G4Media.ro

Omul lui Dodon de la Moscova, ambasadorul și fostul deputat socialist Vladimir…

Omul lui Dodon de la Moscova, ambasadorul și fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, rechemat de la post din Rusia după ce a fost acuzat de hărțuirea sexuală a unei angajate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) l-a rechemat de la post pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova și fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc, după un nou scandal în ceea ce-l privește, de data aceasta legat de  hărțuirea sexuală a unei angajate a Ambasadei de la Moscova. Informația a fost confirmată, joi seară, de către purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, în cadrul unei emisiuni televizate la postul TV8.

Portalul deschide.md a relatat joi că Golovatiuc ar fi chemat-o pe o angajată a misiunii diplomatice la el acasă sub un pretext fals. El ar fi așteptat-o gol la el în apartament, moment în care angajata s-a speriat și a fugit imediat din locuița acestuia ce se află tot în interiorul clădirii Ambasadei Republicii Moldova la Chișinău.

„El m-a invitat la reședința dumnealui, care este amplasată în incinta ambasadei. Când eu am intrat, dumnealui nu avea haine pe el. El m-a întrebat dacă eu știu cum el ar trebui să se îmbrace, după care a încercat să mă cuprindă și m-a întrebat: cum să meargă într-o stare atât de excitată, cum să iasă din casă când trebuie «calmat». Eu m-am eschivat și am reușit să fug din reședință. Îndată după cele întâmplate, eu am anunțat colegul de la ambasadă, dar și organele poliției din Rusia. Mă aflam într-o stare de șoc, într-o stare de nervozitate maximă, profund rușinată de ceea ce mi s-a întâmplat. Este inadmisibil acest lucru”, a declarat femeia.

„Sunt urmărită cu priviri de către colegii mei din ambasadă. Dumnealui a răspândit informații denigratoare despre mine, atât în Rusia, cât și la Chișinău. A declarat că eu sunt o femeie «cu responsabilitate socială scăzută», că am avut comportament inadecvat, că l-am provocat, l-am hipnotizat. Toate aceste minciuni el le spune la Guvern, la MAEIE, la Parlament. Eu mă întorc din misiune cu o pată mare provocată de dumnealui”, a declarat victima socialistului Golovatiuc.

MAEIE a declanșat deja o anchetă în acest caz.

„Ne abținem să comentăm scandalul în care a fost implicat, pentru a proteja presupusa victimă. Pentru moment, așteptăm să fie clarificate toate circumstanțele. Trebuie să spunem că noi promovăm toleranță zero față de tot felul de abuzuri. Pentru noi, este foarte importantă respectarea și protejarea demnității umane”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE, Daniel Vodă, pentru Anticorupție.md.

Instalat în post la începutul acestui an, la insistențele lui Igor Dodon, Golovatiuc și-a dat demisia din Parlament, acolo unde era deputat al Socialiștilor (PSRM) pentru a merge la post în Moscova. În circa jumătate de an la post, Golovatiuc a fost în centrul mai multor scandaluri.

Golovatiuc i-a permis lui Dodon să-și filmeze un episod al blog-ului său în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, deși acesta nu mai avea nicio funcție publică, apoi contrabanda cu untura de bursuc în sacii cu poșta diplomatică, și nu în ultimul angajarea șoferului cu permis de conducere falsificat.

Golovatiuc a refuzat să comenteze

Pe de cealaltă parte, contactat de deschide.md Golovatiuc a declarat joi că a revenit la Chișinău pentru că este în vacanță și a refuzat să comenteze acuzațiile despre eventuala hărtuire sexuală pe care ar fi aplicat-o angajatei sale.

„Am revenit în Republica Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat el.

Cine este Vladimir Golovatiuc

În martie, fosta majoritate parlamentară Dodon-Șor a înaintat candidatura lui Golovatiuc la funcție de premier al țării. Socialiștii au înaintat candidatura lui Golovatiuc după ce Mariana Durleșteanu, primul lor candidat la funcția de șef al executivului, s-a retras.

Din 2014 până la începutul lui 2021, Golovatiuc a fost deputat din partea PSRM, formațiune la care este și membru al Consiliului Republican. Portalul Anticorupție.md a scris că în anii `80 Vladimir Golovatiuc a fost profesor la catedra de economie politică a Institutului Agricol din Chișinău. În timpul guvernării comuniste, timp de un an a fost director general al Biroului Național de Statistică.

În declarația de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală pentru campania electorală 2019 a indicat că în 2017 a obținut un venit salarial de 119.00 de lei, iar în anul 2018 – 148.000 de lei. Indemnizația de deputat pentru acești doi ani a constituit peste 135.000 de lei. Din vânzarea unei mașini deputatul a obținut 6.400 de dolari.

Deține în conturi bancare peste 9.200 de euro, 7.000 de dolari și 150.000 de lei. În 2017, și-a cumpărat mașină în valoare de 16.900 de dolari, un Renault Kadjar.

Foto: Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova și fostul deputat socialist, Vladimir Golovatiuc. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.