G4Media.ro

Orban, despre platforma IMM Invest, care e tot nefuncțională: A fost o…

Orban, despre platforma IMM Invest, care e tot nefuncțională: A fost o greșeală, recunosc. Dar trebuie să știți că finanțările nu se acordă pe principiul „primul venit, primul servit”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţa demararea celui mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest, în 17 aprilie.  La scurt timp de la lansare, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) informa că portalul imminvest.ro s-a blocat, înregistrând o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă, din primele momente ale deschiderii aplicației.

Platforma este nefuncțională și în acest moment (vezi foto).

În cadrul unei intervenții la B1tv, premierul Ludovic Orban a recunoscut că s-a greșit, pentru că platforma a fost pusă în funcțiune înainte de a fi suficient de bine pregătită.

„A fost o greșeală, recunosc. Dar această greșeală a fost cauzată de dorința noastră de a-i da drumul platformei cât mai repede”, a spus premierul.

El a ținut să precizeze că reprezentanții firmelor trebuie să stea liniștiți, pentru că programul IMM Invest nu funcționează după principiul„primul venit, primul servit”.

„Accseul la bani se face în baza unor reguli clare, nicidecum după principiul primul venit, primul servit. Si mai amintesc că am majorat plafonul la 15 miliarde pentru acest program, iar dacă  vom încasa resurse mai mari de la Uniunea Europeană, vom mări și mai mult plafonul.  Sunt covins că în maxim o săptămână aplicația va fi funcțională. Îi vom da drumul imediat ce avem garanția că aceasta este suficient de rezistentă”, a spus Orban.

Și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a precizat  că platforma IMM Invest este în teste de fiabilitate.

 

Sursa Foto: G4Media (captură site IMM Invest)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu dupa principiul „primul venit, primul servit”, ci dupa principiul ”dai parandarat – iei contract, nu dai parandarat-inghiti in sec”…
  Prietenii si finii lui nea Marian-Dinte-de Aur stiu de ce….

 2. Asa e, principiul e altul: ”dau parandarat, deci exist”…
  Finii lui nea Marian-Dinte-de-Aur stiu de ce…

 3. ”Alo, nasu-mare? Saru’ mana, nasule ! Ia zi bre: ne dai voie sa facem zona de promenada placata cu granit de cea mai buna calitate, ca granitu’ se-ncinge in Soare si-l omoara pe Covide…?”

 4. Hotărâţi – vă ! Atac cibernetic sau greşeală ?
  Ar fi bine pentru PNL să fi fost atac cibernetic pentru că de când sunt la guvernare greşelile se cam ţin lanţ.

 5. Totdeauna m-am înnebunit după acest impersonal „s-a greșit”!!!
  Mi-aduc aminte cum în același mod îmi „explica” directoarea Casei de Pensii de care aparțin din ce cauza mi-a emis decizia de pensionare de respingere: „s-a făcut o eroare”!!!!!!!!
  Și ziceți ca trebuie sa fim civilizați cu astfel de specimene?!

 6. Asa se intampla can pui botoxul si siliconul sa se ocupe de infrastructuri in loc de profesionisti.
  Un alt aspect care trebuie studia este de ce aplicatia nu a fost hostata pe serverele guvernamentale, unde teoretic ar fi beneficiat de securitatea cibernetica oferita de diverse servicii profesioniste; unele informatii sugerau ca aceasta aplicatie a fost hostata in Amazon … oare cine s-a ocupat de securitate acolo? Tot botox, sau silicon? Poate ca dandy de data asta ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.