G4Media.ro

Prefectura București anunță că ”va interveni ferm” împotriva celor care îi intimidează…

Prefectura București anunță că ”va interveni ferm” împotriva celor care îi intimidează pe angajații STB care vor să reia activitatea pe traseele din Capitală

Forţele de ordine vor interveni ferm împotriva oricăror acţiuni de intimidare a angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) care intenţionează să reia lucru, a transmis, luni seară, Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Prefectura Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti au stabilit, în cadrul unei întâlniri de lucru pe tema grevei de la STB, o serie de măsuri, printre care intervenţia fermă a forţelor de ordine împotriva oricăror acţiuni de intimidare a angajaţilor care intenţionează să reia exercitarea dreptului la muncă.

De asemenea, s-au stabilit menţinerea dispozitivelor de jandarmerie şi poliţie în zona depourilor şi autobazelor STB, pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii şi siguranţei publice; menţinerea măsurii privind suplimentarea dispozitivelor de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou, atât la interior, cât şi la exterior; asigurarea echipajelor de poliţie rutieră şi poliţie locală, în principalele intersecţii, pentru fluidizarea traficului rutier şi asigurarea de către STB a informării populaţiei în timp real cu privire la mijloacele de transport disponibile, prin intermediul aplicaţiei info Transport Bucureşti.

Referitor la circulaţia trenurilor de metrou, Metrorex a transmis Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti disponibilitatea de a pune la dispoziţie flota de trenuri în funcţie de traficul de călători, cu luarea în considerare a orarului de decalare a programului de lucru prevăzut de dispoziţiile privind starea de alertă, precizează sursa citată.

„În urma solicitării IPMB, ca urmare a recomandării Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, a transmis unităţilor de învăţământ din Capitală recomandarea de a motiva absenţele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2022. De asemenea, s-a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfăşoare activitatea didactică online”, arată comunicatul menţionat.

Totodată, Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti continuarea verificărilor privind modul în care angajatorii din sistemul privat şi instituţiile publice din Capitală respectă prevederile referitoare la obligaţia acestora de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, precum şi programul de lucru decalat potrivit prevederilor HG nr. 34/2022.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nu are competente prefectura ci politia si parchetele.
  Este extrem de simplu. Se iau marturiile celor intimidati, martori, se iau inregistrarile convorbirilor primite.
  Faptasii anchetati, judecati si condamnati pentru intimidare, hartuire si amenintare. Puscarie. Simplu si rapid.

  • SRI are competenta, în articolul 3 din legile speciale, este menționată punerea în pericol a securității nationale(fie doar și la nivel de teritoriu), prin afectarea economiei, cu buna știința(iar aici avem o decizie de la un tribunal civil, Tribunalul București, care a spus clar și executoriu ca greva e ilegala, deci, nu e greva). So, bine ar face SRI-ul sa aplice legea ca de aia exista

  • eu ieri am lucrat SINGUR adică O SINGURA MASINA IN 178 și credeți ma PASAGERII AU FOST DE NOTA 1000 FELICITARI MULTUMESC FRUMOS BRAVO VOUA 33492

 2. Haideti odata, distrugeti cartelul sindical PSD-isto-mafiot de la STB! La puscarie / dati afara, dupa caz.

 3. Ce treabă are sula cu prefectura?

  • George se vede că ești dus cu capu

 4. Bună dimineața, dna prefect.

 5. Radoi s-a terminat! Alta speta, finalizare ide tica..psd sub bocanc!

 6. De 3 zile s-a aflat cine e prefectul capitalei.

 7. Saru”mâna, duamna Prefecteasa, vă redacteaza”comunicatili” aceeasi persoană care le redactează si lui dom’epoleți? Că cam seamănă. Ne-an bucurat foarte tare că ne-ai asigurat „climatul de liniște „, conform „comunicat no1”, acum suntem fericiti de-a dreptul că îi aperi pe șoferii nepesedei.
  Prefecteasa Călare pe Comunicat- pictură bucureșteană aprox.sec XXI, 5 bani gauriti.

 8. Fiuuuuuu !!!! Fiuuuuuuu!!!!! Codul Muncii din ROMANIA stabileste ca daca 3 zile NU DAI PE LA MUNCA ESTI LIBER !!!!!!! Cine nu respecta si aplica legea e IN AFARA LEGII !!! Iar daca legea nu e aplicata inseamna ca suntem in anarhie !!! Adica NU MAI SUNTEM STAT !!!!

 9. Ce este simpatic in toata povestea asta este ca politicul nu sufla o vorba. Guvernul, prin ministerul transporturilor mucles. Ministerul de interne care ar trebui sa aplice legea… Dar domnul bode ne-a obisnuit sa dispara in ceata cind ar trebui sa fie foarte prezent. Ministrul justitiei cu procurorii, la fel. Semn ca si ciuma galbena l-a abandonat pe Nicusor Dan. Seamana a intelegere pe sub masa ca fierea sa revina la primaria Bucurestiului. Nu singura desigur. Ea este doar marioneta lui pandele.

 10. Auzi fa, da’ pe mucusor nu-l acuzi de intimidare, cand anunta ca da afara oamenii? Dobitoaco!

 11. Hai sa vedem cum ” veți interveni voi ferm ” împotriva Lui Sarma-n Cur și a PSD-ulul. Orice demers al vostru împotriva Ciumei Roșii îl va zbura pe Trdadoriul de Mujjaniis din funcție prin anticipate.