G4Media.ro

Orban, despre neconstituţionalitatea OUG privind obligativitatea măştii în spații deschise: CCR a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Orban, despre neconstituţionalitatea OUG privind obligativitatea măştii în spații deschise: CCR a profitat de o chichiţă procedurală

Fostul premier, Ludovic Orban, a afirmat, joi, referitor la decizia privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă prin care se instituia obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, că nu au fost cercetate de către Curtea Constituţională împrejurările complete, iar CCR s-a folosit de „chichiţe procedurale”, menţionând că, în calitate de prim-ministru, a îndeplinit procedura de a solicita avizul Consiliului Legislativ pentru această ordonanţă.

„Dacă vă aduceţi aminte, la şedinţa în care OUG a fost adoptată a participat preşedintele României, care a anunţat un set de măsuri care erau incluse în proiectul ordonanţei de urgenţă. Noi am solicitat avizul Consiliului Legislativ, deci am îndeplinit procedura de a solicita, iar obiceiul meu ca premier, atunci când adoptam acte normative pentru care nu aveam avizul Consiliului Legislativ sau avizul CES, era că se adoptă sub rezerva însuşirii punctului de vedere emis de Consiliului Legislativ.

Părerea mea e că nu au fost cercetate de CCR împrejurările complete şi că decizia a fost dată aşa cum au fost date şi cele două decizii prin care autorităţile din România au rămas fără niciun fel de instrument la dispoziţie pentru a putea proteja sănătatea populaţiei”, a declarat Orban, liderul partidului Forţa Dreptei.

El a explicat că avizul Consiliului Legislativ, care a venit ulterior, a fost favorabil.

„Curtea Constituţională a profitat de această chichiţă procedurală pe care nu au studiat-o. Dacă ar fi studiat, nu ar fi declarat neconstituţionalitatea”, a adăugat Orban.

Fostul premier a susţinut că nu îl deranjează decizia CCR în privinţa efectului, ci faptul că nu au fost cercetate cu atenţie condiţiile de adoptare a ordonanţei.

„Pe de altă parte, au trecut doi ani, toţi cetăţenii României au putut să afle orice înseamnă acest virus, cum se transmite, am trecut prin şiruri de restricţii, practic au fost puse la dispoziţia cetăţenilor români dozele de vaccin pentru a se putea vaccina, fiecare, în funcţie de responsabilitatea individuală, ştie ce are de făcut şi ştie să se protejeze.

Din punctul meu de vedere, este momentul să revenim la o viaţă normală, să renunţăm la restricţii şi chiar să punem punct stării de alertă. Ca atare, decizia CCR, ca şi efect, nu mă deranjează, ce mă deranjează este că nu au cercetat cu atenţie condiţiile de adoptare a OUG, pentru că, dacă ar fi făcut lucru respectiv, nu ar mai fi declarat-o neconstituţională”, a adăugat Orban.

Ordonanţa nu reglementa doar purtarea măştii, ci şi telemunca, închiderea şcolilor şi funcţionarea online şi a fost adoptată în vârful valului 2 al pandemiei, a subliniat Ludovic Orban.

Marţi, Curtea Constituţională a constatat că este neconstituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 192/2020 prin care se instituia, printre altele, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice. (Sursa: Agerpres)

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. „Sică buze reci” încă mai „trăiește” ?…Unde și…cu cine ?…

  2. E grav cand fugi de proprii colegi care te-au respectat ca presedinte, apoi vrei sa te credem ca nu mai poti de grija romanilor ?

  3. Bă Orban! Eu o țin de coarne și tu îmi spui că-i șută. O veche vorbă. Ne crezi proști?

    • dar chiar asta a facut CCR. CCR nu a zis ca in sine masura e necoonstitutionala, ci ca modul in care a fost data masura e neconstitutional. adica in final nu stii daca totusi obligativitatea purtarii mastii e sau nu neconstitutionala.

    • @Andrei

      Si totusi cine este de vina pt situatia actuala? Cand interlopii sau diversi guvernanti scapa „pe procedura” nimeni nu spune nimic, acum brusc nu mai este in regula.

      Legile romanesti sunt strambe cu dedicatie, pt a i proteja pe guvernanti de puscarie.

      Cand legislativul si puterea judecatoreasca sunt corupte si fura este vai de cetateni. Date find cele spuse cum evaluezi situatia din tara?

      Ps : premierul si sefa iccj au plagiat, adica au furat….asta spune tot. Cu astfel de oameni vrem sa conducem si sa dam exemple.

    • sunt de acord cu tine, dar nu vad de ce ma intrebi pe mine, nu e cazul sa raspund eu. nu eu am dat decizii care au pulverizat si amarata de justitie care mai era.

  4. Hop si nas Sica Mandolina! Daca tacea filfizon ramanea! Dar asa a pus-o de-o gogoasa. Prost sa fii, si sa te ia gura pe dinainte!!!!

  5. Orban a dat 40 mil de euro la mafia media in plina pandemie in loc sa faca un spital nou cu acei bani. Asa ca Orban este aceeasi mizerie

  6. Chichita se cheama mai nou incompetenta?

  7. Orban este cel care amenda pensionari cu 4000 de lei pentru ca își luaseră sticksuri de la magazinul greșit. Merita o celula lângă Arafat.

  8. Pe langa Secția Specială și acest CCR trebuie desfiintat.

    • Ma da cum ati devenit toti specialisti in justitie, desfiintarea sectiei, desfiintarea CCR, ma da cine dreacu va scoleste pe voi de sunteti asa buni la justitie?

  9. Sa-i spuna cineva lui sica ca tocmai asta e rolul CCR-ului, sa gaseasca „chichitele procedurale” cand nu sunt respectate mai bețîvule

  10. Chichita procedurala se numeste nesimtire si lipsa de „creier”! DAr ce sa inteleaga Sica Mandolina???