G4Media.ro

O pensionară din Rusia a fost amendată pentru că a spus despre…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

O pensionară din Rusia a fost amendată pentru că a spus despre președintele ucrainean Zelenski că este un „un tânăr chipeș, care avea un bun simț al umorului”

O rusoaică în vârstă de 70 de ani ar fi fost amendată săptămâna aceasta cu 40.000 de ruble (490 de dolari) pentru că a făcut complimente la adresa aspectului fizic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Semafor, care citează Memorial Center.

În decembrie anul trecut, Olga Slegina, o pensionară din Moscova, a fost auzită spunând despre președintele Ucrainei că este „un tânăr chipeș” în timp ce vorbea cu un prieten într-un centru medical, potrivit grupului rus pentru drepturile omului Memorial Center. Ea a mai spus că Zelenski, care a fost actor și comediant, avea un „bun simț al umorului”.

Trei persoane s-ar fi plâns la poliție că Slegina l-ar fi „lăudat” pe Zelenski. Ea s-a apărat spunând că discuția se concentrase doar pe aspectul său. Potrivit articolului din Memorial Center, polițistul i-a spus: „Nu ai dreptul să îl lauzi, pentru că este inamicul nostru”.

Slegina a fost ulterior arestată pentru încălcarea legii cenzurii din Rusia, care interzice persoanelor să „discrediteze” Forțele Armate Ruse și operațiunile sale.

În timpul unei ședințe de judecată de 5 minute, instanța i-a aplicat amenda.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Nici vorbă, maică, președintele nostru nu e crăcănat, iar la inălțime rivalizează cu personajul ăla de poveste, nu mai știe maica cum ii zice, parcă Statu-Palmă-Barbă-Cot…”

  2. tu ai luat amenda sau nu?

  3. Americanii care-l lauda pe Putin au citit știrea asta?!?