G4Media.ro

O jurnalistă a fost condamnată la 6 luni de închisoare în Belarus,…

O jurnalistă a fost condamnată la 6 luni de închisoare în Belarus, după ce a dezvăluit că autoritățile au falsificat cauza morții unui protestatar

Un tribunal din Belarus a condamnat-o marţi pe o jurnalistă la şase luni de închisoare pentru divulgarea de secrete medicale, după ce femeia a contrazis declaraţiile oficiale privind moartea unui protestatar despre care autorităţile susţineau că era beat în acel moment, relatează Reuters.

Katerina Borisevici a informat că nu exista alcool în sângele protestatarului Roman Bondarenko atunci când acesta a murit.

Artiom Sorokin, medicul care i-a furnizat Katerinei Borisevici informaţia respectivă, a primit o sentinţă cu suspendare.

Moartea lui Roman Bondarenko, în vârstă de 31 de ani, a fost un declanşator pentru proteste în masă de luni de zile împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care a trecut la o reprimare violentă a protestelor ce a atras sancţiuni din partea statelor occidentale şi sprijin din partea Rusiei.

Autorităţile susţin că dezvăluirea informaţiei în cauză despre Bondarenko a reprezentat o ameninţare pentru siguranţa publică.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Marcel Lehel zis Gucifr a fost extradat de Romania si executa o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, pentru ca a dezvaluit cum Corina Cretu voia sa-i suga fiola lui Collin Polwell. #mmandrusafiuroman