G4Media.ro

Patinoar acoperit în valoare de peste 1 milion de euro în Sângeorgiu…

Sursa Foto: Captura video/ Facebook/ Szekelyfoldi Jegkorong Akademia: Teren hochei finantat de Ungaria

Patinoar acoperit în valoare de peste 1 milion de euro în Sângeorgiu de Mureş, finanțat de Guvernul Ungariei

Un patinoar acoperit de peste 1 milion de euro a fost inaugurat, duminicaă, la Sângeorgiu de Mureș, în prezența celor doi miniștri ai UDMR, Eduard Novak (Sport și Tineret) și Tanczos Barna (Mediu, Ape și Păduri).  Patinoarul acoperit e destinat Academiei de Hochei „Szekelyfoldi Jegkorong Akademia”, care e coordonată și finanțată de Fundația Mens Sana.

Patinoarul a fost finanțat în mare parte de Guvernul Ungariei, au informat atât primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs, cât și cei doi miniștri, care au și transmis smulțumiri autorităților de la Budapesta.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș chiar a ținut să sublinieze rolul autorităților de la Budapesta, dând ca exemplu pationarul din municipiul Târgu Mureș, care „se tot construiește de peste 10 ani, și nici acum nu e gata”, în timp ce în comuna sa, patinoarul a fost realizat în numai câteva luni.

„În Târgu Mureş, de peste 10 ani se construieşte acel teren de hochei acoperit, şi nu e gata, iar acest teren s-a construit în doar câteva luni. Este o investiţie a Guvernului Ungariei, de peste 1 milion de euro, şi tot ce a însemnat dotare, tot ei s-au ocupat. Au găsit aici mulţi parteneri, inclusiv Academia de Hochei şi Asociaţia LIDER, Valea Superioară a Mureşului, din care fac parte 5 primării, printre care Primăria Sângeorgiu de Mureş. Noi ne simţim onoraţi că s-a construit tocmai pe teritoriul comunei noastre, dar nu pentru că se dorea într-o comună, ci pentru că este în imediata vecinătate a municipiului Târgu Mureş şi este o locaţie unde foarte mulţi mureşeni vin aici, pe malul râului Mureş, la pescuit, la sport, deci este foarte uşor accesibil acest loc pentru toţi mureşenii. La inaugurarea unui teren de hochei evident că am venit pe patine. Nu ştiu să joc hochei, dar unul dintre cei patru copii ai mei va juca, sper (…)”, a comentat Sofalvi Szabolcs, citat de Agerpres.

Miniștrii au adus mulțumiri Guvernului maghiar:

„În numele MTS vreau să mulţumesc Guvernului maghiar pentru această investiţie în copiii unei generaţii viitoare care pot să devină campioni. Nu am avut această şansă acum 30 de ani, ne antrenam pe un frig de minus 20 de grade, de la ora 6 dimineaţa, trei antrenamente pe zi. (…) Azi este o şansă uriaşă pentru voi, părinţi, folosiţi la maximum sportul, este cea mai importantă şcoală de a educa un copil, de a-l face disciplinat, de a-l face să aibă respect, să fie un om de caracter. Nu ezitaţi să-i duceţi la sport! Pentru mine este una dintre cele mai frumoase zile din ultimele săptămâni, să fiu aici. Tot timpul spun că a construi o sală de sport nu înseamnă tot, se poate construi destul de uşor, de acum încolo începe treaba, de acum trebuie să ne dăm silinţa să fie populată de dimineaţa până seara. Şi, pe lângă hochei, puteţi să creşteţi patinajul artistic, short track (patinaj viteză)”, a declarat Novak, în cadrul festivităţii de inaugurare a patinoarului.

„Sunt preşedintele unei fundaţii care, din 2016, a construit infrastructură pentru hochei, pentru sporturile pe gheaţă. Este al patrulea patinoar pe care îl facem în Ţinutul Secuiesc – avem patinoare la Sfântul Gheorghe, la Miercurea Ciuc, la Gheorgheni şi acum la Sângeorgiu de Mureş. Este o investiţie pe care am realizat-o în proporţie de 90% din banii Guvernului Ungariei, a venit alături de noi Consiliul Judeţean (Mureş – n.r.) şi Asociaţia LIDER, împreună am realizat această infrastructură, exploatarea se va face din banii comunităţii locale, prin CJ Mureş şi din localităţile din această regiune. Este un nou început pentru sporturile pe gheaţă, hochei, patinaj artistic sau pentru short track”, a spus și ministrul  Tanczos Barna.

La inaugurarea a participat și Potapi Arpad Janos, secretar de stat în Cabinetul premierului Ungariei.

Sursa Foto: Captura/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Foarte bine guvernul nostru nu e în stare să facă un wc sau un coteț dar și au achiziționat 7 mașini de lux în plină pandemie și încă 1 milion de euro mai în mașini anul ăsta la parlament

  • Dar nici guvernele anterioare nu au facut nimic decat sa fure :)))
   Postac debil ce esti

  • pzdistu Nascase baga banii ”poolimii” sute de milione euroi in parcuri si sali de sport la sate fara canalizare si apa curenta …

  • @Boros,
   Cu ce-a greșit, viermălăule!? Nu-ți convine adevărul? Nu mai citi și, în special, nu mai comenta.

  • PSD a fost la putere peste 20 de ani din 1990 incoace, de ce n-au facut nimic? Fiindca isi umpleau buzunarele.

  • Barbu Gh.
   Sunteti penibili :)))
   Dezinformati si agitati
   Pamantu sa va ingroape

  • Ce ai cu el ? Ce a zis gresit ? Va doare adevarul ?
   Guvernele anterioare au furat si au capusat Romania de 31 de ani , nimic cu folos.
   Uite unde am ajuns , sa ne faca ungurii Sali si Stadioane.
   Barbu Gh. Esti o mizerie

  • Esti cumva avocatu lui PeSeDistul ?
   Cat timp g4media ofera libera exprimare , toti cititorii au dreptul sa isi spuna opiniile.
   Adevarul doare comunistilor

  • Hoppaaaaa
   Cum apar articole de bine despre Maghiari apar si jegurile .
   Nu mai bine mereti voi in pestera inapoi ?

 2. in bucuresti costa 100 milioane si venea oprescu ,firea de 10 ori sa taie panglixa

 3. Intrebare:Cate patinoare acoperite sunt in Romania?Cate pe fiecare regiune, fara Moldova ca aia nu au nici bazin semiolimpic!

 4. Un mic amăunt: UDMR nu din Guvernul Maghiar a făcur parte în ultimii cel puțin 20 de ani, ci din cel Român. Felicitarea Guvernului Maghiar de către politicienii UDMR este în fapt recunoașterea neputinței lor de a face ceva pentru regiunea care îi votează neîntrerupt de 31 de ani. Primarul UDMR-ist al comunei Sângeorgiu de Mureș poate să fie bucuros că patinoarul a fost construit pe tereunul lui, la câțiva metri de granița UAT Târgu Mureș (este situat pe acel teren al comunei Sângeorgiu de Mureș, unde ani la rândul au fost organizate celebrele festivaluri ale Partidului Etnic Maghiar numit Felsziget/Peninsula), dar convenabil „uită” că patinoarul rămas neterminat, gata în proporție de 90% de 15 ani(!), despre care vorbește, a fost inițiată, a fost un proiect tot UDMR-lui, al marelui, atotputernicului ministru Borbely Laszlo, care la momentul respectiv era ministru al „dezvoltării”. Da, cam atât au reușit și acești băieți să „dezvolte” în cea mai „bogată”, „dezvoltată” regiune a României. Este clar că dezvoltarea regiunilor unde trăiesc votanții lor (maghiarii), în viziunea lor va fi dezvoltată prin banii din Ungaria, uitând, că Ungaria este mult mai săracă decât România, acei bani ar putea fi folosiți în zonele de est ale Ungariei, extrem de sărace. Este mult mai ușor să cerșești bani de la Budapesta decât să te bați pe proiecte cu autoritățile din România, decidenții din țară, cu ceilați primari, președinți de consilii județene, politicieni. În plus acei bani sunt mult mai greu de controlaț dintr-o țară străină, pot fi deturnați mult mai ușor, și fără repercursiuni. Da, este foarte important că UDMR se află (din nou) la guvernare, proiectul unui partid politic guvernamental se rezumă la: să mergem să cerșim bani de la Budapesta. Merita să fie votați.

  • Interesant comentariu, mai interesant e că vine din partea unui etnic maghiar? M-aș bucura că maghiarii sa vadă lucrurile așa cum sunt și să nu mai voteze cu UDMR-ul doar pentru apartenența etnică. Mi se pare o prostie. Nu că ai avea ce vota altceva și asta e drept.

  • Excelent punctat, stimate domn. Pare că sunteți bine documentat. Sunt in temă si va pot spune că sunteți aproape de adevăr. 8 % din ce s-a platit, aproape 7 milioane de euro, se zice că a fost comisionul la patinoarul din Tg.Mures. Au muls de pe el cât au putut. A fost proiectat fără bransamente la rețeaua de gaze si la electricitate. 19 milioane de lei au fost încredințate fin 2012 ără licitație unei firme că sa execute cele două bransamente. Intr-un vestiar fiul fostului director avea un server de tranzactionare bitcoin, fapt descoperit de corpul de control al ministerului tineretului și sportului în septembrie anul trecut. Garantia de bună execuție ( cam 330 .000 euro) s-a evaporat .Totul are iz penal facă intri puțin în povestea patinoarului acoperit din Tg.Mures.

 5. AUR a mai primit 10%. După cum se poate ușor observa la inaugurare nu a fost invitat nici un oficial român. Comunicarea a fost in maghiara si apoi in română ..ca și cum evenimentul s-ar fi intamplat in HUNgaria.
  Că BARNA Tanczos crede ca cei 3 secui declarati in Romania au umbra si la Sg de Mures e un efect secundar după Covid.
  Că HUNgaria investeste in Romania după o intelegere cu Dragnea .. nu mai mira pe nimeni. Ca trebuia un pationar la Sg de Mureș ? ..Nu cred ..Acolo nu exista o tradiție în patinaj dar poate va fi ceva de acum.
  Romania nu a beneficiat de programul PHARE al UE asa cum HUNgaria si Polonia au beneficiat. Acum isi arata scheletul cu investiții de 2 lei de parca ar fi construit un complex olimpic, uita ca atunci cand erau pe cont propriu cumpărau pana si chiloti din Romania.
  Timpul va rezolva totul.ca intotdeauna.

 6. Sa „intelegem” , ca ca guvernul maghiar …cu ajutorul politicienilor Romani , cu banii din „Afacerea Gojdu” …mai arunca o maslina !!

 7. Patinoar de un milion de euro? Ce mizilic. Pai bai saracilor care investiti maruntis, voi stiti ca Sectorul 5 din Bucale isi permite sa țină la beci patinoar de treij dă milioane de euro, de care nu mai intreaba nimeni?

 8. Niste saraki ungurii astia… Fifi promitea un patinoar de 23 de milioane de euro in Bucuresti, o fi si cheltuit cateva milioane bune de a ramas doar scheletul din el.

 9. uai, ne fura bozgo tarisoara, urlati !

 10. apropo , asta e tehnologie inventata de un roman canadian !!!!

  • Românii au inventat foarte multe , pacat ca nu sunt apreciati si sustinuti de stat ! Sper ca in viitor statul sa sprijine inventatorii , si sa nu mai emigreze 🤝 Chiar avem nevoie de ei .

 11. Interesant comentariu, mai interesant e că vine din partea unui etnic maghiar? M-aș bucura că maghiarii sa vadă lucrurile așa cum sunt și să nu mai voteze cu UDMR-ul doar pentru apartenența etnică. Mi se pare o prostie. Nu că ai avea ce vota altceva și asta e drept.

  • Daca te referi la mine draga Ziggy , eu chiar cred asta , sunt casatorit cu o Româncã , am prieteni Români 80 % si ma am bine cu ei .
   Ce vedem in conentarii din pacate sunt doar oamenii formatiunilor politice care au acest interes de ura interetnica. Sa castige votantii si sa mamance si ei o bucata de paine.

 12. Dacă copiii, fie ei români sau unguri, vor avea acces egal în patinoar, atunci bravo tuturor celor care au concurat la construirea lui!

 13. Si in sectorul 4 in Bucuresti, Baluta vrea sa cheltuiasca mai bine de 10 milioane de EURO pe un patinuar. Au umflat preturile cat pentru inca 2 spitale pentru copii :

  https://www.g4media.ro/primarul-daniel-baluta-vrea-sa-aprobe-proiecte-uriase-inainte-sa-piarda-majoritatea-in-consiliul-local-patinoar-olimpic-in-sectorul-4-platforme-de-deseuri-de-150-milioane-lei-cresa-de-12-milioane-d.html

 14. Ministrul roman: „În numele MTS vreau să mulţumesc Guvernului maghiar”. Bai, baiatule, vorbeste gura fara tine…