G4Media.ro

Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele…

Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni, relatează NBC News, citată de News.ro

Deşi a rezultat că două doze din vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech au o eficacitate de 95%, companiile farmaceutice vor să afle ce poate face o a treia.

Într-un interviu acordat NBC News, Albert Bourla, CEO Pfizer, a spus că există speranţa ca a treia doză să crească răspunsul imun şi mai mult, oferind o mai bună protecţie în faţa variantelor noului coronavirus.

„Credem că a treia doză va creşte răspunsul imun de 10 până la 20 de ori”, a declarat Bourla.

Noul studiu va monitoriza siguranţa şi eficacitatea celei de-a treia doze la două grupe: persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani.

Participanţii vor fi aleşi dintre cei care au fost între primii care au primit vaccinul Pfizer/ BioNTech, voluntari în studiile clinice care au început în luna mai a anului trecut.

În timpul acelui studiu, participanţii au primit două doze de vaccin la distanţă de trei săptămâni. În prezent, este recomandată respectarea aceluiaşi interval. A treia doză va fi similară celor primite de participanţi anul trecut.

Pfizer plănuieşte să înceapă şi testarea unei versiuni modificate a vaccinului pentru a descoperi dacă este eficientă împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.

„În fiecare an, e nevoie să te vaccinezi împotriva gripei”, a adăugat Bourla. „Va fi la fel în cazul Covid. Peste un an, va trebui să mergi pentru a-ţi face vaccinul anual pentru Covid, pentru a fi protejat”.

Până acum, vaccinul Pfizer/ BioNTech s-a arătat eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului identificate iniţial în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Bourla a mai spus că obiectivul companiei este, dacă şi când o altă variantă apare, să modifice actualul ser în decurs de 100 de zile.

Moderna, care a folosit o tehnologie similară pentru dezvoltarea propriului vaccin împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a început să studieze de asemenea efectele unei a treia doze şi că a dezvoltat o versiune a vaccinului care să protejeze faţă de varianta sud-africană.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. 😆😆Gheorghita, propun ca centrele de vaccinare sa fie dotate cu camere tip hotel, ca pacientii care vor sa se vaccineze ,la foc continuu , sa nu mai fie pusi pe drumuri ,la fiecare tulpina aparuta!

  2. Și dacă viteza de apariție a unei noi tulpini afro-americana va depăși viteza de implementare a vaccinului modificat ce faci? Te muti cu cortul în fata centrului de vaccinare?

  3. Deci azi am spus cam cate doze ne vor ne vor administra in 2 ani.:)) observ sa ne pregătește doza 3

  4. A treia doza sau a treia masca?

  5. Deocamdată Win Win pentru toți sforarii implicați, bogații și mai bogați, BigPharma face ban pa’ ban, guvernele și mai fericite ca prostimea a pus botul, speriata de „virusul ucigaș” . Singura lor dilema, câte shot-uri mai poți duce și câte masti pe fatau suporti, ca prea mult Co2 arunci în stratul de ozon. Pai care din ăștia ar vrea sa se termine vreodată cu aceasta stare de „Happiness”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.