G4Media.ro

Pfizer a obţinut daune de 107,5 milioane de dolari de la AstraZeneca,…

Foto: G4Media.ro

Pfizer a obţinut daune de 107,5 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet al unui medicament oncologic

AstraZeneca datorează Pfizer daune de 107,5 milioane de dolari, potrivit deciziei unui juriu federal din Delaware, care a constatat că medicamentul de succes Tagrisso al AstraZeneca a încălcat drepturile de brevet ale Wyeth, deţinută de Pfizer, transmite Reuters, transmite News.ro.

Juriul a fost de acord că medicamentul AstraZeneca a încălcat două brevete care acoperă metode de tratare a cancerului cu medicamentul pentru cancerul de sân Nerlynx, care este vândut de Puma Biotechnology.

Puma licenţiază brevetele de la Pfizer pentru a-şi produce medicamentul.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că aceasta este dezamăgită de verdict, dar este ”încrezătoare în poziţia noastră referitoare la proprietate intelectuală asupra Tagrisso” şi ”îşi va apăra în mod energic” drepturile.

Reprezentanţii Pfizer nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii asupra verdictului.

Puma nu mai este reclamant în cauză. Tagrisso a adus AstraZeneca venituri de aproape 5,8 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unui raport financiar al companiei.

Pfizer, cu sediul în New York, care a achiziţionat Wyeth în 2009, a dat în judecată AstraZeneca în 2021. Pfizer a susţinut la proces că Tagrisso a folosit inhibitori de kinază pentru a trata cancerul în acelaşi mod ca Nerlynx.

AstraZeneca a negat încălcarea brevetelor şi a susţinut că acestea sunt invalide.

Judecătorul de district din SUA Matthew Kennelly va organiza un proces separat pentru unele dintre apărările rămase ale AstraZeneca, în iunie, ceea ce ar putea duce la o decizie care să respingă verdictul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...