G4Media.ro

Oficial: Comisia Europeană cere amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus…

sursa foto: Pexels

Oficial: Comisia Europeană cere amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi în care nu transpune directiva privind spălarea banilor. Parlamentul a ignorat proiectul de lege

Comisia Europeană cere amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi în care nu transpune directiva privind spălarea banilor, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand. Comisia a propus această sancțiune financiară joi, când a trimis România în judecată în fața Curții Europene de Justiției pentru neimplementarea directivei (CJUE), iar decizia finală privitoare la amendă va fi luată de CJUE.

Termenul pentru transpunerea de către statele membre în legislațiile lor naționale a celei de A patra directive privind combaterea spălării banilor a fost 26 iunie 2017. În ceea ce privește România, proiectul de lege pentru transpunerea directivei, realizat de Guvern, este în parlament și va fi luat în discuție abia în sesiunea din toamnă.

Cu toate că a avut la dispoziție o sesiune extraordinară de aproape 3 săptămâni, parlamentul a ignorat complet acest proiect, deși era iminentă amendarea României pentru nerespectarea legislației europene. În schimb, Parlamentul a trecut la foc automat proiecte extrem de controversate, precum Codul Penal.

Comisia Europeană a trimis joi România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de a patra directivă privind combaterea spălării banilor, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. pe cat pariu ca se reuni in sesiune extraordinara cu oug , si o sa dea si legile justitiei ca sa nu fin „amendati ” si pentru asta ?

  2. Cind sa se gindeasca Parlamentul la acest proiect de lege cind el este ocupat exclusiv cu schimbarea legilor justitiei?

  3. GUVERNUL & PSDreagnea sa pună pe ordinea de zi a sesiunii PARLAMENTARE aceasta DIRECTIVA a UE ? NIȘTE NENOROCIȚI de parca ei plătesc amenzile . CONTRIBUABILUL si toată populația plătește aceste amenzi prin creșterea taxelor . accize pe carburanți , scumpiri la utilități, servicii , alimente Etc… iar ei se ocupa sa scape de pușcărie si mana JUSTIȚIEI pe cel mai mare HOT PENAL si CONDAMNAT LIVIU DRAGNEA & CAMARILA DE POLITICIENI URMĂRIȚI PENAL ,oamenii care frânează dezvoltarea ECONOMIEI si a STATULUI UNITAR ROMANIA si asta chiar in anul centenarului .

  4. Asta-i mizilic! Eu sunt curios de amenzile pentru mediu si deseuri.

  5. Parlamentarii spala bani nu fac legi contra spalarii banilor ,poate invers.

  6. Mizilicurile astea oare cine le plateste?
    Nu am vazut vreodata sa fie imputat ceva parlamentului sau guvernului pentru neindeplinirea unor obligatii impuse de UE.
    Evident tot fraieri muncitori vor platii pentru neglijenta altora… Oare putem sa spunem ca este neglijenta sau abuz in serviciu ignorarea acestor prioritati adevarate?

  7. Nu merge cercetat in rem ca neglijenta in serviciu, a presedintelui d ecomisie, a presedintelui de camera etc?

    • Pai de ce crezi ca au dezincriminat neglijenta in serviciu, degeaba?!
      Ca sa nu mai raspunda ei, ai lor si nicio institutie a statului nici in fata legii, nici in fata cetatenilor.

  8. Dacă știm vinovații, cine plătește?

  9. Cine ?! Comisia Europeana care este inamicul nr 1 al bietului roman ce nu este lasat sa traiasca ?!
    Se va achita din Bugetul Statului Paralel , stati linistiti. Vor plati chiaburii . Vitele sa rumege linistite in continuare.

  10. Acum sa plateasca excusiv parlamentul. Cu banii lor nu cu banii Romaniei

  11. Lasati Parlamentul sa lucreze si nu il stresati. Cum adica? Vreti o lege prin care DracNea sa nu mai poata spala banii in Brazilia? Absurd!

  12. Eu zic sa lăsați acest guvern sa si faca treaba,buna sau rea,mai johanniști ce sunteți.

    • Sa lasam acest guvern sa ne fure si sa-si bata joc de cei ce platesc taxe si impozite,asta vrei ma postac psd-ist.

  13. Bineînțeles că nu vor plăti popii, armata, jandarmii, poliția, nici bugetarii, vor plăti cei care produc :patronii și angajații lor

  14. Vor raspunde cand vor aparea legile raspunderii ministeriale,a raspunderii membrilor din parlament cand dau legi in favoarea lor sau care produc pagube mari materiale.Pana atunci platesc prostii care platesc taxa si impozite.

    • Deci vor raspunde niciodata si tot timpul noi platim direct si indirect.

    • Vor raspunde pentru ceea ce fac daca poporul nu le va mai acorda prin Constitutie mandat reprezentativ, tip de mandat prin care timp de 4 ani nu pot fi trasi la raspundere daca o iau haisa sau fac traseism politic dintr-o barca in alta de dragul ciolanului, ci le vom impune un madat imperativ prin care sa se faca vointa poporului, tip de mandat prin care parlamentarii vor putea fi monitorizati, sanctionati si chiar inclocuiti mai devreme de 4 ani daca nu respecta planul trasat de popor inainte de alegeri.

      Pentru detalii cu privire la aceste concepte, se poate consulta acest site care explica foarte bine notiunile: http://blog.avocatoo.ro/mandat-reprezentativ-vs-mandat-imperativ/

      Ramane partea de implementare care va necesita o coeziune a maselor concretizata printr-o initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, acesta fiind un drept fundamental al poporului, drept despre care poporul nu prea stie sau nu isi face timp sa se informeze depspre el.