G4Media.ro

Popularitatea lui Macron a scăzut puternic (sondaj)

Sursa foto: European Council

Popularitatea lui Macron a scăzut puternic (sondaj)

Cota de popularitate a lui Emmanuel Macron s-a prăbușit cu 6 puncte în martie față de februarie, cu 28% de opinii pozitive, potrivit unui sondaj BVA pentru RTL, realizat în plin protest față de reforma pensiilor și publicat luni, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Acesta este cel mai scăzut nivel atins de șeful statului în acest barometru din noiembrie 2018, chiar la începutul crizei vestelor galbene.

Premierul Elisabeth Borne pierde și ea două puncte într-o lună, cu 28% dintre respondenți spunând că au o părere bună despre activitatea sa, cel mai slab rezultat al său de la accederea sa la Matignon în mai 2022.

În ajunul celei de-a zecea zile de proteste în toată Franța, sondajul arată de asemenea o ușoară scădere a opoziției față de reforma pensiilor: 57% dintre respondenți consideră că această reformă nu ar trebui să fie pusă în aplicare, față de 61% la începutul lunii martie.

Mai mult de două treimi dintre cei chestionați se declară, de asemenea, împotriva creșterii vârstei legale de pensionare la 64 de ani, așa cum prevede textul aflat în prezent în fața Consiliului Constituțional.

Sondaj realizat pe 24 și 25 martie pe un eșantion de 1.000 de persoane reprezentativ pentru populația franceză în vârstă de 18 ani și peste, conform metodei cotelor, cu o marjă de eroare cuprinsă între 1,4 și 3,1 puncte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Las’ că a crescut a lui Ioha!