
Parchetul din Sibiu a deschis un dosar privind dezvăluirile despre pacienții cu Covid legați de paturi și sedați
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Deschiderea dosarului vine după ce ziarul Turnul Sfatului a dezvăluit că pacienții cu Covid-19 de la spitatul județean sunt legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu este nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor
„Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză”, a declarat Ion Veștemean.
Potrivit surselor G4Media.ro, e vorba despre o autosesizare pe posibilele infracțiuni de omor și abuz în serviciu. Procurorii verifică modul în care au decedat anumiți oameni bolnavi de COVID, existând sunt suspiciuni că intenționat nu s-a dat tratamentul adecvat și s-a ajuns la unele decizii medicale.
Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.
”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, povestește sub anonimat cadrul medical pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.
Una din cele mai grave probleme semnalate de cadrul medical este legată de procedura de intubare. Spune că se ajunge mult prea ușor la această procedură, chiar și atunci când în realitate nu este nevoie. Potrivit acestuia, se recurge la intubare pentru liniștea medicilor și asistentelor: un pacient intubat nu mai face gălăgie.
El acuză faptul că în ATI nu intră decât medici rezidenți, fără experiență, care aplică un tratament universal pentru toți pacienții, indiferent de particularitățile lor, de alte boli sau de evoluția sau involuția bolii lor. În plus, ”pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea”, mărturisește Domnul S.
Publicația Turnul Sfatului mai scrie că procentul de mortalitate în secția ATI a Spitalului Județean este de 71,51%, de la începutul pandemiei. În ultimele șase luni, însă, lucrurile sunt mai grave. Au fost 392 de pacienți internați în ATI și au decedat 297 – 75,76%. În comparație, la Timișoara mortalitatea la ATI este de 66%, iar la Institutul Marius Nasta din București – 61%. (Foto: Pexels)
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii