G4Media.ro

Pandemia COVID-19 este departe de a se fi terminat, anunță Organizația Mondială…

Pandemia COVID-19 este departe de a se fi terminat, anunță Organizația Mondială a Sănătății

Pandemia de COVID-19 este ”departe de a se fi terminat”, a afirmat marţi comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), lansând un apel către statele membre să recunoască toate vaccinurile omologate de agenţie, informează AFP.

Acest comitet de urgenţă privind COVID-19, prezidat de Didier Houssin, se reuneşte la fiecare trei luni pentru a analiza situaţia.

Ca urmarea a întrunirii sale de săptămâna trecută, a publicat marţi o declaraţie în care subliniază că ”deşi au fost realizate progrese graţie unei utilizări sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi a tratamentelor, analiza situaţiei din prezent şi a modelelor de prognoză indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat”.

Acest comitet de urgenţă este acelaşi care, cu prilejul celei de-a doua sa întruniri, pe 30 ianuarie 2020, l-a sfătuit pe directorul general al OMS să declare pandemia o urgenţă de sănătate publică pe plan global, cel mai înalt nivel de alertă din punct de vedere epidemiologic. Ceea ce s-a şi întâmplat.

În declaraţia sa publicată marţi, comitetul precizează că a decis săptămâna trecută ”în unanimitate că pandemia constituie încă un eveniment extraordinar care afectează în continuare sănătatea populaţiilor din lumea întreagă, prezintă un risc de propagare internaţională şi de perturbare a traficului internaţional şi necesită un răspuns internaţional coordonat”.

În recomandările sale către state, comitetul se opune în continuare principiului dovezii vaccinării în cazul călătoriilor internaţionale având în vedere distribuţia inechitabilă a vaccinurilor la nivel global.

Solicită totodată statelor să ”recunoască toate vaccinurile care au primit autorizarea pentru utilizare de urgenţă” din partea OMS.

Până în prezent, OMS a omologat două vaccinuri de tip ARN-mesager – cele produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech -, două vaccinuri chinezeşti – produse de Sinopharm şi Sinovac- , vaccinul Johnson&Johnson, precum şi diversele versiuni ale serului AstraZeneca.

Este aşteptată în scurt timp şi o decizie în ceea ce priveşte vaccinul Covaxin, dezvoltat de laboratorul indian Bharat Biotech.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Au ei grija sa nu se termine.
  Cînd nu exista oms, orice pandemie dura maximum 2 ani.

  • Înțelege-i și tu pe cei de la OMS, covrigul este a-3-a sau a-4-a încercare de pornire a unei plandemii în ultimii 10-15 ani dar care au dat rateu. Acum că în sfârșit li s-a născut acest copil „covid-1984” și au reușit să-l arate lumii, doar nu ai vrea să renunțe așa repede la el cu atât mai mult cu cât reprezintă „o așa mare oportunitate” de a declanșa Marea Resetare a Grupului de la Davos și a anula drepturile constituționale și libertățile cetățenilor de peste tot din lumea asta câștigate cu sânge, suferință și sacrificii de-a lungul a mii de ani de un șir nesfârșit de generații…

  • Halucinant de deștept ești! Dacă-as fi velociraptor extraterestru aș ordona să fii pus pe silent!

  • @Nume : dacă ai fi dar nu ești…
   În schimb ești un postac muritor de foame plătit la postare, fără idei, fără demnitate, fără crezuri, fără aspirații, fără îndoieli, fără argumente, mono-directional si trist…ca orice userist…

 2. Boala are sanse să fie controlată în curând, în schimb prostia și nesimțirea sunt pe vecie.

 3. Sa mai vanda si Pfarma ceva ca sunt saraci.

 4. Pandemia se termina doar prin izolarea statelor anarhice.

 5. Nu intrati in panica, e pentru toata lumea. Indiferent ca vrei sau nu vrei sau iti trebuie, sclavete!

 6. Ce de revolutionari care au inteles totul despre conspiratia mondiala…De pe taramurile mioritice va porni revolutia mondiala,aici avem oameni cu coloana vertebrala,nu se vaccineaza desi au sansa de a da coltu’,raman drepti. Bine…pana nu mai au voie la Mall,atunci se incoloneaza linistiti spre centrul de vaccinare,toate pana la a nu mai avea unde sa iti prezinti „treningu”. Eu un virus bai nebunilor,e modul prin care mama natura ii mai da omenirii peste bot o data la o suta de ani.

 7. Ciudat e ca nicio țară, cu mici excepții , n-a cerut cu vehemență un raport serios al genezei acestei epidemii si responsabilizarea faptasilor. In schimb populația planetei e urmarita cu biciul si bagata ca vitele în grajd forțat, economiile țărilor sè duc în cap, oamenii zac si mor prin spitale cu tratamente după ureche precum explicațiile OMS ca ba măștile nu protejează, ba ca trebuie cate 2, ba ca vaccinurile sunt eficiente peste 90%, ba ca trebuie argumentate ca virusul !!! Cetățenii sunt găsiți vinovați pt pandemie!!! O aroganta si un cinism mai dracesc nici ca se poate!
  Cauza si vinovații pandemiei se ascund la vedere chiar în the great reset.