G4Media.ro

DOCUMENT Nicolae Ciucă și Lucian Bode au depus la Parlament un proiect…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

DOCUMENT Nicolae Ciucă și Lucian Bode au depus la Parlament un proiect de lege pentru majorarea cu o treime a pedepselor pentru actele de violență asupra copiilor

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat marți că a depus la Parlament împreună cu premierul Nicolae Ciucă un proiect de lege ce prevede modificarea Codului Penal prin majorarea cu o treime a pedepselor pentru actele de violență asupra copiilor

”Am depus astăzi la Senat, împreună cu dl. prim-ministru Nicolae Ciucă, o inițiativă legislativă de modificare a Codului Penal. Noile modificări incriminează mai ferm infracțiunile cu un puternic impact emoțional și social și sporesc gradul de protecție și siguranță pentru cetățean. Prin această inițiativă intervenim asupra a 11 articole din Codul Penal și propunem, în majoritatea cazurilor, majorarea limitelor de pedeapsă cu o treime. Infracțiunile în forme agravante pentru care se vor mări cu o treime limitele pedepselor sunt: lovirea, vătămarea corporală, loviturile sau vătămările cauzatoare de moarte și hărțuirea. Majorarea cu o treime a pedepselor se va aplica pentru hărțuirea unui minor. Raportul de forțe dintre agresor și un minor este suficient de mare pentru ca infracțiunea să primească circumstanțe agravante și un spor de o treime din pedeapsă”, a spus Bode într-un comunicat de presă.

Bode a mai spus că a propus în proiect ca, în ceea ce privește fapta de tulburare a ordinii și liniștii publice, să se majoreze limitele pedepsei cu închisoarea de la 1 an la 5 ani și să fie introduse elemente agravante care justifică creșterea limitelor pedeapsei cu închisoarea între 2 și 7 ani.

În plus, Bode a propus instituirea unui regim sancționatoriu mai aspru pentru fapta de încăierare și pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

”De asemenea, o parte a intervențiilor vizează extinderea prezumției legitimei apărări de la spațiul privat la cel public. Oamenii au dreptul de a se proteja și dacă sunt ținta unui atac desfășurat în spațiul public, nu doar în propria locuință. Din acest motiv, aria în care se aplică prezumția de legitimă apărare nu va mai include doar locuința privată, ci și strada. Nu în ultimul rând, am eliminat posibilitatea amenzii ca sancțiune în cazul infracțiunilor de ultraj și ultraj judiciar și am prevăzut pedeapsa cu închisoarea”, a mai spus Bode.

Bode, care este și secretar general al PNL, a fost intens criticat de opoziție și de o parte a societății civile pentru că și-a plagiat lucrarea de doctorat, după cum a arătat Comisia de Etică a UBB, dar și pentru scandalul achiziției de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt pentru Poliția Română. Până acum, în ciuda unor critici venite și din PSD, premierul Ciucă a mizat în continuare pe Bode atât ca ministru de Interne, cât și la partid ca secretar general al PNL.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Plagiatorii nici când au intenții bune nu pot fi credibili!

  • Mai răriți băi postacilor USR-iști! Ia uite, ăsta și-a dat două nume să pară că sunt mulți!
   Bravo Ciucă și Bode! Eu am copii și nu mă interesează cine face legea! Bine că o face! Decât USR care nu știu să scrie decât: plagiat și pensii speciale mai bine ăștia care chiar fac treabă!

  • O initiativa buna, dar degeaba daca justitia e praf si pulbere👍🏼

   Eu sunt adeptul legilor din Tarile Nordice privind statutul copilului in societate (, ai ridicat palma la el? L-ai bruscat? Abuzat? Injurat? ….direct decazut din drepturi) ……dar nu suntem pregatiti pentru asa ceva, si nici nu vom fi in veci 👍🏼

 2. Ce frumos! Ar trebui sa uităm de caracterul infect al acesui impostor pentru că a depus un proiect de lege cu ,,impact emoțional”. Acest cancer al politicii care invocă jurnaliști de la tribuna Parlamentului: mai era puțin și declara emisiunea ,,agent străin”. Stă toată țara asta într-un semidoct care târăște instituții în mascarade judiciare.

 3. masurile sint bune dar nu suficiente….‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️pedepsele din codul penal sint o gluma ❌❌❌❌❌❌…mafia pesedepeneleudemere si au protejat clanurile, evazionistii, infractorii …🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

 4. Niste pedepse cu inchisoarea pentru plagiatori nu sunt in program?
  La fel pentru cei care au inselat statul cu certificatele de revolutionar pentru foloase necuvenite?

 5. Se poate creste cu jumatate ( un bonus ) pedepsele pentru cei din politica si administratie pentru toate infractiunile care au legatura cu functia si locul de munca

 6. Poate in Romania acestor nevertrebate nu se vor mai orescrie dosare pentru trafuc de persoane. In Romania nevertebratelor proxenetii prospera. Cat despre bunele lor intentii … doi ciolanisti spurcati.

 7. Ar trebui sa includa ca si agresiune impotriva copiilor contractarea de catre guvern de datorii pe care copii le vor plati cu dobanda si plata azi cu aceste imprumuturi de tot felul de prostii gen pensii speciale, retorcedari in integrum de sute de milioane de eur anghel saligni-uri etc.

 8. Care o fi diferenţa dintre 1 an de închisoare cu suspendare şi 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Să ne explice Ogâgău PeNaLul. O, stai că ăsta nu a păţit nimic.

  • Ești USR-ist băi Patrocle? Pentru că nu se dă cu suspendare decât dacă pedeapsa este mai mică de 3 ani. Prin creșterea limitei minime nu se mai poate da cu suspendare. Asta înseamnă să mergi la școală!

  • Nu-s, că n-am prea fost la şcoală şi nici cu matematica nu le prea am… USR-iştii sunt oameni educaţi la şcoli de top din ţară, Europa şi America…, dar nu mă păcăleşti tu pe mine că 32 de Luni sunt mai multe decât 36. Tu la ce Facultate ai mers?

 9. PR,nimic mai mult.Damage control,dar este foarte clar ca daca au facut asta,inseamna ca au primit semnale ca pagubele de imagine sunt serioase.Sa fim seriosi,politicienilor nu le-a pasat si nici nu le pasa de abuzurile la care sunt supusi copiii.O sa vedem in cat timp va fi votat proiectul de lege, si cine stie poate cade la CCR….

 10. Dar pedepse pentru cei ce tărăgănează dosarele nu votează. Că tocmai ce au scăpat de pedepse câteva duzini de indivizi ce duceau copii la cerșit și pentru prostituție în vest.

 11. Cât de prost trebuie să fi ca să le iei apărarea lui Ciucă si Bode?