G4Media.ro

Peste 17.000 de elevi care au fost anul acesta în clasa a…

Foto: World Vision

Peste 17.000 de elevi care au fost anul acesta în clasa a VIII-a nu au mai ajuns să fie înscriși la Evaluarea Națională 2022 – mai mult decât toți elevii înscriși în Capitală

Peste 17 mii de elevi care figurau înscriși în clasa a VIII-a în luna aprilie, în perioada simulării Evaluării Naționale, nu au mai ajuns să fie înscriși la examenul de Evaluarea Națională 2022, potrivit calculelor făcute de Edupedu.ro pe baza datelor comunicate oficial de Ministerul Educației. Acești elevi pot fi fără situația școlară încheiată, repetenți sau corigenți, pentru că dacă ar fi fost absolvenți de clasa a VIII-a ar fi fost automat înscriși la Evaluarea Națională, în cazul acestor probe școlile făcând procedurile de înscriere, conform metodologiei examenului.

Concret, în anul 2021-2022, erau înscriși în clasa a VIII-a 172.822 de elevi, potrivit calculelor pe baza datelor Ministerului Educației, publicate odată cu rezultatele la simulările de examene.

Ministerul anunță că au fost înscriși la examenul propriu-zis, care începe marți, 155.820 de adolescenți, absolvenți de clasa a VIII-a. Diferența este de 17.002. Acest număr este echivalentul a peste 680 de clase de câte 25 de elevi fiecare, adică mai mult decât toți copiii din București înscriși la Evaluarea Națională 2021, de exemplu.

De menționat că toți elevii absolvenți ai clasei a VIII-a, indiferent dacă participă sau nu la Evaluarea Națională, indiferent de nota pe care o iau la Evaluarea Națională, au un loc asigurat la liceu sau în învățământul profesional, în interiorul învățământului obligatoriu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Tara va vrea prosti! Germania va așteaptă la sparanghel!

  2. Dacă tot știu câți, poate ne spun mai exact, CARE? Ce etnie, ce vârste (au depășit cu trei ani vârsta clasei sau se apropie?), mai sunt în țară, în ce zone sunt cei mai mulți, care e starea materială a familiei?… Că erau înscriși în clasa a 8-a acum trei luni nu înseamna nimic, la fel de bine puteau fi înscriși și să nu fi frecventat școala deloc, căci ministerul le-a dat ocazia să-și încheie situația pe primul semestru pe parcursul întregului semestru 2, deci nici măcar nu puteau fi convinși să vină ”ca să treacă” de primul semestru.

    Fără ca ministerul să fi spus vreun detaliu în afara numărului de neînscriși la EN… presupun că aproape jumătate sunt din județele din sud, unde predomină o anumită minoritate, și aproape jumătate sunt din Moldova (unde-s etnici români, dar săraci lipiți pământului). Și dacă mai sunt câteva sute/mii dincolo de aceste grupe, sunt cei care poate chiar au rămas corigenți/repetenți.

    • Sau au fost sfatuiti sa nu se prezinte ca sa nu scada rata de promivabilitate si sa nu se desfiinteze posturi …

      Totul e un karaoke. Ce ai vrea, sa ti-l expuna?! 😈

    • Nu e ca la bacalaureat – aici efectiv simpla prezență asigură un loc în liceu. Și mai rămân și locuri neocupate.

      Cauzele sunt altele, ceva mai apropiate de ce s-a spus mai sus. Dar în loc să discutăm cu subiect și predicat despre sărăcie și cum împiedică ea copiii să meargă la un liceu, oricât de apropiat, dacă nu e în localitatea lor… dăm gunoiul sub preș cu România (ne)Educată.

  3. România educată!!!!