G4Media.ro

Olena Zelenska: Mai mult de două milioane de copii au părăsit Ucraina…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Olena Zelenska: Mai mult de două milioane de copii au părăsit Ucraina în urma invaziei Rusiei

Mai mult de două milioane de copii au părăsit Ucraina din cauza invaziei la scară largă a Rusiei. Potrivit Ukrinform, soţia preşedintelui, Olena Zelenska, a postat acest lucru pe Facebook şi a publicat o fotografie din TOP 100 al revistei Time de anul trecut, în care tineri pacienţi ai spitalului Okhmatdit aşteaptă un nou atac rusesc în adăpostul antiaerian al spitalului, transmite News.ro.

Potrivit primei doamne, 528 de copii au fost ucişi de mâinile, gloanţele, rachetele şi dronele ruseşti. Cel puţin 1.230 de copii au fost răniţi, iar în peste 330 de cazuri au avut nevoie de proteze.

„Mai mult de 2 milioane dintre copiii noştri au fugit din ţară pentru a scăpa. Mai mult de un milion de copii din Ucraina studiază integral online, deoarece inamicul atacă regiunile de pe linia frontului. Iar un număr de şcoli – aproximativ 2.000 – încă nu au adăposturi antiaeriene”, a subliniat Zelenska.

După cum a subliniat soţia preşedintelui, peste 19.000 de copii au fost răpiţi şi luaţi de Rusia din teritoriile ocupate temporar.

„Am avut cu o treime mai puţini copii – 187.000 în 2023, faţă de 237.000 în 2021”, a scris ea.

Potrivit lui Zelenska, „războiul declanşat de Rusia vizează în mod deliberat copiii. Dar ei ne au pe noi – adulţii. Noi luptăm pentru ei şi nu îi vom abandona la război. În fiecare zi, mii de adulţi din Ucraina şi din întreaga lume tratează, eliberează din captivitate, găzduiesc familiile celor care şi-au pierdut familiile, construiesc adăposturi pentru şcoli (în special, fundaţia mea este angajată în acest sens)”.

Ea a menţionat că este imposibil să se întoarcă cei doi ani de copilărie furaţi, dar este posibil să ne asigurăm că 24 februarie 2022 rămâne doar „un episod”. Dramatic, dar doar un fragment. Să aveţi o viaţă mare, fericită şi lungă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...