G4Media.ro

Pediatrul Mihai Craiu, după ce s-a vaccinat: Școlile vor trebui deschise cândva.…

Pediatrul Mihai Craiu, după ce s-a vaccinat: Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță. Am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat, luni, după ce s-a vaccinat anti-COVID, că școlile vor trebui deschise cândva, iar întrebarea este ce trebuie făcut pentru a le deschide în siguranță. Medicul a menționat între efectele negative ale închiderii școlilor creșterea numărului adolescenților cu tentative de suicid.

Medicul a explicat că, deocamdată, copiii sub 16 ani nu pot beneficia de vaccin, însă există studii clinice ale Pfizer și Moderna care au înrolat deja copii, iar rezultatele vor veni la sfârțitul trimestrului I al acestui an.

De aceea, în acest moment e important ca părinții să se vaccineze și, la momentul deschiderii școlilor, și profesorii să fie imunizați.

„Principalul pericol pentru copii sunt părinții și dascălii care îi pot infecta, deci trebuie avute în vedere aceste categorii”, a subliniat Mihai Craiu.

Întrebat dacă școlile ar trebui redeschise din 8 februarie, medicul a replicat: „Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță (…) Sunt ferm convins că școlile trebuie deschise, doar că trebuie să fie zona respectivă pe verde.”

„Ca medic de urgență, pot să vă spun că am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid”, a mai precizat medicul, subliniind efectele negative ale închiderii școlilor și lipsei socializării.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Sa vezi cati vor fi in aceasta dupa ce se vor infecta, cu ce sechele vor ramane,voi stiti ca virusul asta lasa urme adanci si dezechilibre mintale,psihice grave si recuperarea este înca incerta,afecteaza sistemul neurologic-creierul este afectat profund,mai cititi din experientele celor care au trecut dupa infectare si cu ce s-au confruntat,e plin internetul despre traumele prin care trec sau au trecut oamenii,e usor sa spui deschidem scolile insa tre sa te gandesti ce masuri sigure poti lua ca sa nu faci mai rau decat bine si sa sporesti infectarea,statul in conditiile actuale nu poate garanta asta, nu dispune de fondurile necesare, nu au bani nici pt a accelera cu vaccinarea daramite sa ia masuri pt deschiderea scolilor in siguranta, taiati pensiile speciale nesimtite ale hotilor si scursurilor mafiote daca vreti sa aveti bani la buget

  • Tu, sigur ai facut covid!

  • Sa vezi tu problemele celor care isi pierd casele, afacerile etc. Economia nu e maşinnã s o pornesti la cheie, odata oprita. Ca sa nu mai vb ca nu mai lucreaza nimeni, de unde bani pt impozite, taxe, salarii etc. Dar noi stam in casa sa nu murim de karkalete, dar vom muri de depresie sau de foame, sau de ce nu de la vaccin, ca asa cum virusul ii doboara pe unii tot asa vaccinul poate face rau altora. E greu de crezut ca o formula de vaccin poate fi aplicata la 6 miliarde de indivizi diferiti, fara efecte secundare.

  • @Er
   Cum nu lucreaza nimeni?

 2. Psihologi mai avem?

 3. Asta.i inceputul ,deja daunele sant net superioare asa zisului pericol,intre timp la vaccin cu voi hamsterilor.