G4Media.ro

Polonia face un pas înapoi: Președintele Duda spune că premierul a fost…

Sursa foto: JOHN THYS / AFP

Polonia face un pas înapoi: Președintele Duda spune că premierul a fost interpretat greșit în privința transferului de arme către Ucraina

Președintele polonez Andrzej Duda a afirmat joi că afirmațiile premierului cu privire la faptul că Polonia nu va mai transfera arme Kievului au fost interpretate greșit, potrivit AFP.

Cuvintele lui Mateusz Morawiecki „au fost interpretate în cel mai rău mod posibil… După părerea mea, premierul a vrut să spună că nu vom mai transfera Ucrainei noul armament pe care îl cumpărăm în prezent pe măsură ce modernizăm armata poloneză”, a declarat Duda la postul de televiziune TVN24.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat miercuri seară că nu mai aprovizionează Kievul cu arme.

„Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la postul privat de televiziune Polsat News.

„Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, şi asta într-un timp foarte scurt”, a explicat el.

Anunţul său a fost făcut la câteva ore după convocarea „de urgenţă” de către Varşovia a ambasadorului ucrainean pentru a protesta faţă de comentariile preşedintelui Volodimir Zelenski la ONU.

Marţi, preşedintele ucrainean a criticat că „unele ţări se pretind solidare (cu Ucraina) sprijinind indirect Rusia”.

Viceministrul polonez de externe, care l-a primit pe diplomatul ucrainean, a denunţat această „teză falsă” şi „mai ales nejustificată în ceea ce priveşte Polonia care sprijină Ucraina încă din primele zile ale războiului”.

Anunţul de vineri al Bruxellesului cu privire la încetarea interdicţiei de a importa cereale ucrainene, pronunţată în mai de cinci state ale UE, a inflamat spiritele, provocând embargouri unilaterale la care Kievul a răspuns luni anunţând că va depune plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Incaseaza bani pentru reparatii , dau stocuri vechi si primesc disconturi la variante noi, isi revitalizeaza industria, cum sa renunte la variantele optiunile astea avantajoase .