G4Media.ro

Noi garanții din partea Comisiei Europene că certificatul verde digital nu înseamnă…

Noi garanții din partea Comisiei Europene că certificatul verde digital nu înseamnă vaccinare obligatorie / Vera Jourová: Nici certificatele și nici vaccinarea nu vor fi o condiție prealabilă pentru a călători

Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourová, afirmă că obținerea unei dovezi de vaccinare după ce unei persoane i s-a administrat un vaccin nu este un concept nou și că nici certificatul verde digital, nici vaccinarea nu vor fi o condiție prealabilă pentru a călători, iar introducerea unui astfel de certificat „nu înseamnă că vaccinarea va deveni obligatorie”.

Vera Jourová a răspuns astfel întrebărilor venite din partea europarlamentarului francez, Jordan Bardella, grupul ID.

Bardella, membru al partidului Adunarea Națională, condus de politiciana de extremă dreaptă, Marine le Pen, a întrebat Comisia Europeană dacă este în favoarea instituirii unui pașaport de vaccin la nivel european care, odată necesar pentru călătorie, ar face vaccinarea obligatorie.

„Poate, prin urmare, să confirme că este dispusă să încalce liberul arbitru al fiecărei persoane și, totodată, libertatea de a-și da sau nu consimțământul pentru o procedură medicală?”, a mai întrebat Jordan Bardella.

Comisarul european, Vera Jourová, a insistat, în răspunsul transmis Parlamentului European, că nici certificatele și nici vaccinarea nu vor fi o condiție prealabilă pentru a călători și că introducerea unui certificat verde digital „nu înseamnă că vaccinarea va deveni obligatorie”.

„Obținerea unei dovezi de vaccinare după ce o persoană a fost vaccinată nu este un concept nou: certificatele de vaccinare permit cetățenilor să primească informații clare despre vaccinul primit și data următoarei doze și să obțină o evidență sigură a vaccinării, care va fi necesară pentru a primi un vaccin rapel în viitor”, a spus Jourová.

Comisarul european a explicat, din nou, că certificatul verde digital (certificatul de călătorie) va include dovada vaccinării, rezultatul unui test pentru depistarea COVID-19 sau dovada că o persoană a trecut prin boală.

„Scopul este de a facilita libera circulație în UE în condiții de siguranță în timpul pandemiei, făcând interoperabile certificatele emise la nivel național. Multe țări emit certificate de vaccinare, unele dintre ele și în format digital. În acest context, statele membre, sprijinite de Comisie, au adoptat un prim set de orientări care vizează interoperabilitatea certificatelor de vaccinare”, a explicat Jourová.

Comisia Europeană precizează că responsabilitatea pentru politicile, programele și serviciile de vaccinare revine statelor membre.

„Introducerea unui certificat verde digital nu înseamnă că vaccinarea va deveni obligatorie. Legislația privind vaccinarea – inclusiv dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu – este o competență națională. Comisia nu are competențe decizionale în acest sens”, a subliniat Vera Jourová.

Citește și: 

BREAKING DOCUMENT Propunerea Comisiei Europene pentru adeverința electronică verde, documentul care va facilita libera circulație în interiorul UE. Beneficiari: Persoanele vaccinate, cele care au test negativ sau care s-au vindecat de Covid

Comisarul european Adina Vălean: Certificatul verde digital va fi un document care atestă că o persoană este sănătoasă, nu unul discriminatoriu

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Au uitat un cuvant: „momentan”

  2. Numai cei cu alergii severe n-ar trebui să se vaccineze, restul mergeţi şi vaccinaţi-vă, popor de inteligenţi ce sunteţi.

  3. MARE SURPRIZA VOR AVEA ASTIA CU „ZAHARELUL”.
    VOR FI „TRANTITI” DE CEI APROPIATI CARE NU S-AU „INCADRAT” NORMELOR.

  4. Atunci sa li se faca test pcr la plecare si venire si asteptat in izolare rezultatul, altfel nu se mai termina pandemia in veci tot plimband virusul fara rost

  5. Sigur ca da si marmota …

  6. Io tot n-am inteles la ce le trebuie certificatul ala, cand fiecare om care se vaccineaza primeste o adeverinta pe loc.

    Nu mai au banane la care sa le masoare curbura?