G4Media.ro

BREAKING DOCUMENT Propunerea Comisiei Europene pentru adeverința electronică verde, documentul care va…

BREAKING DOCUMENT Propunerea Comisiei Europene pentru adeverința electronică verde, documentul care va facilita libera circulație în interiorul UE. Beneficiari: Persoanele vaccinate, cele care au test negativ sau care s-au vindecat de Covid

Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

Citește integral documentul despre care G4Media.ro a scris în premieră săptămâna trecută:

Comunicatul oficial al Comisiei Europene: 

Astăzi, Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor. Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde.

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Adeverința electronică verde oferă o soluție la nivelul UE pentru a garanta faptul că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat menit să sprijine libera circulație în UE. Acesta este un mesaj pozitiv, care vine în sprijinul redresării economice. Principalele noastre obiective sunt acelea de a oferi un instrument ușor de utilizat, nediscriminatoriu și sigur, care să respecte pe deplin protecția datelor. Și depunem în continuare eforturi în direcția convergenței internaționale cu alți parteneri.”

Didier Reynders, comisarul pentru justiție, a declarat: „Prin instituirea adeverințelor electronice verzi, adoptăm o abordare europeană pentru a ne asigura că cetățenii UE și membrii de familie ai acestora pot călători în condiții de siguranță și cu un minim de restricții în această vară. Deținerea unei adeverințe electronice verzi nu va constitui o condiție prealabilă pentru libera circulație, iar persoanele care nu dețin o astfel de adeverință nu vor face nicidecum obiectul unor discriminări. O abordare comună la nivelul UE ne va ajuta nu numai să restabilim treptat libera circulație în interiorul UE și să evităm fragmentarea, ci va fi și o șansă de a exercita o influență asupra standardelor mondiale și de a da un exemplu, întemeindu-ne pe valorile noastre europene, cum ar fi protecția datelor.”

Elementele-cheie ale regulamentului propus astăzi de Comisie sunt următoarele:

 1. Adeverințe accesibile și sigure pentru toți cetățenii UE:
 • Adeverința electronică verde va acoperi trei tipuri de adeverințe – adeverințele de vaccinare, adeverințele privind testarea pentru SARS-CoV-2 (prin teste RT-PCR sau teste antigenice rapide) și adeverințele pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19.
 • Adeverințele vor fi eliberate în format digital sau pe suport de hârtie. Ambele vor avea un cod QR care va conține informații esențiale necesare, precum și o semnătură digitală care să ateste autenticitatea adeverinței.
 • Comisia va institui un portal și va sprijini statele membre să dezvolte programe informatice pe care autoritățile să le poată utiliza pentru a verifica toate semnăturile de pe adeverințe în întreaga UE. Datele cu caracter personal ale deținătorilor de adeverințe nu sunt transmise către portal și nu sunt păstrate de statul membru care efectuează verificarea.
 • Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent, precum și în limba engleză.
 1. Nediscriminare:
 • Toți cetățenii – fie că au fost sau nu vaccinați – ar trebui să beneficieze de o adeverință electronică verde atunci când călătoresc în UE. Pentru a preveni discriminarea persoanelor care nu sunt vaccinate, Comisia propune crearea nu numai a unei adeverințe de vaccinare interoperabile, ci și a unor adeverințe de testare pentru COVID-19 și a unor adeverințe pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19.
 • Același drept pentru călătorii care dețin o adeverință electronică verde – în cazul în care acceptă dovada vaccinării pentru a renunța la anumite restricții în materie de sănătate publică precum testarea sau carantina, statele membre ar trebui să accepte, în aceleași condiții, și adeverințele de vaccinare eliberate în cadrul sistemului de adeverințe electronice verzi. Această obligație s-ar limita la vaccinurile care au primit o autorizație de introducere pe piața UE, dar statele membre pot decide să accepte și alte vaccinuri.
 • Notificarea altor măsuri – în cazul în care un stat membru continuă să le solicite deținătorilor unei adeverințe electronice verzi să stea în carantină sau să efectueze un test, statul respectiv trebuie să notifice Comisia și toate celelalte state membre și să își argumenteze decizia de a fi luat astfel de măsuri.
 1. Numai informații esențiale și date cu caracter personal securizate:
 • Adeverințele vor include un set limitat de informații, cum ar fi numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic al adeverinței. Aceste date pot fi verificate numai pentru a confirma și a verifica autenticitatea și valabilitatea adeverințelor.

Adeverințele electronice verzi vor fi valabile în toate statele membre ale UE, iar Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția vor putea recurge la ele. Adeverințele electronice verzi ar trebui să fie eliberate pentru cetățenii UE și membrii de familie ai acestora, indiferent de naționalitatea lor. Aceste adeverințe ar trebui să li se elibereze și resortisanților țărilor terțe care își au reședința în UE și vizitatorilor care au dreptul de a călători în alte state membre.

Sistemul de adeverințe electronice verzi este o măsură temporară. Această măsură va fi suspendată de îndată ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-19.

Etapele următoare

Pentru a fi gata înainte de începutul verii, această propunere trebuie să fie adoptată rapid de Parlamentul European și de Consiliu.

În paralel, statele membre trebuie să pună în aplicare cadrul de încredere și standardele tehnice, convenite în cadrul rețelei de e-sănătate, pentru a asigura punerea în aplicare la timp a adeverințelor electronice verzi, interoperabilitatea acestora și respectarea deplină a protecției datelor cu caracter personal. Scopul este ca lucrările tehnice și propunerea să fie finalizate în lunile următoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

45 comentarii

 1. Am devenit atat de ipocriti incat blamam tot ce e benefic si onest pentru omenire.

 2. Deci, persoanele sanatoase au devenit paria!!! EVOLUTIE!!!!!
  In cativa ani vor fi vanate pe strazi si stigmatizate, obezii si bolnavii cronici sunt viitorul, frumos viitor!!

 3. deci fosti bolnavi sunt vinovati! ok!

 4. Uniunea se transforma intr-o menghina, prin care funcționari inepți strâng popoarele intre falcile ei. Și cam cine va călători? Bătrânii vaccinați din aziluri? Pentru ca pe chinezi, ruși, sârbi, unguri, slovaci, etc, vaccinați cu Spoutnik V și Sinopharm, nu ii autorizează.

  Asa este cand lăsăm Inepții, functionarimea rupta de realitatile economice, sa decida pentru cei 400 000 000 oameni ai Uniunii. Toata aceasta inutilitate, va zbura imediat, in urma unei simple acțiuni in judecata. Nerespectatrea dreptului de libera circulatie, pe teritoriul Uniunii.

  In loc sa punit piedici oamenilor, faceți bine și obtineți vaccinuri, mama voastra de funcționari europeeni căpușe

 5. „Persoanele care au trecut prin boală nu vor avea niciun beneficiu decât dacă țara de destinație prevede ceva în sensul acesta.”

  In concluzie, imunitatea dobandita in mod natural nu are nici o valoare. Imunitatea are doar atunci consecinte daca o obtii prin inoculare (cumparata). Mai da-va-n pisici.

  • mai citeste o data. ai inteles eronat. nu ai beneficii, nu ca nu poti intra ca si cel vaccinat. vrea sa zica ca nu ai inca ceva in plus pe langa unul vaccinat. atata tot.

   Potrivit propunerii, Adeverința Electronică Verde va fi valabil în trei situații:

   Pentru persoanele care au fost bolnave de Covid-19, caz în care va fi precizată data diagnosticării.

   zice clar ca si cei care au fost bolnavi vor avea aceasta adeverinta. e bine in general sa mai si citesti, nu sa sari de cur in sus la orice ti se pare tie ca nu e cum crezi tu.

 6. Nu cred ca cititi articolele,va oboseste titlul probabil. In pasaport vor fi trecuti cei vaccinati(si cei sanatatosi si cei cu boli cronice),cei care au trecut prin boala(si cei sanatosi si cei cu boli cronice),si cei care au un test negativ(si cei sanatosi si cei cu boli cronice). Deci cine draq ii stigmatizeaza pe cei sanatosi si ii favorizeaza pe obezi? Daca cititi si nu pricepeti puneti intrebari nu trageti concluzii.

  • 2020: Pasaportul de vaccinare e o teorie conspirationista!
   2021: Ok, nu e conspiratie, DAR E UN LUCRU BUN!

  • Mai tantalache, daca eu nu sunt vaccinat, nu am trecut prin boala, si sunt sanatos tun, nu am aceleasi drepturi ca un obez vaccinat sau o persoana cu boli cronice vaccinata, asta e marea problemă. Sau poate am trecut prin boala asimptomatic si nu mai am anticorpi, ce se intampla cu mine??!

  • @Cioby
   ” Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.” Cam greu de urmarit, asa-i? Mai pe scurt „Adeverinta….va constitui dovada…rezultat negativ la test…. SARS-CoV-2…”
   Acum este mai clar?
   Se va intampla cu tine ca trebuie sa faci un test care sa iasa negativ.

  • Cand or tesya persoanele pt Hiv , atunci o sa fac si eu test PCR. Teste care ies pozitive la orice coronavirus si sunt n virusi!
   Eu unul nu pun botul sa platesc testele lor aiuritoare!!

  • Mai Gogule,zi-mi tu o tara in care parerea unui cetatean schimba regulile. Cetatenii sunt multi iar unii sunt dusi cu capul,nu te poti lua dupa fiecare.Daca legea zice ca nu ai voie sa furi ,faptul ca tu nu esti de acord cu ea nu reprezinta nimic doar pentru ca esti cetatean. Si tu esti la fel de sclav ca ceilalti, nu te supraestima. Cat esti tu de revolutionar fara test,fara vaccin,fara anticorpi nu vei merge nicaieri decat daca stai in carantina.

 7. Te bucuri de sanatatea ta perfecta intre granitele Romaniei sau te testezi daca vrei sa iesi din tara. Dar ,tantalaule asta e si pentru un sanatos si pentru cel bolnav care nu are anticorpi,deci nu esti discrimat fata de cei bolnavi asa cum ai zis.

  • Cred ca tu nu intelegi termenul discriminare!! Mai ai timp!!

  • @Cioby
   Are fix același discurs cu tinerimea pariziana 2.0, numita „bobo”. Nu realizează ceea ce este Uniunea, libera circulație in interiorul Uniunii și faptul ca oamenii sănătoși, sunt majoritari.
   Se schimba generațiile 🙂

 8. Adica aia care au trecut prin boala si au imunitate naturala, nu au nici un beneficiu – deci vor baga carantina, iar aia vaccinatzi nu. Vise draga vise! Plus ca nu vad cum vor avea ei o baza de date accesibila tuturor statele membre care sa contina informatiile alea gen nume, prenume, data infectarii, data vindecarii, data vaccinarii etc. Astia sunt mai prosti decat prevede legea. Isi vor lua la procese in bot pe motiv de restrictionare a calatoriei in UE, de nu le vor putea duce. Politicienii din ziua de azi sunt „decat” niste incompetenti.

 9. Adeverinta electronica e verde? Si se depune la etajul 2?

 10. Tu nu prea intelegi ca nici o tara nu are nevoie de turisti neimunizati prin boala sau vaccin decat daca prezinta dovada ca nu sunt bolnavi in momentul vizitei (adica testati).E simplu,nu vor ca un turist sa transmita virusul propriilor cetateni. Nu inseamna ca esti obligat sa te vaccinezi,si nici nu inseamna ca te refuza pentru ca esti sanatos ,ci te refuza pentru ca nu poti prezenta o dovada ca nu transmiti virusul la ei in tara.

  • Cei cu HIV au pasaport???

  • Dar ei au dovada ca eu sunt bolnav? Deci esti la vama, nu ai test, nu ai vaccin (ca nu ti permite religia), vamesul iti zice ca nu te lasa sa intri, dar el nu are dovada ca esti bolnav , deci ti a luat dreptul de cetatean mUE, deci mUE nu mai exista. Urmeaza clar millioane de procese!
   PS: purtam masca si avem distanta – ca vezi chipurile se transmite karkaletele prin stranut, saliva, scuipat plm, dar la testare trebuie sa te caute in nas (pana in creier), in gat si chiar si in c.r ca sa ti dea verdictul. Sunt eu cretin, sau ceva nu e in regula?

  • Cioby,cei cu Hiv nu te infecteaza doar pentru ca respira langa tine,stiu ca tu inventezi tot felul de aberatii doar pentru ca nu vrei sa recunosti cand nu ai dreptate. Ca sa incheiem ,e o decizie luata in UE,parerea lui Cioby nu reprezinta nimic pentru ei,ori respecti regulile ori iti cumperi o insula si stabilesti propriile reguli.

  • LOLOLOLOLOL auzi „e o decizie UE”, parerea unui cetatean UE nu reprezinta nimic pentru ei.

   „Fa-ti propria tara daca nu-ti convine”.

   Sclavule.

  • Gogule sclav esti ,sclavul prostiei care iti da ideile astea. Fiecare tara e guvernata de legi,nici dealerilor de droguri nu le convine ca sunt ilegale,dar legea spune ca sunt. Daca vrei sa fi haiduc marsi in padure ,in rest regulile trebuie respectate si de proshti ca tine.

  • Esti un sclav. Esti mai jos decat o insecta. Lasa-ma sa ghicesc, ai iesit in strada sa aperi democratia cand era atacata de Dragnea.

 11. V.a.cci.na.tii. transmit si prind virusul ca si cei ne injectati,numai ca li se acorda drepturi NEMERITATE.

  • Studiile arata ca cei vaccinati in primul rand nu prea mai mor de la COVID. In al doilea rand ajung mult mai rar la spital cu forme grave, si in general dezvolta mult mai rar simptome. Asta inseamna incarcatura virala devine mult mai mica in general la cei vaccinati care se infecteaza ulterior. Deci si transmiterea catre altii este mult mai putin probabila. Deci, evident, nu „transmit si prind virusul ca si cei neinjectati”, nu mai face spume la gura degeaba.

 12. Asta.i DISCRIMINARE ,TREBUITI TRIMISI LA CURTILE DE JUSTITIE EUROPEANA SI A TUTUROR NATIUNILE UE

 13. Asta.i DISCRIMINARE ,TREBUITI TRIMISI LA CURTILE DE JUSTITIE EUROPEANA SI A TUTUROR NATIUNILOR UE ,Di.k.ta.tori.lor,ti.r.an.il.or

 14. Sigur ca da, UE. Testele antigenice sunt apa de ploaie, certificatul asta in forma actuala e apa de ploaie.
  Dead-on-arrival. ‘Mircea, fa-te ca lucrezi’.

  Mai aveti si alte concesii pentru anti-oricenisti?
  Nici o tara serioasa din afara UE nu va accepta sa ridice carantina pt calatori fara un nivel dovedit de anticorpi. De la vaccin sau forma serioasa de Covid recenta.

 15. Nush cum sa ma mai abtin ca sa nu jignesc dar hai sa incerc….
  Acest mesaj este dedicat celor de genul cioby victor2 sau barbu gh……..
  Aveti bunul simt sa cititi mai mult deca titlul inainte sa comentati !
  NU VA OBLIGA NIMENI SA VA VACCINATI! (Pentru voi o solutie viabila ar fi sterilizarea)
  Pentru cei care nu doresc sa se vaccineze intotdeauna exista optiunra testarii…..

  • Patratel cu ……in colturi!!! Nu ai inteles nimic!! Slugi asta sunteti , lingai care balosesc la fiecare firimitura aruncata de stapan!

  • Daca te.ai abtinut sa nu jignesti esti pe calea cea dreapta.Deci ,fiecare are dreptul sa.si injecteze toate vaccinurile terapiile si substantele care vrea si crede ca.i pot fi folositoare ,e liber sa decida pentru el dar ca institutiile sa.i ofere privilegii in detrimentul celor care sant sanatosi tun si sant majoritate si au un drept constitutional si legal sa circule liber este descriminatoriu.Testul Pcr sau un atestat care confirma prezenta anticorpilor nu trebuie sa fie neaparat digital sau electronic ,pentru ca nu toti sant deacord cu digitalizarea ,eu nu folosesc telefoane performante si nu am intentii sa am grija unui pc de5 kg in timp ce calatoresc.

 16. Asistam la o ingradire a dreptului la libera circulatie a celor care nu au putut sa se vaccineze, nu vor sa se vaccineze, sunt perfect sanatoase. Practic te obliga sa te duci sa platesti un test care are o valabilitate pentru a circula. Sunt atatea persoane care au respectat regulile, s-au ferit, s-au izolat, care din pacate vor fi afectate. In conditiile in care vaccinul AstraZeneca are o eficienta recunoscuta de doar 60% ma intreb daca este suficient pentru a considera ca un vaccinat nu este o problema reala. De cand a inceput pandemia mi-am dat seama ca totul a fost bine pus la punct, a plecat dintr-o tara puternica, care nu ai ce sa-i reprosezi si sa o constrangi pe numele sau China. Restul doar au facut afaceri si au savurat sampania. Crizele economice nu mai sunt asa interesante, sunt fumate. In schimb o criza sanitara este spectaculoasa pentru ca ai la indemana o multime de parghii sa faci ce vrei.

  • 👍👍👍 Ma bucur ca mai sunt oameni care inteleg ce li se intampla!! Putini din pacate!

  • Ideea este ca alternativa era sa oblige pe toata lumea sa plateasca un test, asa cum a fost vara trecuta cand vroiai sa mergi in Grecia, de exemplu. A exclude o parte dintre persoane de la aceasta cerinta (pe cei vaccinati sau care au avut deja boala) este o imbunatatire. Este o discriminare, dar este o discriminare pozitiva. Tu ai vrea sa moara si capra vecinului. Ghinion. Nu toata lumea gandeste asa.

 17. E adevarat,China a facut ce a trebuit ca sa iasa bine din criza. Problema e ca la noi face lumea spume ca e inchis mall-ul si nu li se respecta libertatile. In China totul e bine si frumos ,dar vezi ca vreo 4 luni nu au iesit din casa pentru ca atunci cand deschideau usa se trezeau cu un puscoci in nas,la primele 10-15 cazuri chinezii inchid fara probleme un oras de 10 milioane si ii testeaza pe toti. Vezi ce iti doresti,sa nu se indeplineasca.

 18. Buna sa va fie ziua(tuturor)!
  Urmaresc cu interes comentariile…. pro si contra.
  Nimeni nu se intreaba de ce este nevoie de aceste vaccinuri.Dintre „expertii” care comenteaza, si-a pus careva intrebarea de ce corpul uman nu mai are un sistem imunitar „normal” ca sa lupte cu virusuri, bacterii,etc??
  Sarim imediat, ca trebuie sa ne vaccinam, ca trebuie asa si asa .Cei care nu s-au lasat”convinsi” sau au alte pareri cu privire la vaccinare sint imediat catalogati, sint”asociali” etc.
  Parerea mea personala este ca fiecare individ sa hotareasca (daca mai are voie…) ce face cu viata si sanatatea sa!
  Daca cineva a fost „convins” de mai bine de un an de zile…si i s-a intiparit ca trebuie sa se vaccineze ca sa fie „protejat”, etc….spor la treaba! Faceti!
  Va aduc aminte ca la inceputul circului…era vorba despre educatia spalatului pe miini si alte „sfaturi”…iar acum oamenii sint asa de invrajbiti, este un lucru f.trist.
  Cei care vor sa „se protejeze”, SPOR LA TREABA!
  Sanatate tuturor!

 19. Trebuie intelese sa tarile turistice,dupa anul 2020 vor ca anul asta pensionarii englezi,germani care cheltuie 2-3 mii pe sejur sa se simta in siguranta si sa le viziteze tara fara teama ca se vor intalni cu un romanas conspirationist care sa le imbolnaveasca nepotii sau chelnerul.E economie ,prefera sa vina mii de vaccinati care sa cheltuie mii de euro,decat sa mai primeasca niste anti orice care ii sperie pe primii.Si au de unde alege,pana la vara vor fi peste 100 de milioane de oameni imunizati doar prin vaccin si alte milioane prin boala,n-au nevoie de restul.

 20. Moderna a anunțat că sunt în stadiu avansat cu vaccinul pentru cei de la 12-18 ani și au început testele pentru copii, de la 6 luni la 11 ani.
  Cu siguranță încet dar sigur, această prevedere se va aplica și copiilor de la 6 luni la 18 ani.
  Nu știu dacă e bine sau nu, dar nu pot să nu constat că pe măsură ce crește numărul de vaccinați și al celor imunizați prin boală, numărul de cazuri e tot mai mare de la o zi la alta!
  Care e explicația?
  O fi de bine?

 21. Explicatia este ca oamenii umbla cu capul gol ca,de,a venit primavara,dar racesc din cauza frigului,nu din cauza virusurilor,care nu sint cauza bolilor

 22. Să-i premiem pe cei care au trecut prin boală? Care boală? Numai covid? De ce nu prin toate boalele? Carantina, mijloc de apărare împotriva răspândirii epidemiei, trebuie să funcționeze doar la nivel național? Soluția adeverințelor verzi, nu este perfectă, dar are infinit mai multe rațiuni, nu doar economice ci și morale. Nu crezi în existența covidului, nu vrei să te vaccinezi, să te testezi, ai toată libertatea SĂ STAI ACASĂ. Zecile de milioane de infectați, milioanele de decedați din toată planeta, argumentele minților luminate din lumea științifică în domeniu pot fi ignorate?? Disigur trebuie respectată și libertatea de exprimare. Aflăm astfel că mai sunt reminiscențe ale obscurantismului de ev mediu, sau pur și simplu, este vorba de manifestarea ignoranței unora, facilitată de tehnologiile de comunicare media contemporane.

 23. De ce nu se ia singur de la cei vaccinați pentru plasma. De ce se ia de la ce carte au trecut prin boala?