G4Media.ro

Peste 1 milion de refugiaţi ucraineni au intrat în Germania în ultimele…

sursa foto: UNHCR Polonia

Peste 1 milion de refugiaţi ucraineni au intrat în Germania în ultimele şapte luni şi jumătate / ”Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi”

Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania de la începutul invaziei ruse în Ucraina (24 februarie), potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul de Interne german, citat de DPA și preluat de Agerpres.

Un total de 1.002.763 de cetăţeni ucraineni au fost înregistraţi în Germania, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser pentru site-ul de ştiri T-Online.

”Am salvat vieţile multor femei şi copii din Ucraina. Am gestionat această sarcină gigantică bine până acum” comparativ cu alte perioade când Germania s-a confruntat cu un mare aflux de refugiaţi, a adăugat Faeser.

”Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi”, a atenţionat reprezentanta guvernului german.

Noile date publicate vineri de Eurostat arată că în luna august Polonia a preluat majoritatea ucrainenilor care fug de invazia rusă, cu 67.280 de persoane, pe poziţia a doua fiind situată Germania, cu 62.140 de ucraineni primiţi.

În aceeaşi lună, 9.715 de ucraineni au intrat în România, 6.410 în Franţa şi 6.165 în Spania.

În 12 dintre cele 22 de state membre pentru care Eurostat a avut informaţii de încredere, numărul celor care căutau să obţină protecţie temporară a fost în scădere în august, cel mai notabil în Bulgaria, unde s-au înregistrat cu 2.000 mai puţine sosiri decât în iulie.

Potrivit guvernului polonez, aproximativ 1,3 milioane de ucraineni trăiau în Polonia în luna septembrie, după ce premierul Mateusz Morawiecki evocase peste 2 milioane în luna iunie.

Această situaţie este cauzată de faptul că tot mai mulţi refugiaţi ucraineni revin în ţara lor, ce are o frontieră de 500 de kilometri cu Polonia, explica viceministrul de interne polonez Pawel Szefernaker în luna septembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Noroc cu creația de o inegalabila valoare „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual” a tov Doctor Docent Savant de Renume Mondial Bude, care va scoate lumea din criza energetică ! 😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Cand violatorii lui Merkel wrau asteptati cu bratele deschise au avut posibilitati iar acum se plang ca nu au?!

    • Nu, ca aia toti erau medici specializati in operatii pe creier, profesori, ingineri de aviatie si in plus, toti erau minori, asa ca legile nu se aplicau in cazul lor.

  3. Integrați europenii,nu ăia din Africa,Asia,etc,câte vin cu trei neveste și douăzeci de copii,nu muncesc și zic că sunt discriminați!pe ăia trimiteți -i la piticul crăcănat!

  4. Sa le mai vina si un milion de arabi sa ii linisteasca sa vada domnul ala parlamentar german de numea Romania vestul salbatic cum la ei i este deja Orientul salbatic. El cred ca nu a mai iesit pe strazi in Germania sa vada ce e misuna pe strazj si aia nu au intrat prin Romania.
    Nu inteleg de ce ar fi problema sa intre Romania in Schengen atata timp cat ei incurajeaza si la asa sa ajunga la ei sute de mii de imigranti din Orient in fiecare an colcaie peste tot.