G4Media.ro

Patronii firmei Flagas de la Crevedia, arestați preventiv pentru 30 de zile.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Patronii firmei Flagas de la Crevedia, arestați preventiv pentru 30 de zile. Ei au depus contestație / Cei doi sunt cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru / Procurorii au instituit sechestru pe zeci de imobile și 15 conturi bancare

UPDATE Ora 17.34: Judecătoria Sectorului 5 a decis, miercuri, plasarea sub arest preventiv pentru 30 de zile a celor doi patroni ai firmei Flagas de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Aceștia au depus contestație, potrivit avocatului lor.

Avocatul Florin Cojocaru a spus că a fost formulată deja contestație și că decizia de miercuri a judecătorilor era previzibilă, în contextul dat.

UPDATE Ora 15.09: Patronii firmei Flagas de la Crevedia sunt cercetați pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, iar Parchetul General cere arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Procurorii au pus sechestru pe zeci de imobile și 15 conturi bancare ale patronilor și ale firmei.

Comunicatul Parchetului General:

În continuarea comunicatelor de presă din datele de 27 august 2023 și 5 septembrie 2023, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

  1. Propunere arestare preventivă

În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a solicitat astăzi instanței arestarea preventivă a două persoane, administratori ai unei societăți comerciale, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 06 septembrie 2023, până la 05 octombrie 2023, inclusiv.

Față de acestea, în cursul zilei de azi, prin ordonanță, s-a pus în mișcare acțiunea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal.

În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL.

Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități. Faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aprox. 1 km.

În cauză, până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale  în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

  1. Instituirea unor măsuri asigurătorii

Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare.

În ceea ce privește suspectul persoană juridică s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv  7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Știrea inițială: Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas de la Crevedia, au fost aduși la audieri, miercuri dimineață, la Parchetul General.

Cei doi au fost reținuți de procurori, marți, potrivit unui comunicat al Parchetului General. Motivul: firma deținută și administrată de cei doi a operat timp de trei ani punctul de lucru de la Crevedia, deși acesta nu mai avea autorizație de funcționare.

Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuț Daniel Doldurea e și administrator al firmei.

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Flagas s-a extins rapid în ultimii doi ani, cumpărând și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care opera stațile de carburant RBC. Nu e clar de unde a avut capitalul necesar pentru această achiziție fiului primarului PSD din Caracal.

Ionuț Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu. Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Doldurea sr. s-a remarcat prin faptul că a inițiat, în calitate de președinte al Asociației „Fiii și prietenii Caracalului”, un referendum pentru redenumirea județului Olt în Romanați. După eșecul votului din 2018 a demisionat de la conducerea asociației.

Doldurea senior a fost suspendat din PSD după ce a făcut declarații arogante la adresa pompierilor răniți în explozia de la Crevedia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Flagas are imunitate P$D la Codul Penal. Fiat Alina Gorghiu.

  2. G4media.ro o mai frecati mult? Au fost arestati pentru 24 h, 30 zile sau nu? De unde au fost adusi din nou, din pat de langa nevasta?

  3. Sunt audiați pentru a fi scăpați, nu condamnați, asta e diferența. Nu vor păți nimic.

  4. Aia 190 de angajati ce vina au? Puneti poprire pana la valoarea daunelor, dar nu bagati oameni nevinovati in somaj. Sa se remedieze masurile,ndar nu inchideti firma, sau e parte a luptei impotriva combustibilor fosili? Si nu, nu sunt pesedist, nici alt soi de simpatizant al partidelor!