G4Media.ro

Primarul Daniel Băluță vrea să aprobe proiecte uriașe înainte să piardă majoritatea…

Primarul Daniel Băluță vrea să aprobe proiecte uriașe înainte să piardă majoritatea în Consiliul Local: patinoar olimpic de 59 de milioane de lei în Sectorul 4, creșă de 12 milioane de lei

Primarul Sectorului 4 din București, Daniel Băluță (PSD), a pus pe ordinea suplimentară a ședinței de Consiliu Local de astăzi proiecte de investiții cu valori uriașe, printre care un patinoar olimpic (59 de milioane de lei) sau creșe cu valori între 1,3 milioane de lei și 12 milioane de lei.

Erată: În versiunea inițială a articolului era menționată o valoare eronată a proiectelor pentru colectarea deșeurilor. Valoarea corectă a celor două proiecte este de 42.000 de lei și 115.000 de lei.

Proiectele de hotărâri sunt programate în ultima ședință a Consiliului Local în actuala componență, în care PSD e majoritar. În noua componență a Consiliului Local, PSD a pierdut majoritatea, având doar 11 consilieri din totalul de 27, în timp ce USRPLUS are 9, iar PNL – 5. Alți doi consilieri sunt de la PMP.

Dacă vor fi aprobate în ședința de azi, proiectele vor greva o mare parte a bugetului Primăriei Sectorului 4 din anii următori, fără ca noua majoritate USRPLUS – PNL să le poată stopa.

De notat că proiectele nu au fost postate pe site-ul primăriei, în dezbatere publică, ci au fost trimise consilierilor locali cu o zi înainte să fie discutate.

Astfel, în plină pandemie dublată de criză economică, primarul Daniel Băluță vrea să construiască un patinoar olimpic de 59 de milioane de lei în sector. În plus, vrea să amenajeze zone de colectare a deșeurilor – platformel la sol și îngropate – în valoare totală de 157 de milioane de lei.

Sume uriașe sunt prevăzute pentru transformarea unor clădiri ale primăriei în creșe și grădinițe, cele mai scumpe proiecte fiind în strada Enache Ion (12 milioane de lei) și strada Caporal Grigore Marin (10 milioane de lei).

Principalele proiecte introduse de Băluță pe ordinea suplimentară de zi:

Demararea proiectului Amenajarea zonelor de colectare a deșeurilor, inclusiv de colectare selectivă și Aprobarea indicatorilor tehnico-economici a proiectului – tip Amenajarea platforme la sol și platforme îngropate pentru colectare selectivă – 42.000 lei și 115.000 de lei
Amenajare terenuri de sport la școlile din Sectorul 4 – 311.000 de lei
Construire patinoar olimpic – 59 milioane de lei
Amenajare construcție modulară cu funcțiunea de Hub Tehnologic – 7 milioane de lei
Realizare construcție pentru arhivă – 11 milioane de lei
Reconversia unei clădiri din strada Caporal Grigore Marin în școală și grădiniță – 10 milioane de lei
Reconersie clădire din strada Enache Ion în creșă – 12 milioane de lei
Reconversie clădire din Aleea Ciceu în creșă/grădiniță – 7,7 milioane de lei
Reconversie clădire din strada Nițu Vasile în creșă – 4,5 milioane de lei
Reconversie clădire din strada Olteniței în creșă – 1,3 milioane de lei
Reconfigurare și extindere sistem rutier aferent Supralărgirii Șos. Berceni – 6,9 milioane de lei
Reparații capitale Liceul Mircea Vulcănescu – 17 milioane de lei
Reconversie clădire din aleea Mioara Luiza în creșă – 10 milioane de lei

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. Ok, ce-i rău in asta?

  • E rau ca nu ai creier sa gandesti. Deoarece in plina pandemie, dupa ce iti pierzi legitimitatea, nu poti sa vii cu astfel de proiecte populiste fara sa specifici sursa de finantare.

  • E rau ca de fapt toate astea costa in realitate de 10 ori mai putin. Aia de rau

  • Alea sunt sume bugetate. Se face licitatie si castiga pretul cel mai mic. Deci, pica costul de 10 ori mai mic.
   Despre legimitate nu putem vorbi, fiindca este primarul ales.
   Despre piedicile politice, ce ii vor fi puse de noua majoritate in consiliu e alta discutie.
   Tara asta a ajuns in halul in care e, din cauza unor „alesi” care nu au inteles ca sunt acolo sa dezvolte(local sau national) si au ales sa impiedice pe cei ce au castigat alegerile, ca dupa 4 ani, la viitoarele alegeri, sa poata spune ca, cei ce au condus nu au fost in stare sa faca nimic.
   Spre exemplu, in Timisoara, bugetul primariei nu a fost votat in ultimii ani decat prin luna mai, iar cei ce s-au opus bugetului au fost castigatorii primariei de azi.

  • Intrebare din trendul: fura dar si face.

  • Sunt curios câți dobitoci de aici locuiesc in sectorul 4, nu mai zic de dobitoaca care le stie pe toate, dobitoca experta care crede ca valoreaza de 10 ori mai putin :))).

  • Pentru ca toate proiectele astea puteau fi facute cu fonduri europene. Se vede clar disperarea de a da clientelei PSD ultimele tunuri.

 2. Cd face Baluta ceva ,de ce face….!Si tot asa…
  Fără USR nu se mai poate face nimic mai g4 media???
  Nu va ajunge cum ati cotropit primaria sector 1?!Cu hoardele de USR esti in camera cu buletinele de vot?!

  • Ha, ha .
   Eschiva de tip comunist. Lasa USR-ul si stai doar pe subiectul Baluta!

  • Andrei Ești un Turbat Dement ! Băluță pare un primar bun ! Eu am locuit în 4 . Corect a pus problema o D-na ! De unde atâția bani ? Ideile nu sunt rele ! Nu cred că noul consiliu local ii vor pune bețe în roate ! La sector 1 nu s-au furat voturi ! Andrei nu te mai uita la Latrina 3 și Ghiță tv ! Ti- au sucit mințile !

  • @v : Toate proiectele din tara asta sint bune daca sunt acceptate de USR???Nu inteleg ce te deranjează!Modul în care se pune problema este greșit.In ceea ce priveste sectorul 1 este foarte simplu.Ce căutau acei indivizi in camera cu buletinele de vot?!Nu exista p-v ,acte privind accesul in sala?Unde sunt reprezentanții celorlalte partide politice in sala?Despre ce vbm!!!

 3. E doar o chestiune de timp pana Baluta va fi trimis in judecata. Asa era si Mazare vindea toata Constanta toate terenurile treceau prin firmele lui paravan absolut orice licitatie retrocedare era manarita etc…azi este in puscarie are vreo 3 condamnari inca vreo 3 pe teava. Nu exista crima perfecta oricand ramane o semnatura un martor cineva dispus sa marturiseasca. Baluta, Tudorache si Firea in maxim 4 ani sunt condamnati.

 4. Hai Baluta, sifoneaza repede banutii si semneaza repede contracte cu baietii din clanul sportivilor. In curand te asteapta o camaruta racoroasa.

 5. Baluta are linie de credit la interlopi, altfel nu sunt bani de spart pe tot ce e insirat mai sus. E final de mandat, inceput de nou mandat, final de an, criza. Daca erau lucruri curate, le facea sau macar le incepea in mandatul anterior. Eu cred ca a luat bani de campanie de la interlopi, iar acum o sa ii plateasca. Contractele incep acum, dar o sa dureze patru ani, o sa coste totul de zece ori mai mult decat in mod corect, iar diferentele de bani se vor duce in buzunarele Balutului si ale interlopilor, alimentand si urmatoarea campanie. Balutul – imparatu’ la sectoru’ 4 pentru totdeauna!

 6. Andrei Ești un Turbat Dement ! Băluță pare un primar bun ! Eu am locuit în 4 . Corect a pus problema o D-na ! De unde atâția bani ? Ideile nu sunt rele ! Nu cred că noul consiliu local ii vor pune bețe în roate ! La sector 1 nu s-au furat voturi ! Andrei nu te mai uita la Latrina 3 și Ghiță tv ! Ti- au sucit mințile !

  • nu, nu e un primar bun, vaneaza orice fir de iarba, o sa betoneze tot, la preturi piperate, bineinteles. ce rost are un stadion olimpic, cand nu are cine-l folosi? daca ii pasa de sport sa inceapa cu investitii in cluburile de copii, pe urma poate sa faca si stadion

 7. Tizule, esti un dobitoc pisedist!

 8. Bravo Baluță ca faci patinoare si grădinițe pentru copii. Nu borduri ca Mutu. Am stat in 4 ani buni si acum stau in sase. Baluta e super primar.

 9. LA SECTORUL 4 S-A REALIZAT SIMBIOZA autoritatilor SI CLANURILOR ?