G4Media.ro

Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor împotriva COVID este sigur şi…

Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor împotriva COVID este sigur şi eficient la copiii între 5 și 11 ani

Laboratul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech anunţă că vaccinul împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani şi că urmează să ceară Agenţiei americane a medicamentului FDA autorizarea de urgenţă a acestuia, relatează NBC News, preluat de News.ro.

Date obţinute în cadrul unei testări a vaccinului asupra a peste 2.000 de copii arată că acesta este ”sigur, bine tolerat şi a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanţi” la categoria de vârstă de 5-12 ani, anunţă luni cele două companii într-un comunicat.

În prezent, niciun vaccin împotriva covid-19 nu a fost autorizat în vederea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.

Copii pe care s-au făcut teste au fost vaccinaţi cu două doze mai mici de vaccin decât cele administrate începând de la vârsta de 12 ani, precizează Pfizer.

Vaccinul produce anticorpi – dar şi efecte secundare – comparabile celor observate în cadrul unor teste asupra persoanelor din categoria de vârstă 16-25 de ani, vaccinate cu întreaga doză de Pfizer-BioNTech, precizează cele două companii.

Peste 466,5 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate în Statele Unite, potrivit Centrelor de Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC).

Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este unul dintre cele trei vaccinuri folosite în campania de vaccinare din Statele Unite. Celelalte două sunt vaccinurile Moderna ţi Johnson & Johnson.

Aproximativ 12,7 milioane de copii în vârstă de până în 18 ani – reprezentând 54% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani – au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), pe baza analizei unor date de la CDC la 15 septembrie.

AAP recomanda în august ca copiii în vârstă de până la 12 ani să nu fie vaccinaţi împotriva covid-19 înainte ca FDA să aprobe vaccinarea acestei categorii de vârstă.

Pfizer şi BioNTech anunţă luni că urmează să prezinte datele acestui test clinic FDA, în vederea obţinerii unei autorizări de urgenţă a vaccinului.

Cele două companii efectuează teste clinice asupra copiilor în vârstă de până la cinci ani şi aşteaptă rezultatele acestor teste către sfârşitul acestui an.

Pfizer a cerut autorizarea de urgenţă a vaccinului său, în vederea vaccinării adulţilor împotriva covid-19 în noiembrie.

FDA a aprobat deplin vaccinul anticovid Pfizer-BioNTech în august, în vederea vaccinării persoanelor începând de la vârsta de 16 ani.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani sunt vaccinaţi în prezent în baza unei autorizaţii de urgenţă.

Aceste anunţuri intervin în contextul în care numnărul cazurilor de covid-19 a crescut în ultimele luni.

Aproximativ 5,3 milioane de copii din Statele Unite au fost testaţi pozitiv covid-19 de la începutul epidemiei – reprezentând 15% din toate cazurile până la 9 septembrie, potrivit AAP.

Peste 243.000 de cazuri noi au fost înregistrate numai săptămâna trecută – al doilea ”vârf” de copii bolnavi de covid-19 la nivel de o săptămână, de la începutul epidemiei.

Directorul AAP, îngrijorat de această situaţie, a scris în august FDA pentru a îndemna această agenţie să acţioneze ”agresiv” în vederea autorizării vaccinării împotriva covid-19 a copiilor în vârstă de până la 12 ani.

Laboratoarele farmaceutice Johnson & Johnson şi Moderna, ale căror vaccinuri sunt folosite în Statele Unite, efectuează, de asemenea, testări clinice asupra copiilor.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Catule, ai auzit Catule!!!! Mai comanda vreo 30 mil de doze sa fim siguri ca facem treaba buna!!
  Totodata deschide mai multe centre de ser, ca se _nghesuie lumea la „imunizare”!!

 2. g4media.ro/studiu-american-riscul-de-spitalizare-al-baietilor-sanatosi-cauzat-de-un-efect-advers-rar-al-vaccinului-anti-covid-19-pfizer-ar-putea-fi-mai-mare-decat-riscul-de-spitalizare-cauzat-de-boala.html

  Studiul din articolul acesta spune ca riscul e mai mare decat beneficiul sun varsta de 17 ani. Dar Pfizer are actionari calici de satisfacut, ce conteaza cativa copii cu miocardita.

  • Si alte studii spun exact contrariul.

  • @mario3
   Ce zici tu acolo este pentru doza full
   La copii se face o cantitate de 3 ori mai mica

  • Pocoloco,
   Aberezi, nu există dozaje diferite la copii.

  • Pocoloco,
   Ai dreptate, se pare că au testat e o treime din doza de adult.

   Scuze 👍

 3. Ha ha ha, g4, baga un articol cu viziunile lui jurma despre copii, apoi vine cu un articol despre vaccinul minune frizer, bun pt copii!! Va cam corelati, asa i??😆

 4. Intrauterin.
  Ca sa fie complet.
  Plus toate animalele domestice si sălbatice.

  Trăiască băieții deștepți. Si Ursula.

 5. Pai da aceste asa sigur, de ce fug de responsabilitatea unor efecte adverse și lasă în sarcina guvernelor eventuale despăgubiri

 6. Asadar dupa teste pe 2000 de copii se autorizeaza vaccinul? Sau nu am inteles bine?

 7. Da, ai inteles bine.
  Nu mai este necesara testarea pe esantion de 30000 de voluntari ca la prima autorizare.

  • Pai totzi putem sa ne autorizam vaccinuri fara prea mare efort! Dar nu i bay, la un moment dat ne vom trezi si pe multzi ii vom popi, chiar si fara aprobare de la primarie/guvern pt revolutzie! Vom porni tavalugul peste totzi jindarii si militzienii platitzi din banii nostri dar care actioneaza impotriva noastra! Tic tac tic tac!

 8. @pocoloco
  Esti bun de loby-ist la wax..si la carcaletele..doar trebuie sa cauti varianta mai blândă ( (de 3 ori ) vezi cu grija sa înmulțești cu 3 la a lui nea’ bil , poate ne spui si cum e cu” imunitatea de turma” ca „specialiștii ” au cam uitat procentul , acum pun accentul pe cantitate ..

 9. de ce sa imi vaccinez plodu cu compost experimental fata de care nicio companie si niciun guvern nu este responsabil?

  de ce sa folosesc un vaccin pentru o tulpina veche si disparuta de coronavirus? astazi e tulpina delta, nu tulpina wuhan chineza din aprilie 2020

  de ce sunt producatorii de vaccin hexavalent, antitetanos, antigripal, responsabili pentru produsul lor, dar pentru „vaccinul” anti-covid nu sunt responsabili?