G4Media.ro

Parlamentul german va dezbate miercuri trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina

Sursa foto: Arhivele Bundestag - bilddatenbank.bundestag.de

Parlamentul german va dezbate miercuri trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina

Parlamentul german va dezbate miercuri problema controversată a posibilei trimiteri de tancuri Leopard în Ucraina, relatează CNN.

Partidele de opoziție Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială (CSU) au solicitat dezbaterea, argumentând că vor să „pună capăt blocadei Leopard a guvernului federal”. Partidele de opoziție afirmă, potrivit site-ului parlamentar, că guvernul german „trebuie să se teamă că pierde încrederea aliaților săi”.

Dezbaterea va începe miercuri, la ora locală 09:05.

Polonia a cerut în mod oficial Germaniei permisiunea de a transfera tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina. Până acum, Germania a rezistat solicitărilor Poloniei, SUA și altor câteva țări NATO de a transfera tancurile în Ucraina sau de a autoriza alte țări să trimită o parte din tancurile lor la Kiev.

Cu toate acestea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat anterior că țara va lua o decizie cu privire la tancuri „foarte curând”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Bineinteles ca SUA nu vor sa piarda tancurile lor in ucraina, de-aia ii preseaza pe nemti sa le dea pe-ale lor. In toata treaba asta s-a bagat si polonia, statul asta marioneta care a pus umarul si la distrugerea NS1/NS2.

    • Rusia dacă ar fi inteligent condusă s-ar retrage ACUM in granițele ei. Așa ar avea o șansă să existe peste 15 ani. Altfel se va destrăma pe măsură ce războiul va mușcă din tineret, nivelul de trai…

  2. shut up, shut up!

  3. Eu propun să le dea și nucleare !

  4. Macar astia fac o dezbatere in parlament (chiar daca probabil va fi doar de forma). La noi se trimit arme si cine mai stie ce fara nici un fel de consultare, dezbatere, nimic.