G4Media.ro

Obligată de noua legislaţie europeană, WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicaţii

sursa foto: Pexels

Obligată de noua legislaţie europeană, WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicaţii

Obligată de noua legislaţie europeană, WhatsApp a început dezvoltarea interoperabilităţii cu serviciile terţe, care va permite utilizatorilor săi să comunice cu utilizatorii care folosesc alte aplicaţii de comunicare, transmite News.ro.

Cea mai recentă versiune beta a aplicaţiei WhatsApp de Android include o nouă secţiune, numită „Third-party chats”, unde ar urma să fie afişate mesajele primite de la utilizatorii altor servicii de comunicare.

Deocamdată, noua secţiune nu este nici funcţională şi nici nu poate fi accesată de utilizatorii obişnuiţi. Chiar şi aşa, introducerea acesteia reprezintă un puternic indicator care arată că WhatsApp a început să lucreze la interoperabilitatea cu alte servicii.

WhatsApp este obligată de noua legislaţie UE pentru pieţele digitale să deschidă accesul pentru servicii concurente. Platforma deţinută de Meta a fost inclusă recent pe lista de „gatekeepers”.

Nu este clar când va fi lansată această funcţionalitate, însă, conform legii, WhatsApp are termen de finalizare luna martie a anului viitor.

Deocamdată, rămân neelucidate mai multe aspecte. Nu este clar ce platforme terţe vor fi suportate, dacă printre acestea se va număra şi iMessage şi nici exact ce alte funcţionalităţi, în afară de text, vor fi suportate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...