G4Media.ro

Parlamentul European i-a invitat pe şefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la…

sursa foto: Pixabay

Parlamentul European i-a invitat pe şefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie

Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, în condiţiile în care încearcă să reducă puterile giganţilor americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislaţiei, transmite Reuters, preluată de News.ro.

”Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care operează platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale şi conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condiţiilor pieţei”, arată o invitaţie trimisă companiilor.

”Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitaţie este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitaţia.

Potrivit invitaţiei, parlamentarii sunt dispuşi să schimbe data într-o altă zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au îndoieli că şefii acestora vor accepta invitaţia.

Vineri a apărut informaţia că directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferinţă cu şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai problemele legate de sectorul digital şi de concurenţă, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. PE invita moara la sac.

  2. Evenimentul va contribui la „pregătirea” membrilor Parlamentului European pentru „viitoarele” discuţii privind „potenţialele” noi reglementări destinate sectorului digital.

    Gargara. Exprimare vaga prin care nu se angajeaza nimeni la nimic concret. Politicieni clasici. Se „pregatesc” pentru „viitoare” discutii in vederea unor „potentiale” masuri.