G4Media.ro

Poliția de frontieră din Polonia avertizează că un val de peste 10.000…

Poliția de frontieră din Polonia avertizează că un val de peste 10.000 de migranți din Belarus ar putea ajunge în Uniunea Europeană

Poliția de frontieră din Polonia (SG) a estimat luni că un val de peste 10.000 de migranți proveniți din regiuni devastate de război se află în prezent în Belarus în speranța de a ajunge în spațiul Uniunii Europene (UE), relatează DPA, citată de Agerpres.

Șeful SG, generalul-maior Tomasz Praga, a afirmat că regimul de la Minsk condus de Aleksandr Lukaşenko îi ajută pe migranţi să ajungă la frontierele Belarusului cu Lituania, Letonia şi Polonia, ţări membre ale UE.

SG a observat la finalul săptămânii trecute o activitate crescută pe partea belarusă a frontierei cu Polonia. În cursul zilei de sâmbătă, 215 persoane au fost oprite să treacă granița ilegal, urmate duminică de încă 152, iar luni de alte 59 de persoane.

Mulți dintre migranți ar încerca să ajungă în Germania și Franța, potrivit poliției poloneze de frontieră.

De asemenea, Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului.

Circa 30 de migranţi continuau duminică să fie blocaţi la frontiera Poloniei cu Belarus, unde se află de o lună.

Migranţii sunt campaţi lângă satul Usnarz Gorny şi primesc produse de strictă necesitate de la forţele belaruse, au scris oficialităţi poloneze pe Twitter. Soarta acestor migranţi, cărora nu li se permite intrarea în Polonia, a provocat dezbateri în rândul opiniei publice poloneze.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat joi stare de urgenţă în regiunea frontalieră cu Belarus, în contextul tentativelor de intrare ilegală a migranţilor în Uniunea Europeană, venind dinspre Belarus.

Sursa foto: Facebook/ SEDNO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Și sa vezi ce se dezvolta raelienilor de origine.

  2. Și sa vezi ce se dezvolta țările lor de origine.