G4Media.ro

Parlamentul Ungariei pune pe agendă votarea aderării Suediei la NATO, dar fără…

Foto: Unsplash/ Dan Novac

Parlamentul Ungariei pune pe agendă votarea aderării Suediei la NATO, dar fără o dată concretă

Parlamentul ungar a inclus pe ordinea sa de zi pentru lunile iunie şi iulie, fără o dată precisă, aprobarea aderării Suediei la NATO, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Votarea privind aderarea Suediei a fost înregistrată pe site-ul Parlamentului pentru sesiunile din iunie şi iulie, a relatat joi presa locală, adăugând că pe ordinea de zi nu este specificată ziua votului.

Sesiunea actuală durează până vineri, după care parlamentul se va reuni două săptămâni mai târziu, astfel că postul privat de televiziune ATV estimează că deputaţii s-ar putea pronunţa asupra proiectului de lege cu puţin timp înainte de summitul NATO de la Vilnius din 11 iulie.

Ungaria, alături de Turcia, este singurul membru NATO care nu a ratificat până în prezent aderarea Suediei la alianţă.

Guvernul ultranaţionalistului Viktor Orban a justificat întârzierea prin criticile suedeze legate de deriva valorilor democratice din ţara central-europeană, aminteşte EFE.

Comisia Europeană (CE) menţine îngheţate 22 de miliarde de euro din fondurile comunitare către Budapesta cât timp nu se demonstrează că guvernul maghiar asigură că programele de utilizare a acestora respectă Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...