G4Media.ro

Papa Francisc despre propunerea retrasă a Comisiei Europene: „Documentul UE despre Crăciun…

sursa foto: Facebook/ Vatican News

Papa Francisc despre propunerea retrasă a Comisiei Europene: „Documentul UE despre Crăciun este învechit / UE trebuie să preia idealurile părinților fondatori, să fie atentă la colonizările ideologice”

„Documentul UE despre Crăciun este un anacronism de secularism limitat”, a spus Papa Francisc, referindu-se la controversata propunere a Comisiei Europene de a nu se mai folosi termenul ”Crăciun” – document retras între timp.

„În istorie, multe dictaturi au încercat să facă aceste lucruri, mă gândesc la Napoleon, sau la dictatura nazistă, la comunism”, a declarat Suveranul Pontif, citat de Rador, care preia RaiNews. „Astăzi este o modă, a unui secularism limitat, este apă distilată”, a adăugat Papa Francisc. „Acest lucru mă face să mă gândesc la un lucru, cred că este necesar. UE trebuie să preia idealurile părinților fondatori, să fie atentă la colonizările ideologice. UE trebuie să respecte fiecare țară pentru modul în care este structurată în interior și varietatea nu trebuie să uniformizeze. Fiecare țară are propria sa particularitate, trebuie să se respecte singularitatea fiecărei țări și trebuie să fim atenți”.

„Văd astăzi două pericole împotriva democrației: unul este populismul, care pe ici pe colo începe să-și arate ghearele. Mă gândesc la marele populism din secolul trecut, care a fost nazismul”, a răspuns Papa Francisc. „O altă modalitate de a slăbi democrația, mai lent, este atunci când valorile naționale sunt sacrificate, către un „imperiu”, un guvern supranațional. Este ceva care trebuie să ne pună pe gânduri”, a adăugat Papa Bergoglio.

„Întâlnirea cu Kirill, Patriarhul Moscovei, va avea loc în viitorul apropiat”, a anunțat Papa Francisc în conferința de presă susținută în timpul zborului de la Atena la Roma. Apoi, a adăugat: „Eu sunt dispus să merg la Moscova, pentru a dialoga cu un frate, nu există protocoale, un frate este un frate. Suntem frați și ne spunem lucrurile în față, e frumos să-i vezi pe frați care se ceartă, aparțin aceleiași mame – Biserica, dar sunt puțin divizați. Trebuie să ne îndreptăm spre unitate, le sunt recunoscător patriarhilor care vor să meargă împreună. Teologii trebuie să continue să studieze, pentru că ne face bine, dar în același timp continuăm să mergem împreună, făcând caritate împreună, rugându-ne împreună. Noi putem face asta, restul să facă teologii, pentru că noi nu înțelegem cum se face”.

„Când vorbăria crește, crește, crește și ia faima, cum putea să guverneze Aupetit? Un om căruia i-a fost luată faima public nu poate guverna, de aceea i-am acceptat demisia, nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei”, a comentat Papa Francisc demisia arhiepiscopului Parisului, care a ajuns în centrul unui scandal sexual mediatic, acceptată pe 2 decembrie.

Traducerea Rador: Oana Avram / sursa foto: Facebook/ Vatican News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Papa ar trebui sa fie constient ca Kiril si toata organizatia lui sunt doar o alta bransa a GRU, o unealta a lui Putin prin care infiltreaza si destabilizeaza vecinii Rusiei care, asa cum stim de pe vremea sovieticilor, sunt cine vrea el.

  2. Cata dreptate are acest om! Poate acum inteleg unii ca UE nu trebuie sa-si depaseasca atributiile sale initiale si ca nu avem nevoie de o federalizare care ar distruge identitatile nationale. Poate acum inteleg unii de ce noi astia, care inca mai gandim cu mintea naostra, afirmam ca UE se transforma intr-un suprastat neomarxist care controleaza tot. La acest lucru ne refeream, nicidecum la proiectul atat de necesar si frumos al Uniunii Europene care a adus pacea pe acest continent. Din pacate, liderii europeni actuali au o viziune diferita fata de proiectul intitial si doresc sa impuna anumite politici care nu au legatura cu democratia.