G4Media.ro

Premierul francez Jean Castex a anunțat că lucrează la „reguli” valabile până…

Premierul francez Jean Castex a anunțat că lucrează la „reguli” valabile până la sosirea unui vaccin anti-COVID”: Temerea mea este că francezii nu se vor vaccina atât de mult

Va trebui „să trăim cu virusul mult timp”, spune premierul francez Jean Castex, care anunţă că lucrează la „reguli” pentru Franţa până la sosirea unui vaccin împotriva noului coronavirus, relatează ediţia de sâmbătă a cotidianului francez Le Monde, citată de AFP.

„Atât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului”, a declarat Jean Castex, care a prezentat joi strategia până la sfârşitul lui 2020, dar lucrează de asemenea şi la perioada de după, posibil până în vară.

„Există o certitudine: adunările festive, de familie, în săli de petrecere nu se vor putea relua mult timp. De asemenea, barurile şi restaurantele, care se numără printre locurile de contaminare puternică, nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu”, a detaliat el.

Joi, premierul a declarat că este posibil, dacă tendinţa de scădere uşoară a numărului de cazuri de coronavirus se confirmă, să fie luate măsuri de relaxare de la 1 decembrie „strict limitate la magazine” şi pe baza unui protocol înăsprit.

În lunile următoare, în schimb, „telemunca va continua, pe baza unui echilibru care trebuie găsit în companii pentru a se evita o situaţie de totul sau nimic”, a adăugat Castex pentru Le Monde.

Luni, laboratoarele Pfizer, din SUA, şi BioNTech, din Germania, au transmis ca vaccinul lor candidat este „eficient în proporţie de 90%” împotriva COVID-19, conform testării la scară largă a celei de-a treia faze, în derulare, ultima etapă înainte unei solicitări de omologare.

Însă guvernul francez rămâne atent. „Perspectiva unui vaccin e tot mai aproape. Există proiectul Pfizer, dar şi multe altele în faza de testare. Trebuie să ne pregătim, dar să rămânem în acelaşi timp prudenţi”, a spus Castex, care a dat asigurări că „a securizat deja comenzile.”

„Temerea mea este că francezii nu se vor vaccina atât de mult”, a subliniat el.

Conform unui sondaj Ipsos publicat în septembrie, Franţa se situează printre ţările unde intenţia de a recurge la un vaccin este printre cele mai scăzute. Astfel, numai 59% dintre francezi ar dori să se vaccineze, comparativ cu media de 74% la nivel mondial.

Conform ultimelor cifre publicate vineri de autorităţile sanitare, numărul de pacienţi bolnavi de COVID-19 aflaţi la reanimare se stabilizează în Franţa, la puţin peste 4.900.

Numărul morţilor în Franţa a atins un total de 43.892 de la începutul pandemiei. De la începutul săptămânii, numărul zilnic de decese în spital oscilează între puţin peste 300 şi puţin sub 500.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Agerpres / Reuters / CHARLES PLATIAU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Le trimitem noi toti parohii si mai marii mari luciferici sa le cante ceva frumos … Stiti vorba: „Dai un ban dar iei ceva bun…”

  2. Cel puțin pana incepe 2022 nu vom mai beneficia de toate libertățile ca înainte de pandemie. Tot 2021 va fi ca acum, restricții, fara prea multe sanse de vacante decente, fara socializare sau scoli, cu frica, teama, panica.
    Primele sondaje efectuate prin Europa arata ca oamenii nu prea sunt dispusi sa se vaccineze in primul val. Deci nu vom avea imunitatea dorita de autoritățile europene prea curând.

  3. Vor umple morgile francezii pana la aparitia vaccinului.
    Macar atunci, poate ca se vor vaccina toti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.