G4Media.ro

Parlamentul European discută din nou situația democrației din Ungaria: Valorile fundamentale ale…

Parlamentul European discută din nou situația democrației din Ungaria: Valorile fundamentale ale UE, aflate sub amenințare

Europarlamentarii vor discuta din nou, miercuri, despre situația democrației din Ungaria, în cadrul ședinției plenare care se va desfășura în perioada 13 – 16 Mai la Bruxelles. Dezbaterea are loc la o săptămână după ce Freedom House a degradat Ungaria, precizând într-un raport că țara nu mai este o democrație.

Potrivit raportului Freedom House, Ungaria este acum un ”regim hibrid”, care și-a pierdut statutul de ”democrație semi-consolidată” în condițiile în care premierul Viktor Orban continuă asaltul la instituțiile democratice ale statului.

Parlamentul European va dezbate măsurile de urgență privind COVID-19 din Ungaria și despre impactul acestora asupra democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale, informează un comunicat de presă al PE.

Situația democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale în Ungaria, în special în ceea ce privește puterile sporite acordate recent guvernului în contextul măsurilor legate de pandemie, vor fi discutate miercuri seara cu Consiliul și vicepreședintele Comisiei, Věra Jourová.

În rezoluția sa din 17 aprilie, Parlamentul a subliniat că toate măsurile legate de COVID-19 „trebuie să fie în conformitate cu statul de drept, să fie strict proporționale […], legate în mod clar de criza sanitară actuală, limitate în timp și să facă obiectul unui control periodic.”

Deciziile Ungariei de a prelungi starea de urgență pe termen nelimitat, de a autoriza guvernul să se pronunțe prin decret și de a slăbi supravegherea Parlamentului sunt „total incompatibile cu valorile europene”, afirmă rezoluția.

Deputații au solicitat Comisiei să utilizeze pe deplin toate instrumentele și sancțiunile UE disponibile, inclusiv de natură bugetară, pentru a remedia această încălcare gravă și persistentă, și a îndemnat Consiliul să reintroducă pe agenda sa procedura în curs împotriva Ungariei, în temeiul articolul 7.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. În acest context, abaterea atenției către conflictele pe care le creează în mod artificial dl Viktor Orban cu statele vecine (a se vedea hărțile Ungariei care cuprind teritorii din Croația, România, Slovacia și Slovenia, ori atitudinea arogantă a ministrului de Externe, sau declarațiile despre autonomie ale minoritarilor maghiari din alte țări șamd.) reprezintă un instrument utilizat eficient.

  Depinde de membrii forurilor UE dacă se vor lăsa manipulați de către oficialitățile maghiare, sau nu.

 2. Astia discuta..si discuta..si discuta pana se plictiseste toata lumea. Pe asta se bazeaza si Orban, s-a prins ca astia dau din gura fara nicio eficienta…niste mortaciuni corecte politic.
  Nicio masura, nici macar un pic batut obrazul…

 3. Stiti cum e zicala cu aiuritul satului ? sau cu ala de e fudul ?

  • prost egal natarau

  • Trol rus ce esti tu. Asta va spune sefimea de la Sputnik si Rusia Today sa raspanditi nu?

   Well, I got news for you: life is ironic. Cu toate tacticile asta aplicate de Putin, mai asteapta un pic si ai sa vezi ce lovitura de stat isi ia direct in freza cand pretul petrolului si COVID-ul vor pune Rusia in genunchi. Pt ca deh, mai este o vorba: „istoria se repeta”. Hihihi…

 4. Liderii UE nu mai sunt credibili și trebuie reformata aceasta Uniune de doi lei.

 5. Taranul de Orban o sa mearga ca hartile din dulap si cu catelusul lui de externe sa le spuna ca ei sunt o natiune de 1000 de ani.
  Un partid rasist, xenofob, pro-Putin, antisemit, romanofob si anti-democratic a dus cu presul destul de mult EU.
  E cazul ca Fidesz sa-si primeasca rasplata.

 6. trebuie redesenate granitele exact dupa harta din biroul lui orban de ce va e frica nu scapati ,,nu autonomie ” 3 judete? tot ardealu si se rezolva. mult succes dl ORBAN astea se cac pe ei.

  • E simplu, romanii din Ardeal au mai patit-o cu maghiarii ultranationalisti si nu vor vrea niciodata sa fie alipiti Ungariei, ca sa isi bata joc de ei. Asa ca asta nu se va intampla niciodata.

  • tu si xenofobul cu hartile din dulap puteti sa veniti si mai repede sa ”luati” Transilvania , va asteaptam !
   Exersati pentru inceput s-o ”luati” cu gura.

 7. Nu mai e democratie mai pe nicaieri in Europa. Mai peste tot sunt aplicari pe scara larga ale politicilor Partidului Comunist Chinez.

 8. sunt unii in PE, care au interese diferite fata de ale poporului maghiar…dar se screm degeaba…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.