G4Media.ro

Peste 1.250 de civili ucraineni au fost ucişi de armata rusă în…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Peste 1.250 de civili ucraineni au fost ucişi de armata rusă în regiunea Kiev, anunță șeful Poliției Regionale

Peste 1.250 de civili ucraineni au fost ucişi de armata rusă în regiunea Kiev, a declarat, luni, pentru Agerpres, şeful Poliţiei Regionale, Andrei Nebitov.

Potrivit acestuia, din cele 1.254 de victime înregistrate în zona Capitalei Ucrainei, cele mai multe au fost comise în raionul Bucea, acolo unde au fost numărate 1.090 de cadavre.

„Poliţia se ocupă doar de cauzele civile, cazurile cu militari şi soldaţii Federaţiei Ruse fiind instrumentate de Ministerul Apărării. Până astăzi, au fost descoperite corpurile a 1.254 de civili care au murit în urma acţiunilor militare pe teritoriul regiunii Kiev, în urma agresiunii armatei ruse. Cel mai mare număr de morţi este, din păcate, în localitatea Bucea. În Bucea au fost găsite cadavrele a 418 oameni, iar în întreg raionul Bucea – 1.090 de cadavre. În raionul Brovarî au fost găsite peste 120 de cadavre. Mai puţin – în jur de 40 de cadavre au fost găsite în Vîşgorod. Bucea face parte din oraşele noi din jurul Kievului, cu un număr mare de locuitori. Numărul de locuitori nu poate fi comparat cu cel din Vişgorod, în care majoritatea populaţiei locuieşte la sate”, a afirmat Andrei Nebitov.

Şeful Poliţiei susţine că majoritatea populaţiei ucise la Bucea a fost împuşcată. De asemenea, el vorbeşte despre peste 300 de victime ale exploziilor de mine amplasate de militarii ruşi.

„La Bucea au fost mulţi morţi pentru că aici a fost concentrată şi multă armată rusă şi, din păcate, aici foarte mulţi oameni au fost împuşcaţi. Aş vrea să menţionez că, în urma cercetărilor efectuate de criminalişti, mai mult de 650 de oameni au fost împuşcaţi. Deci putem constata că mai mult de 50% din morţi au fost împuşcaţi cu pistoale şi puşti automate, cu arme cu lunetă şi de aici tragem concluzia că armata rusă nu a luptat contra forţelor militare ucrainene, ci contra populaţiei civile. În urma cercetărilor efectuate, din cei 1.254 de decedaţi, mai mult de 300 de victime au decedat din cauza minelor”, a adăugat oficialul Poliţiei din Kiev.

Acesta precizează că, în prezent, peste 300 de echipe de anchetatori lucrează în dosare privind săvârşirea de crime de război.

„În cadrul acestor echipe, colaborăm cu serviciile secrete ale Ucrainei, procurori din cadrul Procuraturii Generale a Ucrainei, cu scopul de a descoperi, cât de repede posibil, crimele săvârşite, dar şi pagubele materiale înregistrate”, a mai spus Nebitov.

După retragerea trupelor ruse din nord-vestul Kievului, în regiune au fost descoperite mai mult de zece gropi comune.

„Până astăzi se ştie că în regiunea Kiev avem mai mult de zece gropi comune, două dintre ele cu un număr mare de morţi lângă Bucea. Credem că nu este ultima groapă comună în care au fost aruncaţi morţii. Din păcate, încă mai găsim gropi comune”, menţionează şeful Poliţiei din Kiev.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter