G4Media.ro

Peste 100 de mame minore se înregistrează anual în județul Sălaj, unele…

Sursa foto: Pixabay / Marjon Besteman

Peste 100 de mame minore se înregistrează anual în județul Sălaj, unele din ele fiind la al treilea copil

Peste 100 de mame minore se înregistrează, anual, la nivelul judeţului Sălaj, unele dintre acestea fiind la al doilea sau chiar al treilea copil, conform datelor prezentate joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, transmite Agerpres.

Potrivit statisticilor DSP Sălaj, în fiecare din ultimii cinci ani numărul mamelor minore a fost mai mare de 100, reprezentând circa 8% din totalul naşterilor anuale.

În 2023, din 1.461 de naşteri, 8% au fost la minore, respectiv 116 mame cu vârste mai mici de 18 ani. Dintre acestea, 23 de mame minore au fost la al doilea copil, iar în patru situaţii a fost vorba de o a treia naştere.

Potrivit Ligiei Marincaş, tinerele ajung mame minore din cauza lipsei de educaţie, dar şi a sărăciei şi dorinţei de a scăpa de un mediu ostil.

„Pe lângă lipsa de educaţie sexuală, multe mame minore ajung în acea situaţie din cauza lipsurilor materiale, dar, spun specialiştii în educaţie socială, şi din dorinţa de a scăpa de necazurile de acasă. Au fost cazuri în care au crezut în buna credinţă a unui partener salvator, care promitea că le va oferi o viaţă mai bună. Iniţial, credeau că scapă de problemele de acasă, dar în cele din urmă nu era ceea ce-şi imaginau”, a declarat directorul DSP Sălaj.

Dintre mamele minore, circa o treime sunt din mediul urban şi două treimi din mediul rural.

Conform statisticilor oficiale, România avea, în anul 2021, cel mai mare număr de copii născuţi de mame minore din Uniunea Europeană, respectiv 8.024. AGERPRES / (A – autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. E și normal,Sălaj are toate ingredientele necesare:maghiari+romi=32%,pocăiți,reformați,martori lui Iehova=15%,țuică de Zalău,fără număr,succes și la mai multe.