G4Media.ro

Premierul australian Anthony Albanese cere SUA să pună capăt procedurilor judiciare împotriva…

sursa foto: Captura TV

Premierul australian Anthony Albanese cere SUA să pună capăt procedurilor judiciare împotriva lui Julian Assange

Premierul australian Anthony Albanese anunţă miercuri că le-a cerut – personal – conducătorilor americani să pună capăt procedurii judiciare împotriva fondatorului WikiLeaks Julian Assange, cărora le-a spus ”ajunge”, relatează AFP.

Julian Assange, un cetăţean australian în vârstă de 51 de ani, este inculpat în Statele Unite cu privire la faptul că a publicat, începând din 2010, peste 700.000 de documente confidenţiale despre activităţi militare şi diplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

”Acum ceva timp, mi-am subliniat punctul de vedere: ajunge. A venit timpul ca acest dosar să se termine”, a tunat în Parlamentul australian Anthony Albanese.

”Am ridicat această problemă personal, cu reprezentanţi ai Guvernului Statelor Unite. Poziţia mea este clară”, a subliniat el.

Şeful Guvernuluin australian, care a insistat că nu are nicio simpatie faţă de multe acţiuni ale lui Julian Assange, a întrebat ”care este interesul acestei inculpări, acestei acţiuni în justiţie, care s-ar putea împotmoli acum timp de mulţi ani, în viitor?”.

Julian Assange – arestat de poliţia britanică în 2019, după şapte ani de exil în Ambasada Ecuadorului la Londra – este încarcerat, în prezent, în Regatul Unit, într-o închisoare de înaltă securitate, în apropiere de Londra, unde aşteaptă să se examineze un apel împotriva deciziei Guvernului britanic de a-l extrăda către Statele Unite.

Anthony Alabanese a comparat tratamentul la care a fost supus Julian Assange celui al lui Chelsea Manning, a cărei pedeapsă la 35 de ani de închisoare, din cauză că furat documente secretele publicate de Wikileaks, a fost comutată în 2017 de către preşedintele american de atunci, Barack Obama (2009-2017).

Chelsea Manning ”este acum în măsură să participe în md liber la socetateia americană”, subliniază premierul australian.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai justitia este total independenta de ,,conducatori”, respectiv factorii politici, deci cum ar putea ei influenta decizia unor judecatori!!?? Sau nu este nici in USA? Vai de mama noastra daca asa se pune problema

    • deci care e independenta de politica??

      in vorbele nemuritorului Bankman-Firied, ‘I feel bad for those who get f***** by it, by this dumb game we woke westerners play where we say all the right shiboleths and so everyone likes us.’

  2. E drept,a publicat ŞI documente confidentiale nu neaparat secrete importante de stat dar SUA sa facut ca uita despre ce informati mai este vorba. Abuzurile militare nu trebuiesc acceptate nici macar pt jandarmul planetei. Per total e greseala armatei americane ca fosti si actuali militari si informatori au dar informatii presei.

    • Ai dreptate, Paco, hai sa nu discutam continutul documentelor ci faptul ca nu a fost bine ascuns totul. Foarte buna logica.