G4Media.ro

Netanyahu vrea guvern de urgenţă, închide şcolile şi universităţile / 109 cazuri…

Netanyahu vrea guvern de urgenţă, închide şcolile şi universităţile / 109 cazuri de infectare cu coronavirus în Israel

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat un apel joi seară la formarea „imediată” a unui guvern naţional de urgenţă pentru a face faţă răspândirii noului coronavirus, anunţând pe de altă parte închiderea şcolilor şi universităţilor, notează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat 109 cazuri de contaminări cu noul coronavirus şi a informat că peste 32.000 de persoane se află în carantină.

Rezultatele definitive ale legislativelor de la 2 martie au confirmat miercuri un uşor avans al premierului în exerciţiu, dar acesta nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari, pragul necesar pentru formarea unui guvern.

Principalul său rival, liderul partidului centrist „Alb-Albastru”, Benny Gantz, a încercat în ultimele zile să formeze o coaliţie guvernamentală.

Într-o intervenţie transmisă în direct la televiziune, Benjamin Netanyahu a afirmat joi seară că va forma un guvern „pentru a salva vieţile a numeroşi cetăţeni”.

„Lansez un apel la formarea unui guvern de urgenţă pentru o perioadă limitată, chiar din această seară”, a declarat el. „Să lăsăm politica la o parte, putem reveni la asta mai târziu”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

Benny Gantz a acceptat „să discute despre alcătuirea unui guvern de urgenţă”.

„Având în vedere actuala situaţie, suntem dispuşi să discutăm despre alcătuirea unui vast guvern naţional de urgenţă care să includă reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor”, a afirmat Benny Gantz într-un comunicat.

Preşedintele ţării, Reuven Rivlin, care trebuie să desemneze înainte de 17 martie pe unul dintre cei doi oameni politici pentru a forma un guvern, a anunţat, în cursul unei întrevederi cu Benjamin Netanyahu, că „are deschisă casa” pentru negocieri, potrivit unui comunicat la biroului său.

Liderul partidului Yisrael Beiteinu (dreapta naţionalistă, 7 locuri), Avigdor Lieberman, care afirmase ca sprijină candidatura la Benny Gantz ca prim-ministru, a îndemnat şi el joi la formarea unui guvern de uniune naţională pentru a face faţă răspândirii noului coronavirus.

Pe de altă parte, Benjamin Netanyahu a anunţat închiderea imediată a şcolilor şi universităţilor din Israel, unde manifestările publice cu peste 100 de persoane au fost interzise.

Rabinatul Israelului a publicat un comunicat cerând credincioşilor să respecte instrucţiunile autorităţilor ca pe o „obligaţie religioasă”.

Străinii nu mai au dreptul să intre în Israel, cu excepţia celor care pot dovedi că au posibilitatea de a rămâne în izolare. Ei vor trebui să stea în carantină două săptămâni, a anunţat luni Benjamin Netanyahu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Și încă lui: jur pe Apollo și toți zeii (…), ii scapă zarul din mana,cum că Ahile innopta o vreme in oglinda lui Perseu.
  (…)?
  Și nu e cale in asta tara, aceeasi de o fu mereu. Ai sa o faci din nou?

  Și singurul amendament: Sub nicio forma organele mele nu vor fi donate.

  Din timpul avans evenimentelor ce vor fi trecut și dacă tu, Vlad, ai fi fost acela.

 2. Stiu ca sti, stiu ca nu e bine sa mai scriu, si totusi e mai bine sa fie scris, nu esti singura noaptea asta : )

 3. Apa minerala și ciocolată. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.