G4Media.ro

Premierul britanic Boris Johnson: Omenirea atinge un moment decisiv în ceea ce…

Premierul britanic Boris Johnson: Omenirea atinge un moment decisiv în ceea ce privește schimbările climatice. Este timpul ca lumea să se maturizeze

Premierul britanic Boris Johnson a declarat în timpul unui discurs în fața liderilor mondiale de la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) că summit climatic al marilor conducători globali peste 40 de zile va fi „punctul de cotitură pentru omenire”, potrivit BBC.

El a avertizat că creșterile globale ale temperaturii sunt deja inevitabile, dar a cerut omologilor săi să se angajeze în schimbări majore pentru a opri încălzirea ulterioară.

Țările trebuie să își asume responsabilitatea pentru „distrugerea pe care o provocăm, nu doar asupra planetei noastre, ci asupra noastră”.

„Este timpul ca lumea să se maturizeze”, a adăugat Johnson, înainte ca Marea Britanie să găzduiască summit-ul COP26 de la Glasgow.

Liderul de la Londra a mai spus că este timpul să ascultăm avertismentele oamenilor de știință. „Uită-te la COVID-19 dacă vrei ca un exemplu de oameni de știință să se dovedească a avea dreptate”.

El a spus că țările trebuie să facă „schimbări substanțiale” până la sfârșitul deceniului, pentru ca lumea să împiedice creșterea temperaturii.

„Cred cu pasiune că o putem face luând angajamente în patru domenii – cărbune, mașini, bani numerar și copaci”, a spus Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic l-a lăudat pe președintele Chinei, Xi Jinping, pentru promisiunea sa recentă de a opri construirea de noi centrale energetice cu cărbune în străinătate.

El a cerut însă Chinei – care produce 28% din emisiile globale de gaze cu efect de seră – să meargă mai departe și să pună capăt utilizării interne a cărbunelui, spunând că Marea Britanie este dovada faptului că se poate realiza.

Marea Britanie a folosit cărbunele pentru a genera 25% din energia electrică în urmă cu cinci ani – dar acest lucru a scăzut acum la 2%. Johnson a afirmat că va „dispărea cu totul” până în 2024.

Premierul Regatului Unit a mai spus că nu vede un conflict între mișcarea verde și capitalism, spunând că: „Întreaga experiență a pandemiei de COVID-19 este că modul de soluționare a problemei este prin știință și inovație, descoperirile și investițiile care sunt făcut posibil de capitalism și de piețele libere”

„Avem instrumentele pentru o revoluție industrială ecologică, dar timpul este disperat de scurt”, a adăugat Johnson.

Liderul din Downing Street a cerut omologilor săi să aplice o serie de măsuri, cum ar fi:

 • să permită doar vehiculelor cu emisii zero să fie vândute în întreaga lume până în 2040
 • fiecare țară să reducă emisiile de carbon cu 68% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990
 • să se angajeze colectiv pentru a atinge neutralitatea carbonului până la mijlocul secolului
 • să pună capăt utilizării energiei pe cărbune în țările în curs de dezvoltare până în 2040 și în statele dezvoltate până în 2030
 • să oprească și să inverseze pierderea copacilor și a biodiversității până în 2030.

Pe fondul avertismentelor serioase, Boris Johnson a încercat, de asemenea, să aducă o notă de umor în anumite momente, inclusiv spunând că personajul fictiv „Kermit the Frog” („Kermit Broscoiul” – n.r.) s-a înșelat când a cântat „It’s Not Easy Bein’ Green”(„Nu e ușor să fii verde”).

Sursa foto: Twitter/ Boris Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Se făceau mai multe cu UK în UE.

 2. Unde ajung mintinile rătăcite ale ideologilor!!! De covid mai nimic… Decisiva e clima…..

 3. Ecomarxism marca UK

 4. Toate masurile alea inseamna un singur lucru: give us your money!

  • Corect!
   Your money and your freedoms and rights!