G4Media.ro

Papa Francisc compară invazia Rusiei cu Holodomorul: Ucrainenii suferă un „martiriu al…

Sursa: Facebook Boiko Borisov

Papa Francisc compară invazia Rusiei cu Holodomorul: Ucrainenii suferă un „martiriu al agresiunii”

Papa Francisc a declarat că ucrainenii suferă un „martiriu al agresiunii” și a comparat războiul declanșat de Rusia cu „genocidul teribil” al foametei sovietice din anii 1930, potrivit Sky News.

Suveranul pontif a vorbit la finalul audienței sale generale în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru.

În 1932 și 1933, milioane de ucraineni au fost uciși în Holodomor, o foamete artificială provocată de regimul bolșevic condus de Iosif Visarionovici Stalin. Principalele victime ale Holodomor (în traducere din ucraineană „moarte prin înfometare”) au fost agricultorii și sătenii, care reprezentau aproximativ 80% din populația Ucrainei în anii 1930.

Se estimează că între 5,7 și 8,7 milioane de oameni au murit din cauza lipsei de hrană în toată Uniunea Sovietică în această perioadă.

Unii cercetători au clasificat foametea din Ucraina drept genocid.

Citește mai multe aici:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa facut exact tot ce trebuia, ca sa ajuga in aceasta situatie,cu complicitatea tuturor,, marilor puteri,, si mai vorbiti de evolutie si invatarea greselilor trecutului?Cum de nimeni nu a intervenit ca sa nu se ajunga la asa macel si asa criza mondiala ,unde asta.i doar inceputul.Dormiti toti,ca ajunge si randul vostru!

    • Înseamnă ca d-ta esti în partea cealaltă.
      In sfarsit „taica parinte CEL MARE”zice lucrurilor pe nume si nadajuiesc ca nu se limiteaza doar la declaratii,desi si acestea venite de la Suveranul Pontif,reprezentantul Sfantului Petru pe Pamant,nu-i d-coalea!