G4Media.ro

Oamenii de ştiinţă ruşi avertizează că luni se vor produce puternice erupţii…

Sursa foto: JPL-Caltech/JAXA/NASA

Oamenii de ştiinţă ruşi avertizează că luni se vor produce puternice erupţii solare, putând fi afectate comunicaţiile pe unde scurte / În 2022, o furtună geomagnetică a doborât 40 de minisateliţi SpaceX

O activitate puternică a erupţiilor solare, care ar putea interfera cu comunicaţiile pe unde scurte, este prognozată pentru luni, au anunţat oamenii de ştiinţă ruşi, după ce duminică au fost observate trei erupţii pe Soare, relatează News.ro, care citează Reuters.

Institutul Fedorov de Geofizică Aplicată din Moscova a declarat că sunt posibile erupţii de clasă X, inclusiv erupţii cu protoni, iar transmisiile radio pe unde scurte ar putea să fie deteriorate.

Erupţiile de clasă X sunt cele mai mari explozii din sistemele solare şi pot crea furtuni de radiaţii de lungă durată.

Erupţiile solare se produc atunci când câmpurile magnetice puternice din interiorul şi din jurul Soarelui se reconectează. Acestea pot afecta câmpul magnetic al Pământului, cu potenţialul de a deteriora sateliţii şi echipamentele de comunicaţii, potrivit NASA.

În 2022, o furtună geomagnetică declanşată de o mare explozie de radiaţii pe Soare a doborât 40 de minisateliţi SpaceX, care tocmai fuseseră lansaţi atunci.

Duminică au fost observate trei erupţii solare, a precizat Institutul Fedorov, una dintre ele durând 14 minute, însoţită de întreruperi în comunicaţiile radio.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. SpaceX, vi se pregătește ceva!

  2. …articol care poate fi introdus in categoria ” incetati sa purtati ochelari de cal cand priviti Rusia. Acolo intalnesti extreme si daca nu esti pregatit sa le vezi pe toate, o sa ramai cu ochelaru’ blocat”

  3. Hm, n-ar fi trebuit intai sa ajunga ejectiile din masa coronara pe Pamant ca sa intrerupa ceva? Ca sa intrerupa comunicatiile ar trebui intai sa ajunga ejectiile aici si sa provoace furtuna geomagnetica aici, nu prea are cum sa se produca instantaneu amandoua (eruptia solara si intreruperile radio) – „una dintre ele durând 14 minute, însoţită de întreruperi în comunicaţiile radio”