale abilitate trebuie să se pronunțe și pe fond,nu le poate îngrădi nimeni acest drept.

 19. Pai aceiasi autori care azi sunt indignati de o decizie judactoreasca demonstrau in Bucuresti cu cativa ani in urma pentru libertatea justitiei. E libera numai cand da decizii care plac in USR? Altfel nu?

  • Au protestat sincer fara a-si da seama ca protestul lor spontan si sincer a fost acaparat de cei ca tine. Au fost naivi, poate chiar prosti. Dar cine nu vrea sa recunoasca ca justitia a murir in Romania este ticalos.

 20. Daca e larmă printre rezistoizi, e de bine 😁

  • las ca-i bucurie printre penalisti. aia pesedisti vopsiti in galben.
   nu prea pricep io cum e sa te bucuri cand altii fura… dar cred ca tine si de IQ.

 21. La urmatoarele alegeri, PNL trebuie dat cu capul de pereți!

  • CONTEAZA DOAR CE IESE LA „NUMARATOARE”.
   CE AR FI DE VOTAT LA URMATOARELE ALEGERI ? DOAR PARTIDUL. LA FEL CA PE VREMEA LUI ceausescu.

  • Ie-te și la tine, ce deștept te dai, dar pesedereleleee câti corupți au la „înaintare” transformați din fesenei în pedelei și apoi în pedesereileleleee. De aceea nu are ursul ciadă că ții tu cu corupții tăi, aceeași în toți cei 32 de ani.

 22. Eu chiar nu inteleg ce se bucura unii care aparent nu au foarte multe intre urechi, ori sunt foarte ticalosi… dar sa te bucuri ca furtul intelectual este legiferat in RO, ca, vezi Doamne, nu a dovedit nimeni nimic – argument de tipul: da, e arma mea, si era acolo, si m-au vazut oameni ca l-am impuscat, dar daca nu m-ai filmat ca nu l-am impuscat, atunci nu e adevarat – mi se pare extra dubios. In fine, mai devreme sau mai tarziu, in viata asta sau in urmatoarea, vine scadenta. Eu sunt impacat… voi, baietasi?

 23. Nu stiu ce tot va plangeti. Acum e liber la doctorate!

 24. Românii pot să-l pupe pe dottore Ciucă în cele mai dosnice locuri. Ce au votat, aia au.

 25. dintr-un al punct de vedere nu mai are nicio importanta daca un „judecator” X sau Y a decis el, in cunostinta si in constiinta de cauza soarta plagiatului unui om.
  as fi curios despre omul in cauza, ce crede el? ca e un „adevarat doctor in stiinte militare” s8 ca a pus o pietricica la temelia acestei stiinte?
  Sergiu Celibidache era fascinat de naivitatea si ignoranta unor personalitati intelectuale, unii chiar super beton in critica muzicala. poti sa te crezi un dirijor genial numai pentru ca niste chibiti de lauda, iti dau titluri iar tu executi mecanic gesturi copiate??

 26. Dar, care-i treaba cu algerianca? Pe feisbuc sunt două cu numele ăsta: le leagă țară, Algeria si USHTB care sunt inițialele Universității De Științe si Tehnologie din Bab Ezuarre-Algeria.
  Aia cu ASE ul zice că a studiat la ASE si acum e la USHTB, dar are numai aprecieri legate de farmacie etc.
  Sunteți siguri, că ziaristi, că algerianca chiar există? Adică că nu e Cocutza de la securici transformată în student algerian? Pare ceva tare dubios acolo.

 27. Sa va platiti in continuare taxele oameni buni!

 28. Hotiiiiiii baaaa!

 29. Dialogue from Hell:
  „-Nicule, ăsta e oltean ca tine și doctor-inginer ca mine…
  -Așa e, Leano…Și a ajuns doctor-inginer tot așa cum ai ajuns și tu, fa, adică prin iuțeală de mână și nebăgare de seamă…
  -Și ce-ai fi vrut, Nicule, să rămân o simplă nevastă de Secretar General și să n-am habar de ce inseamnă codoi și hașdoi!?
  – Și, la ce ți-a folosit, fa? Măcar de-ai fi știut formula prafului de pușcă sau măcar cum miroase să fi știut, că ți-am zis la Târgoviște că ni se pregătește ceva, dar tu ai zis că miroase a grătar cu pește.. !”

 30. Domnul a dat, Domnul a luat. Fie numele Domnului lăudat.
  Îmi pare rău să spun asta, dar ca societate nu cred că ne mai facem bine.

 31. Măcar de-ar fi plagiatul ultima problema a lui (de integritate, de performanța)…

  • „problemele” unui prim-ministru de vad de cum va incerca sa comunice liber, sa-si exprime ideile proprii.
   de-a lungul anilor am retinut doar trei care au reusit acest mic test de comunicare coerenta in toate circumstantele : Isarescu, M.Ungureanu, D.Cioloş.
   unii l-ar include pe A.Nastase. nu comentez pentru ca personajul mi-a fost prea antipatic.
   ultimii insa au fost aproape catastrofali.
   V.V Dancila o individa in contrasens cu logica simpla,vocabular de partid si cam atat.

   L. Orban, un Radu Vasile, pierdut in lungi tirade tip monolog , neclare.
   F.Câțu, dislexic fara frontiere, inconsecvent chiar si propozitii simple.
   N.Ciucă = Dancilă cu repetiție in Do major.

  • Aurescu (in engleză), Drula (dacă ar învăța mai multa diplomație si mai lucrează la integritate, corectitudine si înțelege impactul negativ al omisiunilor in comunicare si amăgirilor pe care le practica), chiar si Citu …a știut sa amăgească bine.

 32. UEFSCDI și platforme cu identități digitale furate, fără vreun avertisment măcar sau vreo menționare în contractul de colaborare. Ce e de judecat aici sunt doar licitațiile câștigate numai de Softwin, după scrierea caietelor de sarcini din 2010 la secret în Schitu Măgureanu

 33. – Haideţi fraţilor să ne îndoctorim! Ne-am arvunit un judecător pă persoană fizică, că dacă nici un judecător nu știe să se p**e pe legi, atunci cine să știe? Uneori e bine să mai faci schimb de experienţă că înveţi meserie de la meseriaşi… infractori mai mari decât ăia în robe nu există în România! Aţi văzut cum și-a adus Tov. Colonel Sorin Oprescu judecător-lăutar la proces în Grecia – noi de ce să n-avem și noi unu să ne facem doctorate și alte învârteli?? E bun un judecător la casa omului. CINE NU ARE JUDECĂTOR, SĂ-ȘI CUMPERE! Lui Guţă sau lui Salam dacă vrei să îţi cânte îi lipești bancnota pe frunte – dar la judecător, se lipește el de bancnote! 💪💲💲💲👍

 34. Toti judecatorii care executa ordine,sunt infractori,Ei sunt platiti ca sa aplice dreptatea,dreptatea Este A Lui Dumnezeu.Blestemati sa fie De Dumnezeu de fiecare data cand respira….

 35. „Un fleac, m-au clătit!” — Ciucă

 36. Lupul își schimbă blana, dar năravul ba.

 37. Chiar si numai din titlu rezulta situatia atat de indepartata de normalitate in care se afla Romania. Judecator promovat politic? Nu mai avem stat de drept. Judecator cu functie in guvern? Foarte discutabil ca trebuie acceptat asa ceva. Functie acordata contra unui serviciu? Coruptie la nivel inalt. Anularea unor sesizari? Abuziva si ilegala. Favorizarea contravenientului/infractorului? Da.

 38. Tipic romanesc . Furam, mintim ,escrocam .

 39. Pentru toți votanții psdnl udemereu: MULTA MOOOE! TOATĂ MOOEA SA FIE DE CAPU VOSTRU.
  Distrugeți generații de copii, care au sansa sa fie altfel, pentru o galeata goala și o pungă de faina.🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

 40. deci care e diferenta intre PSD si PNL?

 41. @ Matei,
  Acuzația a fost susținută cu dovezi. La CNATDCU (dacă știi ce e aia) se depun sesizări DOAR cu dovezi, altfel nu sunt înregistrate. Or, după apariția publică a dovezilor a început scandalul.

  • CNATDCU este unul dintre polii rețelei ANCS, UEFISCDI executivul acesteia, având monopol în gestionarea tuturor execuțiilor bugetare din sistemul CDI din România.

 42. Mafia este la putere

 43. Comentarii dupa cum le cade bine la fiecare ….dar intrb si eu asa intro doară intelectualii astia suprper destepti care verifică …anchetează iau decizii …ei nu au plagiat la rindul lor ? pe ei cine ii verfică ? ?….si ca să va fie clară situatia cu plagiatul la modul general , sportul asta se practica de pe 1970 luîd lucrari cu doi trei ani mai vechi iar pe parcurs sa ajuns la 6-7 chiar si pină la 8 ani iar trburile ăstea se rezolva tot cu examinatorii in schimbul unor mici atentii după bugetul fiecaruia si bineinteles după specialitatea aleasă .Asa că ilustrii examinatori să-si aducă aminte de lucrarile lor cam cu cît timp in urmă au cautat prin alte lucrari pe aceiasi tematică pe care au prezentat-o comisiei …..aceiasi care iau si recomandat de unde se pot inspira ……si sa nu-mi zică mie vreunul ca se simte jignit ca asta e adevarul adevarat si asa se va continua in vecii vecilor .Amin !

 44. Unii spun ca acum e momentul legilor securitatii, vor sa scoata „ce e toxic” si sa lase ce e important…

 45. Din moment ce prima instanță nu s-a pronunțat pe fond(ci doar pe condiții de formă ale sesizării),în raport de legalitate și justețea motivării ,după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești ,procedura poate continua în condițiile prevăzute de lege.

 46. Era clar că asta se aștepta:,, igienizare” prin justiție a lui Ciucă.
  Poate apare un partid care chiar reușește să anuleze pensiile speciale, doctoratele copiate, să ascundă hoții, corupții, mafioții. Un partid care să scoată țara din mafia care ne conduce. Sau un Cattani de România. Că Vlad Țepeș, nu ar avea material pentru țepe la câți ar trebui trași în țeapă. Ar trebui să lucreze non-stop.

 47. Vorba manelistului: „Eu sunt căpitan major”….Cine suntem noi să-i spunem că nu există gradul acesta??? Armata e cu noi! Chiar mai mult decât ar trebui să fie!!! Asta e dragoste cu forța, o denumire mai blândă pentru viol!!!

 48. Iata inca o Operatiune Speciala a specialilor, pentru un special !! Special care a stabilit el public ca plagiatul nu e sustinut stiintific, dupa ce a cerut subordonatilor sa constate ascelasi lucru !!
  Astfel l-am cunoscut toti pe tatal lui Pinochio, cel plagiator zis si Monta, despre care credeam atunci ca e maxim in materie de tupeu de borfas …….

 49. Romania va progresa cand TOTI TROLLII pro-coruptie = pro-Rusia vor putrezi in puscarii in frunte cu comandantul suprem, ordinarul care ne-a tras cea mai mare teapa.

 50. maCIUCA care nu leaga cursiv doua cuvinte. premierul perfect scapa de plagiat. eu nu cred ca ciuca era in stare sa plagieze. ca sa plagiezi insemana sa ai capacitate de sinteza cat de cat ceea nu e cazul la danCIUCA al nostru.

 51. Poate sa anuleze orice decizie, plagiatul ramane, este scris (copiat) acolo negru pe alb.

  Important este cum intelege si mai ales cum accepta natiunea romana astfel de lucruri.
  Iar cel mai important, oare cand vom fi in stare sa ne depasim conditia de natiune seccond-hand, usor manevrabila, dependenta de sistem, intr-o continua milogeala si umilire, o natiune care nu sta niciodata drept ci cu capul plecat sau adanc infipt in pamant. Am avut o scanteie in 2017, am crezut ca poate acela este momentul, insa m-am inselat, cand fasolea a dat in fiert a inceput sa ne curga nasul, si … degeaba.

 52. Nu se poate analiza teza de doctorat pentru ca altfel ar afla și alte tari strategii și secrete militare . Sunt descrise tehnici de lupta nemaicunoscute de altcineva

 53. Mai votati USL .. romanii in cor „Daaaa „ 🤮🤦‍♂️

 54. Cred că asta spune tot despre Ciucă, liberali și „justițe”…

 55. Așa premier așa țara,așa partid așa președinte.

 56. Analfabeti poate nu sunt insa sunt hoti pentru ca plagiatul este in esenta o forma de hotie… curios ca pana la urma, toti astia se dovedesc a fi si hoti si prosti… adica hoti prosti!