G4Media.ro

O companie românească a dezvoltat Tinker, un telefon destinat pasionaților de jocuri…

O companie românească a dezvoltat Tinker, un telefon destinat pasionaților de jocuri și fotografie. Va fi lansat în octombrie și va costa ”mai puțin decât salariul minim din România”

Compania românească CryptoDATA va lansa la începutul lunii octombrie un device destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor. Este vorba despre un dispozitiv asemănător unui telefon care este în același timp un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare, au precizat pentru G4Media, reprezentanții companiei.

Produsul celor de la CryptoDATA se va numi TINKER și, potrivit acestora, va costa mai puțin decât salariul minim din România.

TINKER are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.600 mAh.

Camerele telefonului sunt performante (48 MP) și au integrat un modul de inteligență artificială. Ecranul este full display, iar camera nu afectează ecranul.

De asemenea, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri.

 • ”Ca strategie a companiei, ne-am propus să dezvoltăm și produs pentru publicul larg. Astfel, aducem pe piață un produs cu performanțe ridicate la un preț mai mic decât salariul minim din România. Prin aceste produsele companiei noastre dorim să ajutăm la digitalizarea României și vrem ca oamenii să își poată permite o tehnologie de ultimă generație pentru a le îmbunătăți viața. Consider că toată lumea trebuie să aibă acces la informații și să poată lucra și accesa orice foarte rapid”a declarat pentru G4Media Ovidiu Toma, CEO al companiei.

CryptoDATA este o companie care dezvoltă tehnologii înalte în domenii precum securitatatea cibernetică, telecomunicațiile criptate, inteligența artificială și soluțiile blockchain.

Compania are în plan să lanseze și un vehicul electric, concept care o să integreze mai multe tehnologii dezvoltate de companie.

Compania nu a dat deocamdată publicității imagini cu noul telefon. Lansarea va avea loc la începutul lunii octombrie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Un aparat foto performant mai tine si de obiectiv, iar aici nu prea ai ce-i face unui mobil.

 2. @amicu: e corect ce spui. La asta mai adauga si marimea senzorului. Dar din soft se scoate mereu un compromis acceptabil. Iar majoritatea utilizatorilor sunt sensibili la actiunile de marketing si cam pun botul. Nu poti compara 48Mpx dintr-un full frame cu cei dintr-un telefon. Si nu nu cred ca vom vedea la nunti sau botezuri profesionisti facand fotografii cu telefonul. Dar e bun de poze. :-))

 3. Daca e facut in China sa si l bage in fund

 4. Adica mai pe scurt au facut un contract cu o firma din China sa rebranduiasca un Xiaomi, Meizu etc. si il baga pe piata in Romania. Pai bai baieti, E-boda si alte firme fac asta de zeci de ani.
  Ce are acest telefon in plus fata de chinezariile de pe Aliexpress? Criptare standard? Solutii de privacy embedded? Un … soft proprietar?
  Pana una-alta, insiruirea de „capabilitati” e luata de la Steve Jobs la lansarea primului iPhone. Restul sunt gogosi si acest articol ar trebui marcat ca publicitate.

  • Pertinente observatiile! As mai adauga si faptul ca fondatorul CryptoData este asociat in firma Karatbars, acuzata de scheme Ponzi, si probabil foloseste acei bani sa-si faca publicitate.

   Google search: “Karatbars”. Printre rezultate:
   “As any good Ponzi scheme, Karatbars and their founders, Herald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi, and Ovidiu Toma[…]”
   “Germany Joins Other Countries As it Warns Customers to Stay Away From Karatbars. The German financial regulator BaFin has issued a cease-and-desist order against Karatbit Foundation.”
   – Consumers warned to stay away from Karatbars – BusinessLIVE
   “A Mere Façade. Instead of buying gold, the executives used a lot of the incoming investment to buy luxury cars, villas, yachts, and even private jets. Scores of families have invested most of their life savings into KBCs, hundreds have spent all their money, while some even sold their house to get in on the action. Even blockchain industry’s most reputable media site succumbed to accept payments for promoting the Karatbars Ponzi scheme! Chairman of the Board Josip Heit tried his best to please angry investors on the 8th of July, people didn’t buy it.
   When asked “What is happening with our coin?”, Seiz simply admitted that there’s no value behind KBC coins because “there’s no business attached to them”. They’re basically worthless. This confirms once and for all that the coins weren’t backed by gold at all – they were worthless, and Herald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi, and Ovidiu Toma’s empire turned out to be a just classic Ponzi scheme, that’s dependent on creating the illusion of never-ending demand while providing nothing of real value underneath.“

   In concluzie, cu un buget de >$10 milioane proveniti din scheme ponzi si alte potentiale activitati ilegale, buni de spalati prin publicitate, chiar si un mediocru poate sa isi faca publicitate si sa para un geniu fondator de companii inovatoare.

 5. Bravo lor. Asteptam si daca e bun, de ce nu?