G4Media.ro

Phenianul consideră lansările de rachete drept „apărare împotriva amenințărilor militare ale Statelor…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Phenianul consideră lansările de rachete drept „apărare împotriva amenințărilor militare ale Statelor Unite”

Coreea de Nord şi-a apărat sâmbătă runda testărilor de rachete, prezentându-le drept o apărare legitimă împotriva a ceea ce numeşte „ameninţările militare americane”, relatează Agerpres.

Ţara comunistă a efectuat şase tiruri în mai puţin de două săptămâni, cel mai recent fiind joi, cu două rachete balistice.

Marţi, Nordul a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune (IRBM) deasupra Japoniei, ceea ce a forţat unii dintre locuitorii arhipelagului să se adăpostească.

„Testul de lansare de rachete de către RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) este o măsură de autoapărare regulată şi planificată pentru a apăra securitatea ţării şi pacea regională împotriva ameninţărilor militare directe ale Statelor Unite care durează mai bine de jumătate de secol”, a declarat Agenţia de aviaţie civilă nord-coreeană fără a preciza despre ce lansare a fost vorba, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Presa de stat a publicat această declaraţie după ce Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), care îşi ţine reuniunea anuală la Montreal, a condamnat vineri testele balistice efectuate de Phenian în ultimele luni şi le-a numit un pericol pentru aviaţia civilă.

Phenianul consideră această rezoluţie adoptată de ICAO drept „o provocare politică din partea Statelor Unite şi a forţelor lor vasale, menită să submineze suveranitatea RPDC”.

La rândul lor, Seulul, Tokyo şi Washingtonul şi-au intensificat exerciţiile militare comune în ultimele săptămâni şi au efectuat joi noi manevre care au implicat un distrugător al Marinei SUA aparţinând grupului de atac al portavionului USS Ronald Reagan.

Lansările se înscriu în cadrul unui an record de teste de armament realizate de Coreea de Nord, pe care liderul Kim Jong Un a declarat-o ca fiind o putere nucleară „ireversibilă”, punând capăt posibilităţii discuţiilor despre denuclearizare.

Analiştii sunt de părere că Phenianul a profitat de impasul de la ONU pentru a efectua teste de arme din ce în ce mai provocatoare.

În plus, Seulul şi Washingtonul avertizează de luni de zile că Phenianul va efectua un alt test nuclear, probabil după Congresul Partidului Comunist Chinez (PCC), la 16 octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. O sa dispara si regimul asta prost.

  2. E prea slugarnică și îndoctrinată nația aia !nu prea curând! bine ne ar fi!