
O companie turcească finalizează traversarea fluviului Dunărea în proiectul gazoductului Marea Neagră – Podișor, care va aduce în România gazele din zăcământul maritim Neptun
Compania turcească Kalyon Înşaat a anunțat că a finalizat traversarea fluviului Dunărea, cea mai dificilă fază a proiectului gazoductului Marea Neagră – Podişor, parte a uneia dintre cele mai lungi conducte de gaze naturale din Europa, transmite publicația turcă Haberler, citată de Rador.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Această traversare, cu o adâncime maximă de 63 de metri pe sub fluviul Dunărea și cu o lungime de 1.815 metri, a fost realizată cu capacități tehnice și de inginerie speciale, în condiții geologice dificile. Proiectul gazoductului, a cărui ultimă fază a fost finalizată cu succes, va contribui semnificativ la securitatea aprovizionării cu energie a Europei.
În cadrul proiectului demarat în aprilie 2023, Kalyon İnşaat a finalizat cu succes cea mai lungă din cele patru traversări de albii de râuri şi fluvii incluse în proiect.
Pentru subtraversarea Dunării au fost folosite 151 de segmente de ţeavă de câte 12 metri lungime. În Europa, această lucrare de traversare a unui fluviu a fost o premieră în ceea ce privește dimensiunea sa, complexitatea geologică și amploarea echipamentelor mobilizate.
Gazoductul Marea Neagră – Podișor este inclus pe lista „Proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene”. Cu un cost de construcție de 500 de milioane de euro, proiectul este important în ceea ce privește satisfacerea nevoilor tot mai mari de gaze ale Uniunii Europene și ale României și asigurarea securității aprovizionării cu energie prin transportul resurselor suplimentare de gaze care vor fi extrase de România din Marea Neagră către punctele de conexiune din interiorul țării.
În ultima perioadă, când fluxul de gaze către Europa prin Ucraina a fost întrerupt din cauza războiului Rusia-Ucraina, state precum Germania, Italia, Țările de Jos, Austria și mai ales Slovacia au început să se confrunte cu probleme în aprovizionarea cu energie, ceea ce evidenţiază încă o dată importanța critică a proiectului aflat în curs de desfășurare.
Traducerea Rador: Florin Matei
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.