G4Media.ro

Nu este recomandată utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor în unități de…

Nu este recomandată utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor în unități de învțământ. INSP arată că a crescut numărul accidentelor în școli din această cauză

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor în unitățile de învțământ cu scopul limitării transmiterii COVID 19, întrucât a crescut numărul accidentelor în școli din această cauză.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unitățile de învățământ, sunt tot mai dese, precizăm că specialiștii INSP nu susțin această metodă de dezinfecție, opinie transmisă de altfel, tuturor instituțiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcție”, se precizează în Comunicatul privind utilizarea lampilor UV.

Potrivit INSP, utilizarea dezinfecției cu UV este specifică unităților sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și suprafețelor din încăperi.

Totodată, punerea în funcțiune a acestor lămpi trebuie făcută numai de persoane calificate și instruite în acest sens. În timpul funcționării, nu trebuie să fie persoane în încăpere, în caz contrar, cele expuse pot avea reacții nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign).

„Atragem atenția că măsurile de curățenie și cele de aplicare a produselor de curățenie și a dezinfectanților prevăzuțe atât în recomandările naționale cât și în cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvența și perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfășurării activităților educative.

Igiena mâinilor, igiena respirației, evitarea aglomerației, aerisirea frecventă a spațiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID – 19.

În concluzie metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în școli potrivit, Comunicatului privind utilizarea lampilor UV, transmis de INSP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Acasa se poate folosi iar in scoli, nu.

 2. Oare ce-o vrea specialistii sa zica prin igiena RESPIRATIEI?
  1.SA RESPIRAM CU GURA INCHISA? ( nu e bine sa mananci cu gura deschisa, nu?)?? Adica pot veni cu INTERDICTIA DE A TINE GURA DESCHISA CAND RESPIRAM?
  2. Sa NU RESPIRAM PREA DES DACA E MAI MULTA LUME IN JUR???
  3. Daca avem o respiratie din diverse cauze, urat mirositoare, Sa STAM IZOLATI, IN CASA???
  4. SA NU VORBIM CAND RESPIRAM? EU ASTA CRED CA E MASURA MASURILOR CARE NE VA SCAPA DE TOT, TOATE SI TOTI, NU CREDETI?
  2.

 3. Ce fel de profesori sunt astia care nu stiu sa utilizez o lampa UV ? Se foloseste in spatii din care sunt evacuati elevii, pe durata utilizarii si apoi se aeriseste incaperea pentru eliminarea ozonului in exces.
  Halal nivel de pregatire al profesorilor.

 4. Cu alte cuvinte, a se evita ca briciul sa ajunga pe mina cimpanzeilor, recomanda INSP.

 5. Accidentele de acest gen se produc cu sisteme UV-C care folosesc tehnologie din secolul trecut cu lampi cu vapori de mercur care se pot sparge in urma unor acidente, calamitati naturale (cutremure) acte de vandalism etc sau pur si simplu prin expunerea directa la radiatia emisa genereaza vatamari ale epidermei sau ochilor ori genereaza afectiuni ale plamanilor prin ozonul emis. Utilizand un aparat absolut sigur din toate punctele de vedere bazat pe tehnologie de secol 21 cu LED-uri UV-C se pot obtine rezultate concrete si eficiente in preventia si imbunatatirea aerului din incinte. Puresaneo® este un dispozitiv profesional UVC LED, absolut sigur in functionare si exploatare, nu contamineaza in nici o varianta, nu scapa radiatie UVC, se poate folosi fara probleme in prezenta oamenilor, animalelor si plantelor. Nu este emis ozon deloc, indeplinind astfel cerintele internationale de sanatate publica (https://www.lung.org/clean-air/outdoors/what-makes-air-unhealthy/ozone). In plus se emit si ioni negativi de oxigen care au atat efect curativ cat si decontaminant prin reducerea concentratiei de aerosoli. In concluzie, Puresaneo este cel mai sigur sistem de dezinfectie a aerului din incaperi, birouri, sali de asteptare, sali de clasa, spitale, primarii, banci, etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.